[]

eğitim durumuna göre muamele görme fikri

Utopiacı geldi haanım! utopyalarım var!

şimdi, özet olarak hani gbt var ya güvenlik bilgi taraması, onda mesela kisi ne ceza almıs, aranıyo mu gosterıyor.

Bizim fikrimiz ise bu paralelde ilerliyor.

Nufus cuzdanımıza takacağımız bir çip ile herkes eğitim durumuna göre muamele görecek.

Mesela; su parası mı yatırıyorsun, cipli kartı sıra makınesıne basıyorsun, universite mezunu musun? 12 numara, lise mi? 15. ilkokul mu? 20.

Mesela, bankadasın, hopyine universite mezunu oldugun icin öne gecıorsun.

nasıl fikir?


outro... www.youtube.com

 
acemi askerlik yapmadın sanırım canim, yapsaydın tam tersini soylerdin.


  • anonymice  (20.06.16 22:02:55) 
Linke bakmadim alakalı mi ama tam bir saçmalık ve cirkinlikmis.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (20.06.16 22:03:56) 
GBT, güvenlik bilgi taraması demek değil, genel bilgi toplama demek. Burada sadece kişinin kimlik bilgileri yazıyor. GBT kontrolü yapılırken telefona numara yazar gibi TC kimlik numaraları sisteme giriliyor ve POLNET üzerinden bir veri tabanına ulaşılıyor. Kimliğe çip takmak sizin TC kimlik numaranızı özel yapmaz. Faturalar zaten sıra beklenmeden de yatırılabiliyor. Kişilere numara verilirken önce gelen numarayı kapar mantığı dediğinizden daha gerçekçi. Çok kötü bir fikir.


  • dissendium  (20.06.16 22:05:24 ~ 22:06:13) 
çünkü insanları "birey" yapan şey diplomaları değildir


  • freebird5406_2  (20.06.16 22:08:11 ~ 22:09:34) 
tam bir gerizekalilik ornegi, o zaman sen, eğer ateistsen dini programlar yapan profesorlerden daha az, yok eğer dindarsan, celal Şengör gibi ateist proflardan daha az değer goreceksiniz, mantikli mi sence? tabi ilkokul mezunu annen ve baban da, şerefsiz üniversite arkadaşından daha kötü muamele gorecek.


  • scars dont fade  (20.06.16 22:08:11) 
Dedi ayrımcı sığır adam.


  • chiper  (20.06.16 22:11:17) 
saçma


  • toua tokuchi  (20.06.16 22:12:40) 
üniversite mezununa öncelik verilmesinin gerekçesi ne ki peki? Hani üniversite mezunu oy verdiği zaman onunki 2 oy sayılsın gibi bir şey değil ki bu; basbayağı kutuplaşmaya, ayrımcılığa yol açar. Çok çirkin.

Eğitim almak isteyip hayat şartları yüzünden bundan mahrum kalan milyonlarca insan var. Eğitimli olan zaten maddi olarak daha güçlü, bir de sosyal imkanlar bakımından bankada öne mi geçecek?

Ay aşırı saçma ya... Hiçbir haklılık gelmiyor aklıma böyle bir uygulama için.
  • whimsical  (20.06.16 22:13:16) 
çok paran olunca öyle oluyor zaten. Banka hoop en öne atıyor seni. Eğitime değil paraya göre, welcome to capitalism


  • rodriguez2  (20.06.16 22:13:30) 
tamam öldüm.


  • anonymice  (20.06.16 22:14:41) 
o zaman tam anlamamışsın ortamı diyeyim de jon snow gibi dirileyim.


  • anonymice  (20.06.16 22:48:20) 
saçmalık, ek olarak @prince legolas saçmalığı bir adım ileriye taşımış.


  • la rana  (20.06.16 22:54:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.