[]

Sizce cinsellikten hiç zevk/haz alınmasaydı..

İnsanoğlunun üreme hızı bu şekilde olur muydu?
Dünya nüfusu bugün ki sayısına ulaşır mıydı?
Savaş, kan davaları, suç oranları değişir miydi?


 
Üreme içgüdüsel ilerliyor, alınan hazla bir ilgisi yok; dünya nüfusu aynı olurdu; savaş kan davaları suç oranı değişmezdi.


  • angelus  (20.06.16 12:44:59) 
üreme olmazdı. net. ilk homo sapiens sapienslerle beraber soyumuz kururdu. aslında ayağa kalkmamamız lazımdı sanırım

böyle bir doğum sancısı doğada yok
  • la noix  (20.06.16 12:45:45) 
Bu hızda kesinlikle olmazdı. Nüfus şuan olan nüfusun %30'u olurdu diye düşünüyorum.


  • six packsiz  (20.06.16 12:47:59) 
Zevkle üreme yapılsaydı ortalık gayri meşru çocuklarla dolu olurdu alakası yok.


  • gilbeys  (20.06.16 12:48:18) 
1- olmazdı. baya bi düşerdi ama son bulmazdı bence.
2- ulaşmazdı.
3- türkiye gibi çomar dolu bir ülkede düşerdi evet. diğer yerleri bilemeyeceğim.
  • freetakilir  (20.06.16 12:49:05) 
Oldukça yavaş olabileceğini düşünüyorum. Ben dahil birçok tekne kazıntısı veya kaza kurşunu hayatta olmazdık :)

la noix'ya katılıyorum. O zevkten sonra hamilelik süreci ve doğum acısının gelmesi, yabancı birinin şeker verdikten sonra kaçırıp kolunu, bacağını kırması gibi bir şey. Ondan sonrası güzeldir eminim ki de, doğanın kandırmacası da bu olsa gerek.

Edit:Tecavüz olmazdı + 1
  • aychovsky  (20.06.16 12:49:29 ~ 12:53:05) 
çocuk sahibi olmak çok zor, aile olmak da öyle.. seks bu acıları bastırıyor bence. Nüfus çok daha az olurdu.
Tecavüz diye bişey olmazdı.
Ama insanların rengi, neşesi de eksik olurdu.
  • megalomaniac  (20.06.16 12:51:52) 
şahsi fikrim üremenin olmayacağından yana ilk insanlarla ırk kurur giderdi diye düşünüyorum.

Bugün insanların beyninde haz alan noktalar köreltilse ilerleyen 100 yıl içinde suç oranının düşeceğini ve nüfusun çok hızlı bir şekilde azalacağını düşünyorum.
  • basond  (20.06.16 12:54:56) 
cinsellikten zevk alınmasının tek sebebi üremeyi kolaylaştırması, elmayı yiyelim diye şekere batırmaları gibi. bilince sahip içgüdüleriyle yaşamayan bir insanı zevk almadığı bir şeyi yapmaya zorlayamazsın. hayvanlar içgüdüsel olarak sevişiyor ama insan içgüdülerine karşı koymakta zorlanmıyor hayvanlar kadar. zevk alır durumda bile çocuk olmasın diye türlü şeylere katlanılıyorken zevk olmazsa bir süre sonra üreme durma noktasına gelirdi diye düşünüyorum.


  • baba jo  (20.06.16 13:04:14) 
Zevk doğanın yönlendirme şekillerinden biridir. Çiçekler güzel renklerle, kokularla böcekleri çeker, ağaçlar lezzetli meyvelerle hayvanların ilgisini çeker. İnsanlar için de cinselliğin haz faktörü gerçekten önemli bir etken. Evet, temelde hepimiz genetiğimizde kodlanmış olan kurallar çerçevesinde hareket ediyoruz ama insanlar olarak sadece üremek için aynı zamanda zevk için de seks yapıyoruz. Zaten bildiğim kadarıyla zevk amaçlı seks yapan canlılar insanlar, bonobo şempanzeleri ve yunuslar.

Sorularını yanıtlarsam :

1. Üreme hızımızda gözle görülür bir değişim olacağını düşünmüyorum. İçgüdülerimiz doğrultusunda gene de ürerdik.

2. Dünya nüfusunu etkileyen tek faktör üreme hızımız değil, beslenme, yaşam koşulları ve üretim faktörleri belki üremeden daha da önemli faktörler. Aslında insan nüfusu tarım devrimi ile büyük atılımlar yapmıştır. Sağlıklı nesillerin olması için karnının doyması gerekir :)

3. Sanmıyorum, savaş ve şiddetin nüfusla değil bence bilinçle ilgisi var. Hindistan'ın Britanya İmparatorluğu karşısındaki eylemlerini göz önüne alalım. Nüfus olarak karşılaştırırsak o coğrafyadaki insanlar şiddet eylemleriyle ön plana çıksalar öyle ya da böyle İngilizlerin büyük insan kayıpları olurdu. Oysa onlar Gandi önderliğinde sivil itaatsizlik, pasifizm ve eylemsizlik çerçevesinde direnişe geçtiler.

Neyse, fazla dallanıp budaklandırdım galiba afedersin :)
  • burka  (20.06.16 13:06:01) 
Nüfus kesinlikle bu kadar olmazdı. İçgüdü ve ona bağlı üreme farklı konu. Eğer üreme tamamen içgüdüsel olsaydı çok daha kontrollü olurdu.

Dünya nüfusunun en az yarısı doğum kontrolden bihaber ya da doğum kontrolü ihanet, hainlik, günah, şeytan icadı falan sanan ama seksten geri kalmak istemeyenlerin birlikteliklerinin çocuğudur kesin.

Yani ne hız aynı olurdu, ne de bu dönemde bu kadar nüfus olurdu.

Tecavüzler büyük oranda azalırdı. Savaş, kan davası vb. konular dolaylı yollardan azalırdı ama çok büyük fark olmazdı bence.
  • nawar  (20.06.16 13:15:06) 
1. üreme hızı düşerdi
2. nüfus çok daha düşük olurdu
3. sadece tecavüzler azalırdı, savaşlarda bir değişiklik olmazdı
  • peggy  (20.06.16 14:43:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.