[]

yuksek lisans bilim sinavlarinda sorulan sorular

Aynı program için farklı universitelerin yaptığı bilim sınavlarındaki sorular birbirine benzer mi içerik bakımından? İstatistik yüksek lisansı için başvurdum bi suru üniversiteye. Bugun mimar sinanin yaptığı bilim sınavına girdim. Bölümüm matematik, lisansta gordugumuz şeyleri sormuşlar. Has istatistik değil yani, sanki başka bölümlerden başvuranlar da yapabilsin diye sorulmuş. Genel olarak bu minvalde mi oluyor bu sınavlar.

Not: İlk kez bi bilim sınavına girdim, ondan soruyorum.

Teşekkürler.

Edit: Bir de öğlen mülakat var. Boş kağıt veren mülakata girmesin dediler. Ben bi soru yaptım çalışmadığım için ama onbeş kişi alacaklar, sınava yirmi kişi girdi. Ales puanim iyi, diploma notum fena değil, bir de aynı üniversitenin farklı bir bölümünden mezunum. Sizce mülakata gireyim mi yine de? Yoksa hiç zorlamayayim mi?

 
O değişen bir şey ya, bir algoritması yok. Ben bilim sınavına girdiğimde benden önce çıkan arkadaşıma lisansla ilgili sorular sormuşlar, benimle resmen geyik yapmışlardı. Aynı bölümden, aynı sınıftan mezunduk. Kendi okulumuza başvurmuştuk ve ikimiz de alındık. Gördüğün gibi değişken olmamasına rağmen sınav tipi değişebiliyor.

Edite edit: Yazılı sınavdan bahsediyormuşsun, bizde hep sözlüydü. Yukarıdaki geçersiz olabilir. Ben olsam senin yerinde kesin girerdim. En kötü mülakat tiplerini görürsün.
  • evrim halkasi  (20.06.16 10:56:08 ~ 10:58:06) 
Git mulakata.buyuk olasilikla gulay hoca baris hoca falan girecektir mulakata.baya anlayisli insanlardir.sansini deneyerek bir sey kaybetmezsin.onemli olan onlari inandirabilmen.

Sansin bol olsun
  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (20.06.16 11:00:36) 
Mobil oldugum icin editleyemiyorum ama soyle bir sey var, bilim sinavinda 50 puan alman lazim sanirim cunku gecen sene oyle bir sey vardi.


  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (20.06.16 11:09:01) 
Bilim sınavını önemsiyorlar bayağı ama hocanın masasındaki kitap bile var bende. Gideyim bi en azından derdimi anlatayım diyorum. Sorular falan çok tanidikti, son bi haftada hastalığım yüzünden doktor doktor gezmemis olsam yüzlük kağıt bile verebilirdim. Okulda aldığım istatistik derslerini hep en yüksek notlarla geçtim. Bayağı hevesliyim, cidden uzun zamandır istediğim bi bölümdü. Bunları söyleyip çıkarım olmadı.


  • damdanakan  (20.06.16 11:51:09) 
Okuldakilerle konustum bilim sinavi siniri 65 olmus.ama sanirim herkesi alacaklar mulakata dedi.gidip derdini anlat bi


  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (20.06.16 11:58:17) 
Sınavdan geçer not alamayan on kişinin isimlerini okudular. Bunlar mülakatı beklemesin, dediler. Kızın biri de ee zaten on kişi kaldık, mülakata gerek yok o zaman, dedi haklı olarak. Kontenjan 10 kişi ama begenmezsek kimseyi almayiz dediler :p Yine de tesekkur ederim ilgilenenlere. Kısmet değilmiş diyelim. Eve gidip diğer üniversitelerin sınavları için çalışayım, belli ki bayağı dikkate alınan bi şey.


  • damdanakan  (20.06.16 13:13:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.