[]

bütçe ayarlama yardımı

günaydın duyurucu kardeşlerim. güne kredi kartı ekstresinin mailiyle başladım başıma gelecekleri bilsem de tam olarak hazır değilmişim. oruçlu olmasam sigaradan nefret etmeme rağmen açar bi sigara yakardım öyle efkarlandım.

mayıs haziran ayları bizim ailenin özel günlerinin coştuğu ay. normalde zaten çok masraflı geçer. bu sene üstüne bir de evlenenler, doğuranlar vs olunca hediyeydi, altındı vs ipin ucu kaçmıştı. bir de hastalık süreci yaşadık onun masrafları oldu. haliyle elde nakit olmayınca kredi kartına yüklendim bu süreçte.

şimdi sorum şu. kredi kartı borcum 4.500tl civarı. kenarda da 6 bin civarı bi birikmişim var. ben kenardaki parayla kredi kartını borcunu sıfırlayıp aydan aya yine kenara koyayım diyorum ama şimdi yaz tamanı tatildi, memleketlere ziyaretti, bayramdı derken yine masraflı bir süreç geçireceğiz kenardaki paradan da olmak istemiyorum.

harcamaları miminumda tutayım aydan aya 3 5 ayda tamamen kapatayım desem yine hem bayramda memleket ziyaretleri, hem yaz tatili dolayısıyla borcu hepten katlatıp bir de faizini ödemek zorunda kalmak var.

bilemedim hangisini yapsam. hangi yöntem daha mantıklı sizce? normalde aldığım, verdiğim bellidir borç olayını hiç sevmem sabah sabah çok gerildim.

fikir verenlere şimdiden teşekkürler.

 
+ ları ve - leri bir kağıda yaz önümüzdeki 3-4 aya dair. Sonuç + ise istediğin yerden al istediğin yere koy sonuç - ise de istediğin yerden al istediğin yere koy hiç bir şey değişmeyecektir. Nasıl harcarsan harca masraf varsa eğer gelecek para da kenardaki 6 bin de gider. Borcun varken kenardaki 6 bin e dokunmamak çok saçma zaten. Borcunu öde, önümüzdeki ayların hesabını çıkar. Paran yoksa da tatile gitme, gitmeyince ölmüyor insan şehrindeki havuza falan gidersin 2 kere.


  • gozu acik sevisen yahudi  (20.06.16 10:48:59) 
Yaz tatili sürecinde yapacağın harcama için beklenti nedir? Ne kadar para harcarsın yani?
Bu sürecin bitimine kadar o 6binin üzerine eklenecek miktar nedir? Dış masraflar neler? 4500 dönem borcu mu toplam mı? Bunlar bu kararı etkileyecek şeyler.

  • naberabi  (20.06.16 10:52:56) 
@gözü açık sevişen yahudi @naberabi yaz tatili dediğim akraba ziyaretleri zaten 10 gün civarı maksimum 1000 lira falan gider öyle çok masraflı işler değil. 4500tl dönem borcu. normalde taksitli alışveriş yapmam zaten çok pahalı bişey olmadıkça aldığımı o ay öder bitiririm. tatil olayı ağustos sonu. o zamana kadar borcu 1500 civarına düşürürüm diye umuyorum. 1000 de tatilde üstüne gelse aylık mutfak harcamaları vs de eklenince 2 aya onu da kapatırım diye düşünüyorum.


  • kakamelsokoban  (20.06.16 10:58:06) 
Bu durumda ben senin yerinde olsam kafadan kapatırım o 4500 liralık borcu. Elinde 6000 lira varken, 4500liralık dönem borcunu kapatıp üzerine akraba ziyaretlerini de finanse edebilecekken neden faiz çalıştırasın o borç üzerinden? Hiç gereği yok. Kapat abi sen o borcu, 1500 kalsın kenarda. Akrabalarını da ziyaret edersin, kenarda kalanın üzerine de ağustos sonuna kadar bir şeyler atmaya devam edersin. Tatil için o yetmezse de karttan falan çeker bu dönemi atlatırsın. Düşünecek bir şey yok.


  • naberabi  (20.06.16 11:02:21) 
hangi bankanın kartını kullanıyorsun bilmiyorum ama çoğu bankanın ekstre taksit ya da ekstre erteleme gibi seçenekleri mevcut onlara bakarsan işine yarayabilir.


  • joooper  (20.06.16 11:03:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.