[]

Bebegim basini carpti

3 aylik bebegim oynarken basinin yan tarafiyla bana carpti. Epey siddetliydi kut sesini duydum. Benim dudak patladi. Yavrucuk 2-3 epey agladi anca memeyle sakinlesti. Ne yapsam hemen acile gotursem mi? Bisey olmus mudur?

Carptiktan 5 dk sonra falan kustu ama sabahtan da kusuyordu omuz pozisyonu alinca cikardi.


 
Bunu buraya yazarken harcadığın vakite yazık.

Hemen götür. 3 aylık sonuçta, kafatası daha esnektir. Film falan çeksinler.
  • winston insani  (20.06.16 10:33:20) 
bir şey olmamıştır ama siz yine de kontrol amaçlı götürün.


  • etsiz cig kofte olmaz  (20.06.16 10:55:52) 
hemen götür. risk almaya değer mi?
bebeklerin kafatası henüz gelişmemiş olduğundan yumuşaktır.
yumuşak olduğu için yastık etkisi yapar.
ama yine yumuşak ve gelişmemiş olduğu için ciddi anlamda sert bir darbe direkt beyne etki eder. beyni çok sert darbelerden koruyabilecek sert bir kafatası yoktur.
  • elestirman  (20.06.16 11:00:25) 
Küçük çocuklar düşmeye karşı daha korunaklılar ama sonradan pişman olmaktansa, işi garantiye almakta fayda var.
Doktoru vardır zaten, hemen acil olarak götürün...

  • kartallar yuksek ucar  (20.06.16 11:03:44) 
baş çarpmalarından sonra acilde doktor kusma olursa hemen geri getirin der. hemen acile götürün bebeğinizi. duyuruda ne işiniz var anlamış değilim.


  • alm est  (20.06.16 11:05:22) 
gözüne ışık falan tutun, gözleri kayıyor mu bakın.
uyutmayın yine de.
eğer acile götürecekseniz de tomografi çektirtmeyin bence. yani kusma kafa çarpmasıyla alakalı değildir muhtemelen.

not: doktor değilim.
  • burya  (20.06.16 11:10:09) 
goturun hocam acile. ne olur ne olmaz.


  • fayfim  (20.06.16 12:12:24) 
Vay arkadaş ya, 3 aylık çocuk kafasını çarpmış meme verdim sakinleşti acile mi götürsem diyor. Yok götürme acile, kafasına çiğnenmiş ekmek içi bas bi şeyi kalmaz çocuğun.


  • angelus  (20.06.16 12:16:57) 
ben doğduktan hemen sonra babam beni annemin kucağına ilk kez verirken bıngıldağı serum direğine geçirmiş bam diye, halihazırda hastanede olmamıza rağmen ehe ehe diyip geçmişler hemşireler falan. yani bence bebeğe bi şey olmaz, gerçi ben çok aşırı normal bi insan sayılmam ama o olayla bağlantı kurabilir miyiz bilmiyorum :(


  • freya  (20.06.16 12:28:08) 
sana çarptıysa bişey olmaz. yüksekten düşmeler riskli. yine de bi muayene edilsin. bt falan çekmek isterlerse izin verme, izle bebeğini


  • la noix  (20.06.16 12:47:26) 
çarpmadan sonra kustuysa ihtiyaten bir götürün.


  • babilbaligi  (20.06.16 14:10:35) 
amerikada aynisi basimiza geldiginde 60cm'den asagiya dusmedigi surecte bir sey yapmiyoruz demislerdi.


  • compumaster  (20.06.16 23:33:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.