[]

3 dönem gss prim borcum var, aile hekimimden sağlık raporu alabilir miyim?

3 dönem (2,5 ay) prim borcum var (faizle birlikte 168,11 lira). bildiğime göre 60 günden fazla prim borcun varsa muayene olamıyorsun.

1) peki, ben bu borcumu 50 günlük seviyeye indirirsem 50-60 lira yatırıp, muayene olabiliyor muyum?

2) geçen sene spor salonu için aile hekimimden sağlık raporu almıştım. kan tahlilini başka yerde yaptırmıştım ama şimdi hepsini aile hekiminden halletmek istiyorum, borçlu bir şekilde gitsem işlerimi halledebilir miyim?

 
konuyu bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim. bugün bu işleri halletmeyi düşünüyorum.


  • ahm1  (20.06.16 00:49:46) 
Hepsini birden yatırmak zorundasın diye biliyorum. Bana öyle demişlerdi hepsini birden yatırmıştım. Yoksa provizyon çıkmıyordu.

Bankamatikten ödemeye gittiğimde bütün borç birden çıkmıştı tek ödeme diye.

Yinede yanılıyor olabilirim. Belki ayrı ayrı ödenebiliyordur.

Devlet hastanesinde ve türevlerinde ssk'nız yok ise 30 tl veriyorsunuz muayene olabiliyorsunuz.
  • ihanet kac kisilik  (20.06.16 00:59:48) 
rapor alırsın sıkıntı olmaz da aile hekimi rapor vermez hastane verir.
ama hastaneden de alırsın.
ameliyatlık bir durum olursa gss devreye giriyor galiba.
benim baya var biriken 3 bin lira var.
5 gün rapor verdiydiler.
muayene olursun
  • Alt4y  (20.06.16 01:01:32) 
@altay: benimki basit bir sağlık raporu, geçen sefer aile hekiminden almıştım.


  • ahm1  (20.06.16 01:05:43) 
alırsın sıkıntı yok.
yani benim gss borcum vardı deli gibi ben rapor aldım hastaneden
aile hekiminden 1 günlük istemiştim vermedi ama götlüğüne vermedi galiba lavuk.
muayene de olmuştum
  • Alt4y  (20.06.16 01:07:25) 
ben 3 ay geriden oduyordum. yani 4. ayin borcu gorundugunde provizyon vermiyordu. internetten en eski ayin borcu+faizini yatiriyordum. bu dedigim gecen seneydi, degisiklik olduysa bilemiyorum. provizyon durumuna e-devlet'te "SPAS Müstehaklık Sorgulama(Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi)" isleminden bakabilirsiniz.


  • ainothia  (20.06.16 01:29:21) 
baktım hemen, şöyle diyor: "Son bir yıl içinde 30 gün gss prim gün sayısı olmadığı için, provizyon verilememiştir."

1 aylık ücret olan 65 lirayı yatırırsam sorun çözülüyor mu o zaman? birkaç ay önce 25 yaşımı doldurmuştum ve çalışmıyorum.
  • ahm1  (20.06.16 01:33:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.