[]

Kocaeli'nde yazılacak okul önerisi

merhaba, öğretmenim ve il dışı tayin isteyeceğim. kocaelinde hangi okullar, genel açıdan beni mutlu edebilir? tavsiye edebileceğiniz ilkokul, ortaokul ve lise var mı?

okullar açısından fikriniz yoksa, hangi ilçe hangi mahalleler nispeten daha rahattır, hangi yerde ev tutmalı vs bir kaç bilgi verirseniz çok mutlu olurum.


 
Yahyakaptan'da ev tutabilirsiniz. Orada 24 Kasım Anadolu Lisesi var, Atılım Anadolu Lisesi var. Cahit Elginkan Anadolu Lisesi iyi bir okuldur. İlkokulların sayısı çok fazla ama şehir merkezindeki Ulugazi İlköğretim Okulu vs. iyidir. Ford Otosan, Nuh Çimento da başarı olarak iyi.


  • dissendium  (19.06.16 19:44:14 ~ 19:44:51) 
Karamürselle izmit arasındaki ilçelerde ev tutma. Değirmendere hariç, orası güzeldir. Izmitte Yahyakaptan tarafı iyidir yine ev için. Okullar açısından bilgim yok malesef.


  • hala mi ceren yahu  (19.06.16 20:53:36) 
yahyakaptandaki okullara bak. ev olarak da burda tutarsan daha mutlu olabilirsin


  • sta  (19.06.16 20:57:21) 
teşekkürler. peki körfez, karlıtepe ve darıca ile ilgili görüşleriniz. bildiğiniz okullar ve mahalleler nelerdir?


  • discopolice  (19.06.16 21:10:36) 
okulların koşullarıyla ilgili çok bilgim yok ancak değirmendere'de ilkokul olarak yeni açılan turgut özal ve bölgenin en iyi okullarından biri olarak kabul edilen uğur mumcu var. kocaeli biraz garip bi' yer. gölcük gibi bir ilçesi bile bir tarafında para üstü olarak bonzai verilirken diğer tarafında mini etekli hanımların gece 11'de tenis oynadığı cinsten.

benim ailem değirmendere'de yaşıyor ve ben şahsen buraya bayılıyorum. beklentiniz ne tabii onu bilmiyorum ama kafam rahat olsun, sakin hayat isterim derseniz burası cidden süper. çok tatlı bi' yer. hiçbir olay olmaz. herkesin sülalesi raad. türkiye'de yaşayacak olsam ben kesinlikle burada çalışmayı isterdim. şehrin gürültüsünden ve kaosundan uzak ama "ben onu istiyorum" dersen şehir iki adım ötede, hele ki araban varsa canın istediğinde 2 saat sonra istanbul'dasın, mis.

özetle değirmendere çok tatlı bir yer ve beklentilerinize uygun düşerse kesinlikle değerlendirin derim.
  • der meister  (19.06.16 21:12:19) 
Körfez'de Yarımca güzeldir, 95 Evler olabilir. Göç alan bir bölge olduğu için sürekli yeni evler yapılıyor. Körfezkent konutları var orada. Okul olarak da Körfez'de çok iyi okullar yok bildiğim kadarıyla. Endüstri meslek lisesi vardı bir tane. Darıca'yı hiç bilmiyorum ama orada Ülkün Yalçın Anadolu Lisesi'nde okuyan bir arkadaşım vardı. Karlıtepe neresi bilmiyorum. Kartepe mi demek istiyorsunuz?


  • dissendium  (19.06.16 21:16:45) 
evet kartepe olacaktı o, kusura bakmayın lütfen.


  • discopolice  (19.06.16 21:29:57) 
@discopolice, Kartepe biraz kırsal bir ilçe. Bir sürü fabrika var ve arazisinin çoğu tarlalardan, ormanlardan oluşuyor. Toplu konut olarak orada çok seçenek yok, 2-3 katlı apartmanlar var. Tercih edebiliyorsanız İzmit'i tercih edin. Kartepe'deki bir okul ile Türkiye'nin herhangi bir yerindeki bir okul arasında bir fark yok. Hepsi klasik Türk okulu.


  • dissendium  (19.06.16 21:43:33 ~ 21:45:01) 
doğma büyüme izmit çocuğu olarak cevap yazıyorum;
körfez kocaelinin en vukuatlı yeridir rutin olarak kavga,intihar yaralama,bonzai kaynaklı ölümler falan olur,ardından m.paşa,erzurumlular mahallesi,kozluk falan gelir buralardan uzak dur.
kartepe tarafları yeni yeni yapılaşıyor ağırlıklı nüfusu trabzon,rize ve kocaelinin köylerinden gelenler oluşturur,gezmek için güzel yerler ama yaşamak için ilk tercihim olmazdı.

eğer kocaelinde ev tutucam ,öğretmenlik yapıcam diyorsan izmit tarafları için yuvam,yahya kaptan(şu an tramway çalışmalarından kaynaklı şantiye gibi,trafik felç oluyor bazı saatler de ancak özellikle kadınsan diğer yerlere göre daha güvenlidir,rahat edersin,kira fiyatları izmit geneline göre yüksektir 750-1000 tl arasıdır ve binalar da çok yeni sayılmaz),köseköy ve eski santralin(bağçeşme) orada emlak konutun,tokinin,v.b bir sürü firmanın yeni yapılan siteleri var buralara bakılabilir, çarşıya, alışveriş merkezlerine falan yakındır,ulaşım sıkıntısı olmaz.
  • sealth  (19.06.16 21:52:16 ~ 21:56:46) 
anlıyorum. teşekkür ederim. van'da terörle iç içe bir mahalledeyim. sonuçta her şekilde benim için iyi olacağını düşünüyorum. bunca sene katlandım ama biraz da kafam rahat olsun istiyorum. çok yardımcı oldunuz. çok teşekkürler. puanımın izmit'e yetebileceğini düşünmüyorum. o yüzden daha çok darıca, körfez, kartepe'ye yoğunlaştım. orada daha çok okul açılmış. malum sebeplerden dolayı geleceğim için, kafamın en rahat edebileceği mahalleleri aramaktayım. aklınıza başka "o mahalle malum yerdir, çok belalıdır gitme" ya da , "bu mahallede düzgün insanlar ve evler vardır, varoş değildir." diyebileceğiniz yerler varsa inanılmaz faydalı olur. her şey için teşekkürler.


  • discopolice  (19.06.16 23:29:30) 
Açıkça söyleyeyim o zaman, Körfez'de Kürt nüfusu fazladır. Darıca, Gebze zaten Kocaeli'den çok kopuk yerler. O yüzden oralarda da farklı kesimden insanlar görmek mümkün. Kartepe bunların arasında en iyi seçenek.


  • dissendium  (19.06.16 23:45:13) 
bildiğim iki okul var biri 29 Ekim ilkokulu-ortaokulu diğeri ise Atılım Anadolu Lisesi ciddi anlamda iyi okullar hem eğitimi gayet güzel başarılılar hem de öğrencileri tatlış ve saygılı.


  • guneslihavalardacokmutluoluyorum  (20.06.16 02:28:02) 
son yazdıklarından sonra kartepe en mantıklı seçenek olur,onun haricinde derince 60 evler ve yenikent tarafları var körfeze yakın yaşamak için buralarda güzeldir,okulun körfezde olursa buraları da bir değerlendirebilirsin.


  • sealth  (20.06.16 09:02:05) 
eğer araç olacaksa kartepede okula gidip yahyakaptanda kalabilirsin. 10-15 dk'lık yol. bu seçenekler arasında en mantıklısı dedikleri gibi kartepe.


  • sta  (20.06.16 12:40:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.