[]

Garanti bankası ile büyük problemim

Merhabalar. Bir haftadır garanti bankası ile büyük bir iletişim sıkıntısı çekiyorum. Polonya'da yaşıyorum, geçtiğimiz günlerde banka hesabımdan bir miktar havale yapınca, banka bu havaleyi benim yapıp yapmadığımdan kıllandı ve internet bankacılığı ile ilgili tüm kimlik bilgilerimi bloke etti. 444 0333 numaralı destek hattından sorunumu bir haftadır 7 ya da 8 seferdir arayarak bildirmeye çalışıyorum. Bana 0212 478 5500 numarası ile dönüş yapmaya çalışıyorlar. Ben aramaya cevap verdiğim anda hattan düşüyorum, çağrıyı açtıktan on saniye sonra kendiliğinden kapanıyor, haliyle benimle iletişime geçemiyorlar.

Kendilerine beni aramaları için hem polonya hattımın, hem tr hattımın numaralarını verdim. Ve arama yapmaları, muhakkak bana ulaşmaları gerektiğini defalarca bildirdim. Defalarca adıma kayıt açıldı, bildirdiğim problemden ötürü. Fakat aradıkları anda hattan düşüyorum ve konuşamıyoruz. İki saat kadar önce üç defa, bir isveç numarasından, bir macaristan numarasından, bir de ispanya numarasından arandım, garanti ile konuşmamın hemen ardından. Artık kendi numaralarını o ülkenin operatörlerine mi yönlendirdiler hiç bir fikrim yok. Fakat aramayı açtığımda yine aynı şey oldu. Hattan düştüm. Geri aradığımda, telefonu açan kişi "no turkish" dedi, derdimi ingilizce anlatmaya çalıştım fakat sanırım konu ile ilgili hiç bir fikri yoktu.

Bir haftadır banka hesabımı kullanamıyorum, ve elimdeki nakit param bitecek. Hesabıma ulaşmam lazım. Bu noktada ne yapacağım gerçekten bilmiyorum. Aradıkları numara ile telefon görüşmesi yapamıyoruz. Hem pl hattımın, hem tr hattımın yurt dışı aramalara açık olduğundan eminim. Ne önerirsiniz? Gerçekten çaresiz kaldım.

 
Bu arada, 90 212 478 5500 numarasını kendim aradığımda, eksik numara çevirdiniz uyarısıyla karşılaşıyorum. Her türlü kombinasyonu denedim. Benim onları aramam da imkansız.


  • hacigoz kravat  (19.06.16 17:38:09) 
aynı banka ile ilgili aynı problemi yaşadım anca ben de çözüm bulamadım. Otomatik ödemelerin hiç biri yapılmadı falan çok büyük sıkıntı çektim.

O zaman çözüm bulamamıştım ancak siz bir yakınınızı/tanıdığınızı bankaya yönlendirin mutlaka. en kötü ihtimal bir talimat düzenleyin parayı başkasının hesabına geçirin oradan kullanın. talimatta hesabınızdaki parayı başkasının hesabına geçirilmesi isteğinde bulunun, ardından imzalayıp taratın ve bankadan ilgili kişiye yollayıp döndüğünüzde aslını ibraz edeceğinizi bildirin. bankada daha önce imza sirkünüz ve talimat örnekleriniz varsa kabul edebilme ihtimalleri yüksek.(1 hafta kala böyle halletmiştim)

ya da yine bir tanıdığınızı arayıp skype,konferans call gibi aramalarla yapabilirsiniz. yani kişiyi arar ondan garantiyi aramasını ister ve telefondan telefona siz konuşursunuz, bilgilerinizi o tuşlar.(tabi önce kayıtlı numarayı arkadaşınızın numarası yapmanız lazım, muhtemelen yeni bilgiler kayıtlı numaraya gelir) .

aklıma bunlar geldi umarım çözersiniz sorununuzu.
  • mohito  (19.06.16 17:58:26) 
Bu sorun konsolosluktan bir yakınınıza vekaletname çıkartılarak çözülemez mi? Yani sanki böyle bir olay vardı.


  • atom karincanin torunu  (19.06.16 18:50:44) 
Kawaye Hesinker, public ortanlarda derdimi anlatmayı en son çare olarak hep bir kenarda tutuyorum, gerçekten içinden çıkılmaz bir hal alırsa bunu deneyeceğim :( çok teşekkürler,

Mohito, dediğinizi yapmak için de yine bankaya ulaşıp iletişim bilgilerimi düzenlemek gerekiyor fakat kimlik bilgilerim tamamen bloklandığı için yapamıyorum.

Benim aklımın almadığı şey telefona cevap vermeme rağmen aramanın kapanması. Yakınlarımla konuşrken başıma gelmeyen şey nasıl bunlar aradığında oluyor gerçekten anlamıyorum. Soruna başka türlü bir yerden mi bakmam lazım aklım durdu.
  • hacigoz kravat  (19.06.16 18:53:08) 
ben böyle bir durumda bankayla mailleşmiştim.


  • mesgul ve huzursuz  (19.06.16 18:53:21) 
Atom karıncanın torunu, sanırım pazaryesi o işi deneyeceğim, hesabın açıldığı şubeyi aradığımda da biz yurt dışını arayamıyoruz diyorlar.


  • hacigoz kravat  (19.06.16 18:56:15) 
Meşgul ve husursuz, mail sistemi sadece şikayet üzerinden, üçüncü bir platformdan ilerliyor. İletişim formu diye bir şey doldurularak. Doğrudan derdimi anlatabileceğim insanlara malesef ulaşamıyorum...


  • hacigoz kravat  (19.06.16 18:59:32) 
telefonunuzun marka modeli nedir? dubai çıkışlı bir telefon olabilir mi? buradaki yakınlarınızla konuşurken voip üzerinden mi konuşuyorsunuz gibi sorular sormak istiyorum.

internet bağlantısı kullanarak konuşuyor iseniz problem olabilir, polonyadaki sabit hattınız varsa olmadı iş yerinin numarasını bırakın birde.

çağrı merkezinin dışarıya çıkan numaraları aranmaz genelde sadece dış arama yapılır.
aşağıdaki numaralardan bir şey çıkmadı mı? aramışsınızdır kesin ama yinede sorayım didim.

444 0 333
0 850 222 0 333
  • selam  (19.06.16 19:44:22) 
@selam, çok teşekkür ederim, sony xperia kullanıcısıyım. @kawaye hesinker'ın tavsiyesi üzerine twitter üzerinden bankaya ulaştım. Çok hızlı bir dönüş yaptılar, sorun halloldu. Bu gibi durumlarda rezalet çıkarma potansiyeli yüksek kanallardan yürümek daha kolay bir çözüm oluyor sanırım (malesef). Tüm yanıtlar için çok teşekkürler!


  • hacigoz kravat  (19.06.16 20:36:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.