[]

google'in klavyesini mutlaka deneyin

bi ay once gorup bu ne lan deyip silmistim. simdi kullanmaya basladim. hakkaten super inovatif birseymis.

not: apple ve android telefonlar icin konusuyorum. bir kere istediginiz harfe tiklayip gerisini ninja fruit oyunundaki gibi yazmak istediginiz harflerin uzerine getiriyorsunuz otomatik en uygun/istediginiz cumleyi yaziyor. parmaginizi kaldirinca bir karakter bosluk vermis oluyorsunuz.


 
mehh pek kullanışlı bulmadım ben onu


  • cekilmis gayfe  (19.06.16 12:31:27) 
Sony'de de ondan, ben de sevmedim


  • hasmetizm 2046  (19.06.16 12:39:21) 
@mayeskuel valla ukalalık olarak alma da bu anlattığın belki 6-7 yıldır var. yani google keyboard'ın da sahip olduğu özelliklerden biri o kadar.

iki parmakla yazmaktan iyi değil ama araba kullanırken, metroda falan tek elle inanılmaz kolaylık sağlıyor.
  • celeron 300a  (19.06.16 12:48:19) 
Android için konuşuyorum en iyi klavye samsung'un kendi klavyesidir. Tüm klavyeleri (ücretliler dahil) kullanmama rağmen samsung'u geçen olmadı. Tek parmak, kelime önerisi, kelimeleri hafızaya alması, kaydırarak yazma filan hepsi iyi.

iPhone kullanıyorum şu an ama klavyesi pek matah değil. Özellikle kaydırarak yazma özelliği yok ya da kelime önerileri çok yetersiz ve kelimeleri hafızaya almakta kötü.

Google'ın klavyesi AppStore'da yok galiba.
  • cemallamec  (19.06.16 13:18:34) 
xperia z2 kullanıyordum.
şu an iphone 6 kullanıyorum.

iphone'un kelime tavsiyeleri iğrenç ötesi. xperia ile müthiş hızlı yazıyordum. 6 harfli kelimede 4 harfi hatalı yazsam bile doğrusunu öneriyordu. ios'un gerçekten çok ekmek yemesi lazım bu konuda. hemen bu google klavyesini ios'a yüklemem lazım
  • burya  (19.06.16 13:24:44) 
o benim 3 sene önceki sony xperia telefoumda vardı. yeni bi teknoloji değil.
edit: @burya haklı, iphone6 kullanıyorum, bu dediğim 3 sene önceki xperia p telefonumun kelime işlemcisi çok daha iyiydi. hiç yazmadığım kelimeleri bile doğru tahmin ediyordu.

  • Goddard  (19.06.16 13:27:53 ~ 13:29:13) 
Swype her iki platformda da çalışıyor, iOS'cular onu kullansın google klavye yerine. Ben Android'de kaydırma özelliği olmadan kullanıyorum da tahminleri bile yetiyor.


  • an engineer  (19.06.16 13:36:01) 
google klavye ios için var mı?
yoksa swype'ı deneyeyim ben de.

  • burya  (19.06.16 13:41:16) 
Swiftkey çoktan bu özelliğe sahipti zaten. Google klavyede hala türkçe karakterler olmadığı için kullanmıyorum.


  • fuzzy olmak istemistim  (19.06.16 17:04:52) 
@burya gboard olarak appstore'da arat


  • fuzzy olmak istemistim  (19.06.16 17:05:19) 
gboard olarak aradım çıkmadı. almanya appstore'unu kullanıyorum ben yalnız. Türkiye mağazasında var mı? bana da türkçe karakterler lazım yalnız. türkçe karaktersiz pek işime yaramaz.


  • burya  (19.06.16 17:14:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.