[]

Türkiye hep mi salak ve cahildi, yoksa son dönemde mi salaklaştı?

Türkiye aklı başında bir ülke olsa akp'nin bu şartlar altında barajı dahi geçememesi lazım. Ancak din toplumun afyonu misali işin içine din girince akan sular duruyor.

Size sorum şu. Sizce biz genel olarak hep mi salak ve cahil bir millettik ve akp bunu fırsat bilip iktidara geldi, yoksa son dönemde mi iyice mala bağladık?


 
hep kolay yönlendirilen insanlardı.


  • basond  (19.06.16 10:24:44) 
Hep salaktik.


  • sckxyss  (19.06.16 10:26:41) 
Hep salakti. İlk serbest seçimde gidip adnan menderesi getirdiler. Sonra darbe sonra yine ilk serbestlikte adalet partisi seçildi. Bir turlu ağam paşam olayını geçemediler. Cidden zeka yoksunu bir durum


  • charlotte blanc  (19.06.16 10:31:35) 
hep salaklıktan ziyade, hep cahildi. akp döneminden sonra üstündeki saçma ve gereksiz tabaka kazındı, gerçek kabak gibi ortaya çıktı.


  • sutsuz kahve  (19.06.16 11:07:45) 
son dönemde iyice kötüleştiği kesin ama öncesinde de az değildik. topyekün bi kalkınma gerçekleştiremedik. anayasada yazılı olan bir çok değeri fiilen hayata geçiremedik. toplumun coğrafi olarak bir görünse de içten içe bu derece bölünmüşlüğü taaa cumhuriyet döneminden bu yana gerçekleitirilen tektipleştirici politikalardan ileri geliyor. ayriyeten halen biat kültürünü devam ettiriyoruz bireysel değerler ve haklardan ziyade aile ve toplum değerlerinin yeniden üretiminden başka bi işe yaramıyor her yeni jenerasyon. bunu kıramıyoruz. en bireysel düşünen bile toplumun dilinden konuşup onun araçlarını kullanarak bir noktaya gelmeye çalışıyor.


  • gis  (19.06.16 11:49:41) 
Mallik omur boyu... Din bu kadar etkili ve politik bilinc bu kadar dusuk olunca sonucta kacinilmaz olarak boyle oluyor.. Su lafi o kadar cok duydum ki " abi calsin ya, nereye kadar calacak, nasil olsa oteki dunyada hesabi sorulacak, yakasina yapisacam..." boyle bir bakis acisi olduktan sonra ne yapsan nafile, genlerimize islemis vesselam..


  • alttaraf  (19.06.16 11:50:11) 
türkler daima salak ve iktidarın güdümünde hareket eden bir toplumdu. atıyorum cehape varken tüm türkiye cehapeliymiş gibi görünebilirdi, halk ona ayak uydurur ve buna uygun olarak yaşardı. akepe iktidar olunca bu sefer ona yanlanırdı, yanlandı. bu hep böyle.


  • der meister  (19.06.16 12:26:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.