[]

Duyuru'nun ciddiliği, ciddisizliği

Bu konu konuşuldu gerçi ama toparlayarak bir kez daha sormak istiyorum.

Bir kesim 'Çok fazla müsamahakar davranıyorsunuz, burası iyice foruma döndü' diyor, bir kesim 'Geyik de mi yapamayacağız, arada soruya cevap değil'lere müsamaha gösterilmeli' diyor. Bir kesim ise 'Bunlara hiç gerek yok, site zaten düzgün işliyor, bozmayın' diyor.

Üçüncü görüşe şu şekilde cevap vereyim: Şu an ayarı doğru olabilir; ancak, ispiyon gerekçeleri ve tavırlar o kadar çok çeşitlilik gösteriyor ki, ilk iki taraftan da mutsuzluk çok fazla. Bazıları 'Nazi gibi siliyorsunuz' derken, bazıları 'Niye hala silmiyorsunuz' diyebiliyor aynı duyuru ve cevaba.

Şöyle bir çözüm önerisi geldi: Reddit'te bir adet kutu varmış 'Ciddisiz cevap istemiyorum' diye. Duyuruyu açan kişi onu tıklarsa geyik cevapları silinebiliyormuş. Eğer tıklanmazsa altında geyik yapılabiliyormuş. Bu çözüm hakkında ne düşünürsünüz?

 
geyik değil ama en hassas konularda bile doğrudan sinir bozmak üzere yazanlar var. ve bunlar için doğrudan 3-4 tane nick verebilirim. bana kalırsa sorun, duyuruda normal normal takılan birinin arada bir bir sorunun altında geyik yapması değil, o 3-4 kişinin her soruya abuk sabuk salça olması.
yoksa bazen hassas bir soruda geyik yapılması kişiyi neşelendirebiliyor da, kafası dağılıyor falan. özetle sorun geyikten çok ahmaklık. dolayısıyla 'bu' sorunun çözümü önerdiğin tarzda bişey değil bence.

  • manuel mandalina  (18.06.16 10:15:41 ~ 10:16:26) 
Bence çok guzel bi yontem, kullanilsin diyorum ben.


  • chitosan  (18.06.16 10:16:11) 
bunun engellenebileceğini düşünmüyorum. bu biraz sağduyu, biraz da can sıkıntısı meselesi. adamın bir hayatı yok, gelip burada başlık açıyor. e 7/24 de kontrol imkansız.

sözlükteki gibi engelleme olayı olsa güzel olacak, böylelikle her açılan başlık da herkesçe görülmez. zira belirli kişiler açıyor öyle başlıkları.

ben artık takmıyorum. tıklamıyorum. çok da önemli değil.
  • mermize  (18.06.16 10:22:15) 
Bence kurallara aykırı olan her şey silinebilir, hatta uyarı vermeden silinmeli, ben sana da hatuna da şaşırıyorum millete mesaj atıyorsunuz bir de, aşağıda kurallar var, bir zahmet okusun da cevap versinler, fazla yumuşak ve sabırlı davranıyorsunuz, çok yapıcı davranıyorsunuz, karşılığında da abuk özel mesajlar geliyor size, hak ettiğinizi düşünmüyorum.

Öncelikle kendisine özel muamele isteyenlere bir güzel ders vermeniz gerekiyor, "sen benim cevaplarıma dokunma" diyene direkt "WHO THE FUCK ARE YOU?!" diye mesaj atmanız gerekli, ben olsam yapardım, sonra geyik yapacak 4chan gibi yerlere gitsin, geyik yapılacak duyuru var yapılmayacak duyuru var.

Çok basit aslında, biri duyuru açmış, bir soru sormuş, altında bir cevap, "höhöhö çok komiğim" tarzı bir cevap, tik atılmamış, ispiyonlanmış, soruya cevap değil, direkt silin, kullanıcı mesaj mı attı? direkt kurallardan "soruya cevap değil" bendini copy/paste, bu kadar, özel mesaj atıp "lütfen cevabınızı editler misiniz?" kısmına lütfen artık girmeyin.
  • devorgilla the gunslinger  (18.06.16 10:23:42) 
Yallah, do it! Yallah yallah!

Güzel olur.
  • birşeylersoracağım  (18.06.16 10:28:28 ~ 10:29:00) 
Gayet güzel bir yöntem ciddi tag'i. Uygulanabilir bence.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (18.06.16 10:30:10) 
işe yaramaz bence. duyurunun problemi çöp cevaplardan daha çok çöp başlıklar. burayı sırf goygoy ya da ortam yapma amaçlı kullanan gerekli gereksiz başlık açan bir sürü tip var ve sayıları ciddi şekilde arttı. tıklanma sayısı düşmesin diye bunlara göz yumulunca kaliteli içerik ve de kullanıcı sayısı düşüyor. fazla demokratik olmak iyi değil, geçici çözüm yerine katı kalıcı çözümler şart.


  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (18.06.16 10:30:49 ~ 10:31:33) 
bence de mantıklı bir uygulama çünkü kişiye göre bile değişebilir anlık olarak geyik isteyip istememe durumu; normalde geyiğe karşı çıkmayan biri ciddi modda sormuştur, geyik istemez. ya da geyiğin de dönmesini isteyebilir duyuruyu açan. evet sorunlar daha büyük ölçekli, evet aslında kökten çözüm falan filan ama mevcut durumda en azından en adil karar bu olur diye düşünüyorum. zaten diğer sorunların çözümü için de uğraşılıyor, şikayetleri olanlar sabitlenmiş kısımdaki çalıştay başlığında bahsettikleri büyük ölçekli sorunların çözümü için görüş bildirebilir.

eksiduyu.ru
  • baba jo  (18.06.16 10:32:30 ~ 10:42:53) 
devorgilla, iktisatçı +1

kodunuz mu oturtun böyle, duyuruyu uzun uzun geyik yapmak amacıyla kullanan, birbirine küfreden, salak salak tartışanlar uçsun, orta derecede saçmalayanlara süreli ceza gelsin. başka türlü adam olacağı yok kimsenin.
  • i ve been mistreated  (18.06.16 10:37:17 ~ 10:40:44) 
Ciddiyetsiz cevaplardan ve sorulardan pek rahatsiz degilim. Geyik yapsin insanlar istediginde. Saldiri niteligi tasiyanlardan ve asagilama temali olanlardan rahatsizim.
Cozum onerisi cok mantikli.

  • stavro  (18.06.16 10:39:56) 
Bence modlar işi bilmiyor.

Saçma sapan sorular silinmiyor ki besbelli soru olmadığı. Ama cevaplar siliniyor. Bunu geçen bi modla yazışırken konuyu değiştşrdi fark etmedim sanma :)
Burda cevap verip yararlı olmak yerine sadece soru soranlar var ama aklına ne gelirse soruyor adam. Ya da soru formatında kendi reklamını yapıyor.
  • Goddard  (18.06.16 10:45:44) 
Duyuru açan herkes samimi değil. bu çözüm de süistimal edilebilir. yapici,anlamlı eleştirilere bile dayanamayıp tik atmayanlar var.


  • 1adam  (18.06.16 10:54:44) 
Olabilir bence oneri.

Cok can yakici ve sikintili seylerin altina geyik olmasini ben istemem sahsen. Ben cok uzgunken dalga gecildiginde daha da uzulurum.
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin_yine  (18.06.16 10:55:41) 
manuel mandalina,devorgilla,baba jo +1


  • rakicandir  (18.06.16 11:08:21) 
Bunu kısmen de olsa soru sahibi sorusunun altına not düşerek yapıyor aslında halihazırda.
Öneri güzel ancak bunun tik sisteminden pek farkı olmadığını düşünüyorum,sadece compu'ye kod yolları gözüktü yine :)

Tik olayını soru sahibi her cevaba tik vererek kullanmaz, ciddi cevap istediği zaman gayriciddi cevapları tıklamaktan imtina ederse zaten bizi doğru yönlendirmiş olur. Zira zaman zaman geyiğin alası dönmüş oluyor ama tik de almış ve altında soru sahibi tarafından cevaba cevap verilerek verilen cevabın ne denli saçma olduğu söylenmiş oluyor. Bu noktada silen insan ikilemde kalıyor, soru sahibi bu cevabı kabul etti mi, etmedi mi? Ben yine siliyorum alttaki ayarı göz önüne alarak ancak bu sefer cevap veren soru sahibinin de cevabı gidiyor karşılıklı diyalogdan. Oysa tik vermese cevap vereceğine, ben sadece ciddiyetsiz cevabı silip geçeceğim.
  • kaymaktutmayansicaksut  (18.06.16 11:08:23) 
Orada o kutucugun olması yine kimi kullanıcının sacma sapan cevap vermesini engellemeyecektir çünkü halihazırda soru sana yön verip sacmalanacak ve saçmalanmayacak soru olduğunu söylüyor. Saçmalamak için gelecek kullanıcı yine saçmalayacaktır isterse.

Ha, amaç göze sokarak saçmalamayın demek ise, o noktada sayıda bir azalma olacaktır ama duyuru kalitesinin artmasını sağlayacak bir çözüm olduğunu sanmıyorum.
  • kaymaktutmayansicaksut  (18.06.16 11:15:29 ~ 11:16:11) 
Bence de olmalı. Sorudan alakasız saçma sapan yorum yapanlara çok gıcık oluyorum.


  • geçerkenugradım  (18.06.16 11:16:38) 
bence direk kullanıcı engelleme olsun. engellenen kişinin duyuru ve cevapları gözükmesin. ooh mis.


  • dedim dedim de kime dedim  (18.06.16 11:18:14) 
Soruya asla bir cevap vermeyen sadece eleştiri ve saldırı amaçlı cevaplar silinmeli. ' geyik' konusunda tik olayı güzel bir çözüm olabilir. Ama burda ' geyik'le başka şeylerin ayirdina varmasi gerekiyor adminlerin.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (18.06.16 11:22:22) 
@kaymaktutmayansicaksut, evet o geyik cevabın gelmesini engellemeyecek ama o cevap silinince cevabı veren kişinin neden sildiniz deme hakkı da olmayacak. bütün gayriciddi cevaplar siliniyor olsaydı o zaman gerek kalmazdı ama mevcut durumda birinin entry'sini geyik diye silsen çıngar çıkar, adam belki geyik istiyor bak tik attı der. bütün kullanıcılara tik atma eğitimi verilemeyeceğine göre bu tarz bi düzenleme zaruri hale geliyor bence.


  • baba jo  (18.06.16 11:28:05) 
Ben insanların 'ama geyik de yapamayacak miyiz' mantığını anlamıyorum. Geyik yapılacak duyuru zaten kendini belli ediyor (sahibi de ona uygun cümleler kullanıyor zira) geriye kalan ciddi konularda bile gelip kendince dalga geçmeye çalışan, hakaret eden, eleştirinin dozunu kaçıran onlarca insan var burda.

Ayrica sitenin kuralları var; bu kurallar da herkese açık şekilde yazılmış. Nerede olursan ol o kurallara uymak gerek, yöneticilerin de uymayanlara karşı gereğini yapması gerek. Bu kırmızı ışıkta geçip trafik polisi ceza yazınca 'ama bir kere de olsa geçemeyecek miyiz?' demeye benziyor. Hayır, geçemeyeceksin/ geçmemelisin. 5-10 yaşında çocuklar yok ki burada. Herkes koca koca insanlar. Biraz kural, yöntem nedir bilmemeliler.

Tamam eglensinler, eglenmesinler demiyorum ama kurallara uygun eglensinler. Dozlarini bilsinler.

Velhasıl kutucuk belki konulabilir ama işe yarar mı, bilemedim. Kullanıcıların kural kısmını sindirebilmeleri daha önemli bir şey bana kalırsa.
  • fraise  (18.06.16 11:31:12) 
@bohr atom modeli Söylediklerine katılmakla birlikte bunun sınırı bizim için en büyük sorun. Biri çikolatanın hangi bitkiden yapıldığını bilmeyebilir, hadi bununla dalga geçelim ama diyelim ki 'Karbonun en radyoaktif izotopu hangisidir' sorusuna 'Kömür, hehe' diye bir cevap gelse, bunları aynı kefede değerlendiremeyiz. İşte, bunun sınırının neresi olduğu bizim için en büyük sorun. Hadi, kakao geyik yapılsın, gerçekten basit çünkü ama ne noktadan sonrası geyik yapılmama sınırı? Bunun cevabını arıyoruz aslında. Senin için kakao kolay bir cevaptır ama atıyorum ki karbon izotopu sorduğunda dalga geçse benzer bir etki yaratır. Daha basit bir soru ile dalga geçmek ile daha zor bir soru ile dalga geçmek arasında fark görmüyoruz bu yüzden. Ancak 'Kömür' yanlış yönlendirici bir cevap olabilir ve ben yeterince aptalsam buna net bir şekilde inanıp buna göre rahatlıkla hareket edebilirim. Daha fenası, 'Zehirlendim, ne yapmalıyım' sorusuna, 'Çamaşır suyu iç, temizlesin'i ciddiye alan biri de olabilir. 'O kadar aklı yoksa ölsün' zaten diyebilirsin, ama o aklın sınırı nerede? Hangi cevap dalga geçilebilir hangi cevap geçilemez nitelikte olmalı. Kakao da aynı hesap bizim için. Ancak, bizim buradaki temel sorunumuz dalga geçilmesi değil. Kakao veya kömür cevabı 'Soruya cevap değil'e girmiyor veya başka bir ispiyon gerekçesine girmiyor. Zarar verici cevap veya dezenformasyon ile ilgili herhangi bir kural yok. Bu yüzden, her şartta bunu silemiyoruz zaten.

Ek: Tabii böyle bir şey olmak zorunda da değil. Bizim için kavrayamadığımız kısım 'Basitlik nerede biter, normal soru nerede başlar' kısmı.

Ek: bohr gitmiş :(
  • aychovsky  (18.06.16 11:36:54 ~ 11:49:35) 
hemen hepsine katıldığım bütün cevapların özeti şu:

(bkz: avcı ne kadar al bilse ayı o kadar yol bilir)

geyik ve ciddiyetin kategori olarak ayrıldığı zaman bu kez konsept olarak nerede ayrıldığı sorunu ortaya çıkacak. o da çözüldü diyelim kesin bir şey daha çıkar bence.

büyük ihtimalle duyurunun başından beri aynı kurallar olup bu problemler son dönemlerde ortaya çıktıysa sorun daha çok kullanıcılardadır.
  • ron dennis  (18.06.16 11:38:14) 
İşe yaramaz fikrine katılıyorum. Dahası duyurunun faydalı, ciddi bir yer olması için ciddi bir çaba gösterildiğine de inanmıyorum. Buradan bakınca "tik varsa, mesele yok" olarak görünüyor.


  • harvey  (18.06.16 11:47:45) 
@harvey O bizim de tartıştığımız bir konu. Tik'i çoğunlukla sallamıyoruz. 'Tik varsa, mesele yok' durumu yok, bir iki istisna dışında. (Arada kaldığımız durumlarda en son gittiğimiz yol bu) Hani, hem trafik polisi hem trafik işareti hem de trafik ışığı varsa bu sıraya göre hareket edersin ya; polis yolda dans etmeye başladığında, işaretlerin de üstü boyalı olduğunda, 'Işığa güveneyim bari' durumu tik.

Ciddi bir yer olması için çaba göstermediğimiz doğrudur. Çok haklı bir tespit, gerçekten bunun için çaba sarf etmedik. Sadece zaman içinde baktığında geldiği yer ilk zamankinden farklı. 'O halde ileride ne olacak' kısmını tartışıyoruz ve buna göre güncellemelere gitmeye çalışıyoruz. 10 yıl sonra tamamen geyik yapılan bir forum sitesi de olabilir, tamamen her şeyin yasak olduğu bir yer de. Sadece eğilim ölçüyoruz şu an. Bu soru aslında biraz da 'Nasıl bir yer sizin için uygun' sorusu.
  • aychovsky  (18.06.16 11:52:19 ~ 12:00:26) 
Mobil sitenin düzenle, sil gibi temel ihtiyaç butonları bile hâlâ yokken ciddiyetin her türlü suistimal edilebileceği, pek işe yarayacağını da düşünmediğim "ciddi olun" butonun eklenmesi enteresan olur.

Öte yandan duyuru sahibi parantez içinde ciddiyet istediğini söyleyebiliyor zaten. Redditteki sistemi bilmiyorum. Ciddiyet kutucuğu işaretlenince gelen cevapları duyuru sahibinin silme yetkisi olabiliyorsa belki bi nebze işe yarar, modların yükünü de alırdı ama bu kez herkes kendi duyurusunu modere etmek isteyecektir. Nitelikli ama hoşa gitmeyen cevapların duyuru sahibi tarafından silinmesi de ayrı tartışma yaratır. Böyle değildir herhalde sistem.

Özetle, temel ihtiyaç butonları lazım buraya yapılabilecek her şeyden önce.
  • IncredibleMau  (18.06.16 12:02:56) 
Devorgilla +1
Ama biraz geyige de ihtiyacimiz var o nedenle o buton iyiymis uygulanabilir

Tabii bizde compu buton koyana kadar herhalde duyuru acanlarin alta not yazmasi gerekir
  • la noix  (18.06.16 12:19:30) 
Goddard +1


  • Goddard  (18.06.16 12:19:45) 
Bir de ben siteyi eskiden sadece pc'den kullanırken şimdi neredeyse sadece mobilden kullanıyorum. İspiyon seçeneği olmadığından da devamlı kural dışı cevaplara denk gelmeme rağmen belki 2 yıldır pek az ispiyon yapabiliyorum. Bu da büyük eksik bence. İspiyon yapılamıyor. Kural dışılıklar alışkanlıktan norm haline geliyor.


  • i ve been mistreated  (18.06.16 12:21:40) 
ters mantık kurup düşününce "ciddili cevap istiyorum" işaretli olmayan duyurularda lan nasılsa o da memnunmuş hayatından o zaman hepten işin b.kunu çıkaralım mantığına teşvik etmez mi? geyik yapan adama yapma dediğinde ama o da istiyor cevabı vermezler mi o zaman mesela? duyuruyu çok sevsem de bazen ciddi cevap beklediğin sorulara aldığın abuk subuk yanıtlar insanın hepten keyfini kaçırıyor. ama bu ciddi cevap bekliyorum tagini kullanmadığımızda, hafif dozda, sinir bozucu olmayan eğlenceli geyiklere müsamaha gösterebileceğimiz bilgisinin aleyhimize kullanılması anlamına gelmiyor, gelmesin.


  • in vino veritas  (18.06.16 12:32:41) 
O tikten bahsetmemiştim. Bir şekilde trafik yaratan kişilere dokunmamak gibi bir eğilim var. Uydurma hikayeler yazıyor, aynı şeyi 5000 kez yazıyor, kışkırtmak için yazıyor, çok sayıda kişi rahatsız oluyor ama yine de ona dokunulmuyor.


  • harvey  (18.06.16 12:33:30) 
bi deneyin derim, buton benden hadi yine iyisiniz


  • freetakilir  (18.06.16 13:26:32) 
Devorgilla+1000
Ben modların duyuru/soru silmeme çabasına anlam veremiyorum. Duyurunun kuralları belli, herkes üye olmadan evvel kullanıcı sözleşmesi tarzı bir şey okuyor ve kabul ediyor bunu. Bu noktadan sonra duyuru kurallarına uymayan soruların ve cevapların silinmesi durumunda yazarların ve internet kullanıcılarının çemkirme gibi bir hakları yok. Zaten aktif mod sayısı çok az, olanlar da kurallara uymayan cevapları doğrudan silmek yerine, mesaj atarak editleme ricasında bulunuyorlar. İspiyonladığım bir duyurudan örnek vermek istiyorum, özel mesaj ifşası oluyorsa lütfen gerekeni yapın.

Soru: X Üniversitesi ile alakalı bir soru ve soruyu soran kişinin bu üniversiteye yerleştiği anlaşılıyor. Kesinlikle okulun kalitesiyle alakalı sorulmuş bir soru değil.
Cevap: Başka okul mu bulamadınız, yazık valla minvalinde bir cevap.

Ben bu duyuruyu bir moda ispiyonluyorum ve karşılığında mesaj attım, editlemezse sileceğim tarzı bir cevap alıyorum. Soruya cevap olmadığı çok belli olan, üstüne de karşı tarafı küçük düşüren bir cevap neden hemen silinmiyor?

Bahsettiğiniz butonun da çok işlevsel olduğunu düşünmüyorum. Modlar biraz daha sert olsa bu tarz şeylere gerek kalmaz. Duyuruyu zaten okuyunca ciddi mi geyik mi olduğu anlaşılıyor, altına sadece ciddi cevap istiyorum diye bir not düşmeye gerek yok. Geyik yapmak isteyenler için sayfanın altında chat var, orada yapabilirler geyiklerini, herhangi bir kural da yok.
  • pike  (18.06.16 15:13:27 ~ 15:13:59) 
Açıkçası şöyle bir durum da var:
Gerçekten burada okuduğunu anlamayan bir kitle var ve bunların verdiği tik,ciddiyet vs. anlamsız ve önemsiz.
Direk işaret etmeden anlatayım olayı.
Bir yazar sormuş: "Şu konu hakkında ne düşünüyorsunuz"
Gelen cevap: "Düşünmüyorum"

(Not: baya bir tahrif ettim ama mana sabittir.)

Verilen cevap bu, üstelik tik de atılmış. Şimdi bu insanlara tik mekanizmasının böyle çalışmaması gerektiğini mi anlatacaksınız? Bu insanlara mı ciddiyet istiyorum mekanizması vereceksiniz? Küçümseme maksadım yok asla fakat birşeyleri takdim ederken onun nasıl çalıştığını anlatmanız da lazım (nacizane).
  • rakicandir  (18.06.16 15:13:48) 
ciddilik ciddiyetsizlikten biraz da ortamla ilgili. ortam ciddiyken cogunluk ciddi ciddiyetsizken cogunluk ciddiyetsiz olur. ben ciddi olmasini isterim, ancak o zaman bir degeri olur.

diger yandan duyuruyu her actigimda insanlardan buhran, mutsuzluk ve miymintilik aktigini goruyorum. bence insanlarin burayi duygusal coplugu olarak kullanmasini engelleyecek, ruh hastalarina tolerans gosterilmeyecek duzenlemelere gidilmeli. o sunu dedi bu bunu dedi, askim hic bitmeyecek, nasilsiniz, derdiniz ne, uzerinizde ne var, bugun ne yaptiniz, patronum bana bunu dedi :((( duyurulari komple kalkmali.

site sahibinin istemesi lazim boyle seyleri tabii, bu noktayi es gecmek olmaz. compumaster'in degisiklige gidecegini kac kisi bekliyor acaba? hatirlatmak isterim ki eksiduyuru eksisozluk'e kullanici kaynagi acisindan gobekten bagli ve eksisozluk'un kullanici kaynagi olarak nereye gittigi cok acik. eksisozlukten eksiduyuruya yeni gelenlerin duzgun isleyen bir siteye girmeleri bu acidan kritik.
  • f_d  (18.06.16 18:26:14) 
Gerçekten bilgi talep ettiğim bir soruya geyik cevap geldiği vakit "o da cevap neticede" diye düşünüp tik veriyorum mesela, ama aslında bunu yapmamın nedeni o cevaptan fayda sağlamış olmam değil, ayrımcılık yapmamak. Bu yüzden de 'Ciddisiz cevap istemiyorum' kutusu benim için güzel çalışır. Cevap olup olmadığı modlar tarafından değerlendirilir, ben de sorumluluk almamış olurum, cevaplayanlarla aramda husumet olmaz. Destekliyorum ben bu çözümü. Tabi kendimi denklemin geyik yapan tarafına koyduğumda da (ki yaptığımı pek düşünmüyorum) aynı yaptırımla karşılaşmayı kabul ediyorum.


  • whimsical  (18.06.16 18:38:46) 
Herhangi bir çözüm önerisi hayata geçmeden önce, bu söylenenler ışığında ve yaptığımız konuşmalar sonucunda artık duyuruları editlememeye karar verdik.
Ayrıca karşılıklı konuşmalar ve 'Soruya cevap değil'ler ve mantığa uymayan cevaplarda da daha sert olmaya karar verdik.
Dalga geçici cevaplar da 'çöp cevap' olarak değerlendirilecektir.

Benzer olarak 'Tartışma başlatıcı içerik' konusunda da biraz daha hassaslaşacağız.

Şu an halihazırda sert olduğumuzu düşünen grup hollowlife'laşmaya başladığımızı düşünecek ve yiyeceğimiz küfür sayısı artacak, bundan kaçış yok. Ancak, gelen mesajlar, sorun önceliklendirmeler ve buradaki konuşmalar sonucunda bu kararın uygun olduğuna karar verdik.
  • aychovsky  (22.06.16 12:33:42 ~ 12:37:20) 
Bence böyle butona falan gerek yok direk konuyla alakasız cevap veren, dalga geçen, ukalalık yapmak için cevap yazan tiplerin yazılarını silin gitsin. Israrla yazıyorsa da hesabını kapatın. Zaten kimseye bir faydaları olmuyor. Bu sitenin amacı da trafik veya yoğun başlık/mesaj değil. İnsanlar merak ettiklerini sorsunlar, bilen kişiler de cevabını versinler. Bitti gitti.


  • Abdurrahman  (22.06.16 12:42:51) 
görecelilik?


  • sadegazoz  (22.06.16 12:52:18) 
Gayet güzel, fakat kadrolu troller duyurusunun ciddi olduğunu iddia edip suistimal etmemeli. Herkes bu kurala uyarsa şahane olur.


  • yirmisantim  (22.06.16 13:17:13) 
Tabii ki daha bitmiş değil. Örneğin, yukarıda bahsedilen troll başlığı ya da çöp başlık meseleleri var. Onlarla ilgili henüz bir çözüm uygulamadık. Ancak, sadece ilk aşama için, bunları yapmamız gerektiğine karar verdik.

@sadegazoz, görecelilikten kasıt kime göre, neye göre çöp olacağı mı? Burada görecelilik sorunu devam ediyor tabii. Daha önceki duyurularda söylediğimiz gibi arada kaldıklarımız oluyor, 'Cevap nerede bitiyor, hakaret nerede başlıyor' diye düşündüklerimiz oluyor ama o aralığı geri beslemelere göre biraz daralttık.
  • aychovsky  (22.06.16 15:37:33) 
şurada hollowlife döneminden olup da cevap veren çok az kişi vardır (belki de hiç yoktur). o dönemden olanların bu kadar cevabı/duyurusu boşa silinmedi. en ufak bir espri anında çat diye giderdi o varken, yerinde bile olsa ve duyuru sahibi rahatsız olmasa bile. "burası iyice foruma döndü" diyenler de muhtemelen o dönemi yaşamamış olanlardır. o da bir aşırılıktı, şu anki moderasyon tipi de bir aşırılık. ortasını tutturmak lazım ve aslında burayı o denli önemsememek de lazım.

milyonlarca benzer ve hatta aynı "evde kaldım" duyuruları açan insan "ciddisiz cevap istemiyorum" seçeneğini tıklayınca duyurunun seviyesi artmış olmayacak, bu gerçeği de göz önünde bulundurmak lazım.
  • devilred  (22.06.16 16:12:21) 
@devilred'e tamamen katılıyorum.

Burada benim görüşüm yoğun bir şekilde yönetim boşluğu var. Kısa sürede müdahale edilmeli ve öncelikli olarak @compumaster beni yönetime almalı. İşte o zaman Duyuru eski, güzel günlerine kavuşacaktır.
  • teknikekip  (22.06.16 16:23:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.