[]

kan şekeri-tansiyon

şimdi efendim,tansiyonumuz veya kan şekerimiz düştüğünde perişan oluyoruz gözümüz kararıyor böyle soğuk soğuk terler döküyoruz ya...belirtileri yakın birbirine.en azından ben öyle biliyorum.
nasıl anlarız hangisinin düştüğünü de ona göre tedbir alırız?ne farkı vardır yani?



 
kan şekeri düştüğünde: halsizlik olur, soğuk terler dökülür... bayılma durumu koma halinde meydana geliyor o da (bkz: hipoglisemi)... kesmeşekeri suda eritip içmek lazim.

tansiyon düştüğünde: gözümüz kararır bayılırız. ayakları yukarı kaldırmak lazım.
  • mentirosa  (06.08.07 23:17:16) 
bu tansiyon denen meretin; inerken de çıkarken de yediği nane ; ense kökünde ve tam kafamızın üst kısmında şiddetli sızı ve zonlamaya yol açmaktır.Tansiyonu 4-7 arası gezen biri olaraktan diyebilirim ki ; eğer başınızı yastıktan kaldırmaya çalıştığınızda kocaman bi külçe gibi hissediyorsanız yada hiç kaldıramıyorsanız,gözlerinizi açmakta zorlanıyorsanız,sanki kocaman bi boşlukta duruyormuşsunuz gibi oluyorsanız, ki buna vertigo deniyor;mideniz bulanıyorsa sizinki düşmüş demektir.
kalp kan pompalarken kasılıyor ve daha hızlı atıyor,bu yüsek tansiyona ; zaman içinde ki yavaşlamaları da düşük tansiyona neden oluyor.

tansiyonunuzu kontrol edebilmek için bence evde bi tansiyon aleti bulundurun..yükseldiğinde bi tutam tuzu yalamanız sizin 1 dakika içinde bakışlarınızı bile değişitirecektir emin olun.. yükseldiğinde de limon :)

kan şekeri ise ;
ani gelen soğuk terlemeler
ellerde titreme
dalgınlık
bulantı
açlık
fenalık
iç titremesi gibi belirtiler ile 'geliyorum der'

Aman yarabbi evlerden ırak olsun.
  • lavitaebella  (07.08.07 00:08:22) 
Kan şekeri düşmesi 7-8 sene kadar önce bir kere banada olmuştu. tramvaydaydım birden gözlerim karardı, soğuk terler döktüm vs. çok kötüydü gerçekten. Doktorun tavsiyeleri ise yanımda elma, meyve vs. bulundurmam ve öğün aralarını çok açmamam idi. akşam yemeğini 17:30'da yiyordum, sabah da çoğu zaman kahvaltı yapmıyordum. akşam yemeğini biraz daha geçe aldım sabah bişeyler atıştırmaya başladım. sonra bir daha olmadı çok şükür.


  • me neither  (07.08.07 11:30:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.