[]

Karneyi yırtan öğrenciyi alkışlamak

Arkadaşlar silicem bu duyuruyu ama öncesinde konuşmuş olmak için yazmak istedim. Nitekim burası sever anti olmayı.

Evet konuya dönersem, öğretmenim. Ve bugun karne dağıtımı sırasında hem takdir, hem başarı belgesi alan bi öğrencim karneyi aldıktn bi süre sonra yırttı resmen. Ben de tabii ki azarlamadım. Ve "çak" dedim. "aferin, önemseme böyle şeyleri" diye de ekledim.

Ben kendimce evet doğru yaptım. Sizin yorumunuz ne olur, merak ettim.
Onay beklemek değil de paylaşmak istedim sadece.
Teşekkürler

 
kime neyin artisliğini yapıyosun ergen? istemiyorsan karneyi git çıkışta at çöpe. böyle dersin ortasında kime şov yapıyorsun evladım.

şeklinde yorum yapardım içimden.
  • benim adim kerim hepinizi severim  (17.06.16 22:11:34) 
'...yırttı resmen.'

bilerek mi yırttı? yani bu eylem okula/eğitime/ailesine karşı bir nefretin göstergesiyse takdir edilmek olumsuz etkileyebilir. ama önemsemeden elinde gezdirirken yırtıldıysa, o da katlayıp çantasına attıysa evet, hayattaki esas başarının dersler olmadığı aşılanabilir.

sadece fikir, bilgili olduğum bir konu değil.
  • icim urperiyor  (17.06.16 22:11:36) 
Bilerek bilerek. O sıra birileri olumsuz bişe dedi galiba ona nispet.


  • evc  (17.06.16 22:16:59) 
protesto bilinci olan bi cocuksa aha bunun icin mi bütün sene at gibi kosturuyorsunuz bizi demek istemis olabilir mi


  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (17.06.16 22:20:20) 
Ne egıtımcıyım ne de cocuk psıkolojısı hakkında cok bilgim var ama bana takdır etmenız biraz yanlıs geldi. Siz niye takdir ettiniz acaba?


  • pastörizesüt  (17.06.16 22:23:21) 
bir öğretmen adayı olarak öğrenciyi öpesim geldi..

gerçekten tınlamadıysa helal olsun.. ailesi demek nota çocuğundan fazla değer vermiş

keşke ben de öyle olsaydım yaş kaç olurs aolsun insan etkileniyor
  • ruh i tibbiye  (17.06.16 22:27:46) 
Her şeyi yapabilme özgürlüğünü biz değil de sistem verdi. Ve değişen dünya, medya,internet vs öğretti aslında. Ben de yırtarım mesela.

Ama onun "lan ahan da yırtıyorum, çok da önemli değil yani". Şeklindeki davranışı ne yalan diyim hoşuma gitti. Çünkü birileri aldığı belgelere bi yorum yaptı sanırım, sinirlenip de ve yırtmış olabilir.

Sisteme falan değildir yok, sonra geldi çiçek almış, hocam fotoğraf çekilelim falan. Asdasfdlfşi.
  • evc  (17.06.16 22:28:41) 
Yırtarım yazmışım yapamam*


  • evc  (17.06.16 22:29:19) 
Ve evet anne babalar. En zayıf noktamız.


  • evc  (17.06.16 22:37:03) 
çocuğun kendne göre bir nedeni olması bence yeterli. yaşı önemli. türkiye'de olanlarla ne kadar ilgili olduu önemli. liseliler protestoda ya.

ben doğrudur veya yanlıştır diyemem. yanlış görfüğüm tek bir şey var, o da çocuğun bunu neden yaptğını bilmeden çak yapmanız.
  • godoşu beklerken  (17.06.16 22:39:27) 
Başta sordum çünkü şaşırdım. Teyzesi falan da vardı yanında. Kadın da şaşkındı bi yandan, diğer taraftan bu tarz bi davranışı bu kız sergilediği için çok da şaşırmadı. Hani potansiyeli var biraz.

ortaokul 7. Sınıf öğrencisi.
  • evc  (17.06.16 22:46:48) 
Her şeyi yapabilme özgürlüğü o çocuklar acemi gibi eski kafalarla birlikte yaşadıkları için sorun, 20 30 sene sonra bütün nesil onun gibi düşünüyor olacağı için sorun olmayacak. Bir öğretmen olarak görevin olan gelecek nesilleri doğru biçimlendirmeyi başarıyla yaptığın için torunum adına sana teşekkür ederim.


  • baba jo  (17.06.16 22:48:37) 
Baba jo teşekkürler.
Bide arkadaşlar sanırım başka bir olsaydı kızardım, kim bilir. Muhtemelen öğrencinin kişisel özelliklerini iyi bildiğimi düşündüğüm için çok da sorgulamadım. Yani farklı bi çocuk. Beni severmiş, evde hep ben anlatılmış, sürekli dersimin test kitabını çözermiş. Ama yüzüme hiçbişe demez. Aileden öğrendiklerim bunlar da. Tüm bu duygularla sanırım kızamadım.

  • evc  (17.06.16 22:56:46) 
  • kargn  (17.06.16 23:17:52) 
Protesto olsa eyvallah da, birine kizip karne yirtmak cok durtusel ve sacma bir davranis. Desteklenecek bir sey degil bence. Neden sinirlendigini ve ofkelendiginde tepkilerini baska turlu vermesi gerektigi hakkinda konusulurdu bence sadece.


  • red g  (17.06.16 23:23:10) 
Evet aslında Red g, bi dahaki seneye bu kız için sırf bu konuya değinmem gerek. Sağol.


  • evc  (17.06.16 23:26:30) 
Çok yanlış yapmışsınız. Kendinizce neden doğru bu olay? En doğru hareket öğrenciye neden bunu yaptığını sormak olmalıydı. Madem bunlar önemsiz şeyler, neden bütün yıl ders veriyorsunuz? Sonuçta o karne bütün bir yılın yansıması değil mi? Çocuğun içindeki enerjiyi desteklemişsiniz ama belki de onun hayatı boyunca aklının bir köşesinde kalacak olan bunlar önemsiz şeyler düşüncesinin temelini de atmışsınız.


  • dissendium  (18.06.16 00:46:15 ~ 00:47:26) 
nereden biliyorsunuz çocuğun daha önceden bunu planlamadığını?

baştan sormuşsun niye yaptığını, sonra da aferim demişin; bence iyi yapmışsın hocam. yirmi yıl sonraya da sinema diye bişey kalırsa yatıp kalkıp şükrederim. biz y kuşağıyız eyvallah da, bu çocuklar z kuşağı abilerim, ablalarım. ve en derin kuşak çatışması da ikimizin arasında olacak.
  • feel the blanks  (18.06.16 05:40:27) 
cok net yanlis yapmissin. cocuga o karneyi almasinin sebebinin verdigi emek, ogrendigi bilgi oldugunu anlatman lazim. belli ki bu degerler cocukta yok.


  • groove  (18.06.16 15:02:06) 
başkası yapsa belki kızardım ama o yapınca bir şey diyemedim gibi birşey yazmışsınız. azıcık öğrenci kayırmak olmuz sizinki. olmasa daha iyi olurmuş.

ayrıca nedenini tam öğrenmeden çak yapmak hiç hoş olmamış. bunları dışında aceminin söylediklerine katılıyorum, ailelerin verdiği gereksiz özgüven ve özgürlük bizlerin özgürlüğünü kısıtlıyor.
  • kuzey li  (18.06.16 15:24:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.