[]

Omzumda simetri eğriliği var, ne yapmalıyım?

Arkadaşlar başta boyun düzleşmesi zannediyordum fakat omurgamı görüntüleyen bir film çektirdik kemiklerde bir sıkıntı görünmüyor çok şükür. Fakat duruşumda ciddi, gözle görülür biz bozukluk var. Sağ omzum daha aşağıda. Masa bası işçiyim (öğrenciyim :( ), yatakta sağ omzumu kendime çekerk yatıyorum vs. Görünümü geçtim son zamanlarda ciddi ağrım var. Doktor pek ilgilenmedi.
Ben Fizyoterapiste mi gitsem? Sizde aynı sorunlar olduğunda neler oldu?

Bilgilerinizden yararlanmak isterim.
Hayırlı günler.

 
Kendo ya gidebilirsin. Durusu inanilmaz duzlestirir. Ya da plates yoga benzeri kaslari calistiran guclendiren sporlar yapabilirsin.


  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin_yine  (17.06.16 21:30:06) 
o durum pek düzelmiyor, benim de sağ omuz öyle, sanırım yıllarca sırt çantalarını tek omuz takmaktan. sonra 2 ayrı pilates hocasına sormuştumm,onlar da değişmeyecğini söylemişti.
ama ağrı varsa fizyoterapiye gitmek iyi olabilir bence de.

artık elimden geldiğince sola takıyorum bi de ben akjshkas
  • red g  (17.06.16 21:42:58 ~ 21:51:18) 
Düzelmiyor muymuş?


  • damba  (17.06.16 21:44:14) 
Ya sen bi calis. Omuz kaslarini sirt kaslarini guclendir. Bence elbet bi duzelme olur.


  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin_yine  (17.06.16 21:45:08) 
diğer tarafı da yamult? (zomum özür dilerim, çoktan okumuşsundur diye silmiyorum)

sırt çantası +1 hatta ayakta zamanla düztaban etkisi de yapabiliyor (içe basma)


üzgünüm, doktor değilim ama bildiğim kadarıyla burada zaten bir ortopedist yok, pratisyen bilgilerinden yararlanmak istiyorsan fayfim, neferkitty, la noix bilgi verebilir.
  • godoşu beklerken  (17.06.16 21:46:16 ~ 21:59:27) 
fizyoterapistle görüşeceğin seanslar, satın alacağın medikal masajlar vs. hep sorunu ertelemek aslında. işin cerrahi kısmında söz bile etmiyorum. ben de bir masa başı işçisi öğrenciyim. hayatım makale okumak ve yazmakla geçiyor. aynı sorunlardan epey çektim, boyun düzleşmesi. bir sürü doktora gittim, tarif edemem onlarca. bir süre tedavi de oldum (yoğun bir fizyoterapi masajla karışık şekilde). devamında yüzdüm. bir süre pilatese ara verdim çünkü iyi gelmiyordu. yurtdışında yaşadım 6 ay, en güzel tedavim oydu sanırım. en büyük hastalığım stresmiş, şehirmiş onu anladım. döndüğümde yogaya başladım, şehrin beni ele geçirmesine izin veremezdim yeniden. hastalığının düzeyi ne derece bilemiyorum ama en azından biraz fizyoterapi gördükten sonra her şey sende bitiyor. bu tip rahatsızlıklar öldürmeyip süründüren cinsten. rahat kıyafetler ve spor ayakkabılar giyerek tedavine başlayabilirsin. sırtına eşit derecede yükler bindir. esnekliğini artıracak sporlar yap (yogayı kontrollü biçimde yapmak şartıyla şiddetle öneriyorum). birtakım egzersizler var neredeyse bütün fizyoterapistler verir, uygulamaya çalış yavaş yavaş. kesin çözüm için: sürekli kasları çalıştırmak ve esnek olmak şart.


  • mrsmoon  (17.06.16 21:51:11) 
Ağır sırt çantasını sola takmayı denedim onu da düşürmek için, ama çok güçsüz sol taraf taşımadı.
Teiekkürlee tavsiye için.

  • damba  (17.06.16 21:52:27) 
@damba aman tanrım, sırtına eşit derecede yükler bindir derken, öncelikle bir süre ağır şeyler taşımamaya çalış. eğer taşıyacaksan da bu eşit şekilde olsun. bir omuza bindirme ağırlığı anlamında söylemiştim :D fitness falan şu süreçte yapacaksan da ağırlıksız çalışmalısın, bol kardiyo ve düşük ağırlıkta aletler olabilir güçlenmek için.


  • mrsmoon  (17.06.16 22:22:01) 
Corrective excercise diye bir olay var. En amatörcesi yüzme. Kusursuz simetri zaten hayal, ama duruşun mutlaka düzelir.


  • kargn  (17.06.16 23:04:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.