[]

Hangi ülkeden en kolay schengen vizesi alırım?

soru başlıkta. daha önce gitmiş olduğum ya da oturma izni almış olduğum bir ülke olması önemli mi? böyle şeyler bir önem ifade ediyor mu diğer ab ülkelerine de başvururken? bir de ikametim kıbrıs'ta ve orada çalışıyorum, şu an istanbul'dayım. istanbul'dan başvurabilir miyim yoksa ankara veya kktc'den mi başvuru yapmam gerekiyor? tecrübesi olan varsa şeederse süper olur.




 
tanınmadığı için kktc'den başvuru yapma şansın olduğunu sanmıyorum. zaten t.c. vatandaşı isen türkiye'den başvurmak zorundasın. yunanistan kolay verir ama kıbrıs ile ilişkin olduğu için onu mecbur ele ya da ikinci pasaporta başvurabilirsin. onun dışında italya kolay veriyor. önceki vizelerin süreci kolaylaştırır mutlaka, aynı ülkeden alırsan da vizeyi daha uzun süreli verirler..


  • nrmnm  (17.06.16 16:42:52) 
kktc'de konsolosluk yoktur başvuramazsın.
yunanistan'a başvurma. italyaya başvur derim. ankara'ya gelmen gerekebilir. vfs global denen kan emicilere sorabilirsin.

  • cekilmis gayfe  (17.06.16 16:42:53) 
Italya +1


  • stavro  (17.06.16 17:03:08) 
ispanya


  • gokhan atestepe  (17.06.16 17:18:42) 
1- kktc'de alman konsolosluğu var, başvuru yapılabiliyor. daha doğrusu güneydeki konsolosluğun ofisi var ama 4 haftada veriyorlar vizeyi.

2- şimdi gidip idata denen kan emicilere sordum, gitmem gerekti çünkü yardım hatlarını ne zaman arasam yarım saatten uzun süre beklememe rağmen cevap vermiyorlar. kktc'den bşvurmam gerektiğini söylediler.

3- portekiz'de oturma iznim vardı, sanıyorum turist vizesini de daha kolay veriyorlar, yakın zamanda almış olan var mı?
  • uckac  (17.06.16 17:35:25) 
Bir soru daha. Diyelim Portekiz'den başvurdum, Almanya'dan dönüş bileti almış olsam, Almanya'ya seyahat planımı göstersem vize vermezlik ederler mi?


  • uckac  (17.06.16 17:45:28) 
portekiz için macaristan konsolosluğundan vize alabilirsin , ben birkaç defa aldım hiç sıkıntı yaratmadılar.


  • devilone  (17.06.16 17:45:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.