[]

Crossfit yapanlar

Gittiğiniz Crossfit salonunun olumlu/olumsuz özelliklerinden bahseder misiniz?

Hocalar çok ilgili/yeterince ilgili değil, mekan havadar/havasız gibi gibi...

Ya da şöyle sorayım; bana gittiğiniz salonu tavsiye eder misiniz, neden tavsiye eder veya etmezsiniz?

İstanbul Beşiktaş'ta olduğumdan Avrupa Yakası'ndaki önerilere açığım.

Ek: Crossfit kaynaklı herhangi bir sakatlık yaşayıp yaşamadığınızı da yazar mısınız?

 
Soruna cevap gibi olmayacak ama CrossFit'le ilgili şunları söyleyebilirim: CrossFit zaten çok riskli bir program, tek güzel yani sağlam bir komün ortamı oluşturup motive ediyor olması. Onun dışında Türkiye'deki eğitmenlerin konuyla en ufak bir ilgisi yok; hepsi bilgisiz. İstanbul'da zaten birkaç tane Box var bu işe ciddi eğilim gösteren, diğerleri çöp. Ha o birkaç yer de en fazla kötünün iyisi olacak düzeyde. Clean and Jerk yaparken fıtık mı olacaklar rotator cuff yırtığı mı olacaklar diye korkuyorsun. Amerika'nın en sağlam CrossFit'çileri bile öyle saçma hareketler yapıyorlar ki 2 tane üst düzey sporcu geçen sene kendilerini sakatlayıp bu sene yeni yeni antrenmana başladılar. Bu dediğim sporcular CrossFit şirketinin (CrossFit esasında şirketin ismi ama konu o değil şimdi) en üst düzey elemanları, onlar bile sakatlanıyor yani, o nedenle bu işe Türkiye'de çok bulaşmamak lazım.


  • angelus  (17.06.16 13:06:45) 
Ertan Balaban bilgisiz mi?


  • whimsical  (17.06.16 13:16:24) 
Amerika'ya gidip CrossFit şirketinin bizatihi kendi eğitimlerine katılıp "CrossFit eğitmenliği yapabilir" sertifikası almamışsa benim için bilgisizdir. Fakat konu burada bilgisiz olup olmamasından ziyade, CrossFit'in genel anlamda riskli bir program olması. Ben bu nedenle önermiyorum. Yani antrenman dünyasında şöyle bir şey yok: www.youtube.com Bunlar insan anatomisine uygun olmayan riskli hareketler. CrossFit ne yazık ki buna benzer birçok teknikle dolu, benim kişisel olarak karşı olduğum konu bu.

Yok riskler benim için önemli değil diyorsan, ikinci kriter de alınan eğitim. Onunla ilgili söyleyeceğimi de ilk paragrafta söyledim.
  • angelus  (17.06.16 13:24:49) 
Benim araştırmalarımdan öğrendiğime göre zaten sertifikan olmadan Crossfit salonu açamıyorsun, bilmiyorum bu bilgi yanlış mı?

Sakatlık risklerinin önüne geçmek amacıyla da önden bir temel eğitim verdiklerini belirtiyorlar bu salonların websitelerinde. Sonra da eğitim seviyene uygun WOD'lara katılıyorsun, herkes aynı seviyeye katılmıyor.

Crossfit yapmış olanlar bu risk konusuna da girerlerse güzel olur aslında. Herhangi bir sakatlık yaşayıp yaşamadıkları vb.
  • whimsical  (17.06.16 13:33:42) 
4.leventte ki salon yeni başlayanlar için ilgili alakalı güzel bir salon.
taksim-osmanbey arasında yeni açılan biyer vardı. orada genelde kendin takılıyor(muş)sun.

  • asilyis  (17.06.16 13:41:32) 
olumsuzlukları. apaçiler geliyor karıya kıza yazmaya. bi de kaşarlar çok bakıyor ama sallamıyorum. özgüvende tavan anlayacağın pas vermiyorum :d


  • gokhan atestepe  (17.06.16 14:26:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.