[]

Erdoğanın Dediği Gibi Bir Pilot Hatası Karşılıklı Çıkarları Etkilemeli mi?

İki büyük devletin birbirine küsüp birisinin diğerini cezalandırmak adına hiç bir devletin kale bile almadığı ancak sıradan insanların görüşünü etkilemeye yönelik ithamlarda bulunması çok çocukça.

Burda olayı anlatmaya gerek var sanırım çünkü uçağın düşürülmesinin sebebini kimse anlamak istemiyor gibi. Hatta başlıktaki sözün Türk pilot için söylenmiş olduğunu sanan (saf mı demeli bilmiyorum) o kadar çok insan var ki yorumlarını görünce insanın içi kararıyor, "bu kadar salaklık da fazla artık" diyor insan içinden.

Sırf Erdoğan'a karşıt olacağım diye gözü kapalı, her düşmanca davranan ülkenin yandaşlığını yapan yeni yetmelere eminim Rusya bile gülüyordur içten içe.

Suriye, Akdeniz üzerinde uçan silahsız Türk uçağını düşürünce. "Elin Suriyesi Türk Uçağını Düşürüyor biz anca nota veriyoruz" diyenler yüzsüsce Suriyeden gelen Rusya uçağı sınır ihlali yapıp düşürülünce "16 saniye sınır ihlali yapmış, zaten kötü olmadığımız bir Rusya kalmıştı" diyebiliyor.

Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık durumu. bu insanların hayattaki tatminsizlik sorunu temelsiz konular ve kendi ailesine düşmanca yaklaşarak çözmeye kalkışmaları kimsenin gözüne hoş gelmez. Ne yaptıklarının farkında olmuyorlar diye düşünüyorum çünkü çok adice bir davranış. bilinçli olarak yapılacak bir şey değil. En azından "Türk Olduğundan utanan" birisi olmadıkça. (Bir devlet üniversitesinde görev yapan prof, "malesef Türküm" diyebiliyor, nasıl ezilmişse artık avrupalılar kişiliğini bile ezmiş geçmiş, ne türk olabiliyor ne avrupalı.)

Soru başlıkta.

 
su an stratejik olarak ortağız diyebilecegin bir ülke gosterebilir misin?

sorun tam olarak bu, boynumuzda bi tasma, kim nereye cekerse oraya gidiyoruz.
bugun kardesimiz olan yarın can düşmanımız oluyor.
gecen yaz ayından beri 500'ün üzerinde güvenlik gorevlisi şehit eden pkk yapılanması mesela, yarın hükümetin bu adamlarla tekrar anlaşıp el ele şarkı soylerken aynı sahneden terorist başının mektubunun okunmayacaginin garantisini verebiliyor musun bana?

deki hayır oyle bir sey olmayacak, sana söz veriyorum ilk secimde oyum hükümete.
  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (17.06.16 12:32:29) 
@aksi kanitlanmadikca cocuktur

Evet Türkiyeyi bir yerlere çekmeye çalışanlar var ama buna boyun mu eğiliyor ve o tarafa gidiyoruz?
Vizesiz seyehat için terror kanunlarımızı değiştirmeye çalışılıyor ama cevap: "Türkiye gibi terrorün hedefinde olan bir ülkeye terror kanunlarını gevşetin diyemezsiniz"

Tasma mı var şimdi?

Ve zamanında terror eylemlerinin durup, işi tatlı dille çözülmeye çalışılması seni niye rahatsız ediyor.

Sonuç olarak 30 yıldır Türkiyeyi içten içe kemiren bir sorunu çözmek için çabaladı hükümet ama devletin iyi niyetini kötüye kullandılar ve süreç bitti.

Bu konuda artık hükümeti en terrorist yanlısı devletler bile eleştiremezken sen niye silahsız çözüm için görüşmeler yapıldı diyorsun. Ne yapılsa devlet seni tatmin edebilirdi?

Savaş mı tatmin ediyor seni? İyi niyeti karşı tarafın avantaj olarak kullandığı dünyaca biliniyor artık. silahlar bırakılıp fiziksel olarak gömülmedikçe bir daha görüşme olmayacağı da açıklandı.

Seni bu mu rahatsız ediyor hangisi anlamadım.
  • vapurlarfalan  (17.06.16 13:03:34) 
sorun şu ki: ülkenin çıkarlarını korumak için geri adım atıp ilişkileri düzeltmeye gitmeyeceksin, en baştan bunu öngörüp ki Rusya ile yaşanan krizde bu çok da zor bir şey değildi, diplomatik ilişkileri o noktaya getirmeyeceksin. öngöremiyorsan ona uygun adımları atamıyorsan başarısız bir politika izleyen, başarısız siyasetçisin demektir. ya da yanlış, çok başka emel ve çıkarlar içinde çok başarılı bir siyasetçi de olabilir.

aynısı terör sorunu için de geçerli.

normal şartlarda bunun bir bedeli olur, bir karşılık bulur iç siyasette. bizdeki karşılığı yine hep tek sorunu muhalefette bulmak.
  • patiska  (17.06.16 13:17:21) 
klasik akboy mekanizmasi calismis yine, ''savas mı istiyorsunuz!11!1!!1 analar mı ölsündü!!1!1!!!!''

gördük oslo görüşmelerinde anayı da babayı da.
suriye ile neden kötü olduk biz? esad sivillleri öldürdü diye degil mi?
suudi kral bahreynde katliamlar yaparken bunun neresindeydi sizin güruh?
kendi ppolitikamızmış. suriye ye havla diyorlar havlıyoruz, arabın götünü yala diyorlar yalıyoruz.

esad diktator ve uber muhtesem super otesi dıs politikamızla dimdik karsısında durduk, eyvallah.
da abi suudda öldürüyor insanları yemen'de bahreyn'de, onun götünü niye yaliyoruz yas felan ilan ediyoruz de hele bi onu
  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (17.06.16 13:41:21) 
Bir hareket yaparken sonunu düşünemiyorsan, devlet yönetmemelisin. kural gayet basit.

Uçak krizi aşılabilirdi; Yunanistan ile çok daha derin krizler yaşadık, ama uçağı çat diye düşürmeye gerek olmadı.

Rusya'nın yaptırım uygulayamacağını sananlar, şimdi turist duasındalar. Tarım ürünleri ellerinde patladı, ihracat düşüyor, kapasite kullanımları düşüyor.

Sorun pilot hatası değil, eylemlerinin sonucunu düşünmekten aciz beceriksiz politikacılar.

Diğer yandan, şehirlere yerleşen terör örgütü mensuplarına, yollara döşenen bombalara "operasyon yapmayın" talimatı vermenin nesi iyi niyet? Terör örgütünün ayağına seyyar mahkeme götürmenin nesi iyi niyet? Malum şahıslarla el ele poz verip hiçbir sonuç alamamak iyi niyet falan değil, düpe düz aptallıktır. Zamanında da çok söylendi, yazıldı.

Savaş kimi tatmin ediyor açık; göz yumduğu terör örgütü ile papaz olunca yüzlerce vatan evladını kimin ölüme gönderdiği açık.

Bir tek konuda da Erdoğan'ın haklı mı haksız mı olduğunu değil, ülkenin çıkarını düşünün lan. bir tek konuda...

P.s. Vize muafiyetinde sorun terör yasası değil ki, yolsuzlukla mücadele ve şeffaflık. Madem sorun Terörle Mücadele Kanunu, neden yolsuzluk ile ilgili konular muhalefetin de tekliflerine rağmen geçmiyor?
  • babilbaligi  (17.06.16 16:15:28 ~ 16:16:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.