[]

Askerliğini Son Bir Kaç Yıl İçinde Tamamlamışlara Sorum Var. Özellikle Doğu

Aşağıdaki linkte Bölücü Örgütün iddiası Şemdinli'de askeri üsse baskın yapıp 19 Askeri öldürmüşler ve tüm silahlarını ele geçirmişler.

Videoda görülen bazı teçhizatlar Türk askerinde var. Belirleyici ve ispat edici bir husus da değil ama telsizler ve elbombaları orduda kullanılanlardan mı?

hepimiz biliyoruz ki en azından 19 askerin bulunduğu bir yeri, katliam yaparak bölücü Örgüt elegeçiremez. Aklıma takılan, Son olarak Amerikan askerlerinin YPG arması taktığı fotolarda da aynı bomba atar revolverlardan vardı. Zaten Amerikanın yardım ettiği biiliniyor.




www.liveleak.com

 
Öncelikle, askerliğimi yapmadım.

Askeri üssün büyüklüğüne, personel sayısına, mevkiisine bağlı olarak bir baskında 19 asker ölmüş olabilir.Dağdaki mevziiye açılan ateş iddia etikleri baskından mı bilmiyorum. 90'lardaki karakol baskınlarında özellikle RPG'ler ve ardından gelen Bixi-Doçka atışları TSK'da büyük zaiyatlara sebep oldu.

Hk-33 Türk ordusu envanterinde, özellikle Doğu'da şuan en çok kullanılan silah.
Amerikalılar YPG'ye Hk-33 vermemişlerdir çünkü ordularının envanterinde yok diye biliyorum.

Tam emin olmamakla birlikte TSK'nın kullandığı nano kamuflaj kumaşını gördüm.

Tamburalı bombaatar ise hem TSK hem de ABD ordusu tarafından kullanılan bir silah.
  • utkumon  (17.06.16 00:19:41) 
@zoghurt

Dediğiniz mantıklı. Fakat video sonunda TSK'nın ağır silahlarla (Muhtemelen top ateşiyle) tepeyi ateş altına aldığını yazıyor. Vur-kaç taktiği uyguladıkları ve destek güçlerinin(Özellikle helikopter) gelmesinden çekindikleri için cesetleri tek tek aramamışlardır diye düşünüyorum.

Bu durumda ya iddia yalan, ya da bahsettiğim sebeplerden dolayı kimlik kartlarını veya künyelerini alamadılar. Videoda sol başta bazı beyaz kağıtlar gözüküyor, içlerinde ne var bilmiyoruz. Eğer iddia doğruysa büyük ihtimalle topçu ateşinden daha fazla zarar görmemek için tepenin arkasına geçmişlerdir, bu da neden kimlik kartı ve daha fazla silah/ekipman yağmalayamadıklarını gösterir.

Umarım bahsettikleri iddia yalandır ve 19 asker sağ salim görevlerinin başındadır.
  • utkumon  (17.06.16 00:33:47) 
o kağıtlar adamın dediğine göre harita. envanter tanıdık envanter, el bombalarından pek emin değilim. uzman çavuş'un adını da söylüyor hatta adnan x diye ama soyadını anlayamadım.


  • dr cucu  (17.06.16 00:43:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.