[]

New York City Gezilecek Yerler?

Selam Sözlük Ahalisi. Ben 1 haftalığına New York Manhattan'da olucam. Acaba burada gitmem ve görmem gereken yerler nereler bilen var mı? Teşekkürler...




 
çok basit kaçıcak ama times meydanını ve özgürlük heykelini görmeden gelirsen abd ye gitmemiş sayılırsın.
central park
empire state binası
birkaç modern müze de olabilir.
  • dieselsingle2  (20.11.09 11:50:10) 
@dieselsingle: teşekkür ederim..

başka böyle spesifik yerler tavsiye eden var mı? şuraya kesin git manzara şahane, yemekleri, kahvesi şahane... şurda kıyafetler, elektronik ucuz... ya da şu müzeye kesinlikle gitmelisin... gibi...
  • elektr10  (20.11.09 11:57:46) 
rockefeller center, Top of the Rock Observation Deck
broadway deki müzikallere gidiniz zamanınız varsa
tabiki times square
m&m in bi mağazası var çok eğlenceli
  • mahnita  (20.11.09 11:58:41) 
@mahnita: çok teşekkürler...

başka önerileriniz varsa ve paylaşırsanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler :)
  • elektr10  (20.11.09 12:04:39) 
kesinlikle modern sanat müzesine gitmelisin
www.mezun.com
www.biriyilik.com
www.tatil.com
www.seyyahamca.com

bunlar da internette bulduğum bazıları ilginç olan öneriler :)
birde önerim laptop almadan gelmeyin :)
  • dieselsingle2  (20.11.09 12:07:09 ~ 12:07:46) 
@dieselsingle: tekrar çok teşekkürler :)))


  • elektr10  (20.11.09 12:09:41) 
Cin mahallesi, italyan mahallesi cok eglencelidir. Herkesin dedigi gibi moma ya gitmezsen olmaz, central parka bir kac saat ayırmak gerekir. broadwayi bir asagi bir yukarı yurumelisin, birleşmiş milletler binasına gidebilirsin, ayrıca kendi zevklerine gore muzik, cizgi roman, sinema, mutlaka bir iki yer daha vardır.


  • akiskan  (20.11.09 12:36:49) 
nöyorka giden herkese söylerim, oranın itfaiyesine de bir gidin adamlar efsane olmuşlar. değişik bir çalışma olur, 2 foto çekilirsiniz anı olur.


  • icemanr  (20.11.09 12:50:24) 
arkadaşlar atlamış ama... brooklyn köprüsü var. ayrıca en güzel manhattan mazarası brooklyn'dedir.

bir de metro kırmızı hattın güney son durağından bedava feribotlar kalkar staten island'a. onlarla gidip geldin mi, süfer... özgürlük heykelini de görürsün. bence özgürlük heykelini ziyaret etmene gerek de yok, velev ki amerikaya göç etmiş akrabalarının izini arıyor olmayasın :))

sonra efendime söyliyim, zevkler ve renkler tartışılmaz tabe ama müzelere cloisters'ı eklemek lazım bence. kendisi met'e bağlı uptown'da ama. böyle kıyıda köşede kalmış gibidir ama candır, ortaçağ avrupasını birebir solursunuz.

yine kendi zevkimden olacak ama, hayanat bahçesi ve botanik bahçesi de görülmesi gereken yerlerden.

tabii bahsetmişler, broadway'de bir şov, lincoln center'da bir konser, moma, met, museum of national history... nyc ne de olsa kültür mantarı bir vilayet :))

ayrıca central park çok büyük.. benim favori mekanım 72 west'ten girilip gidilen parklar... hem strawberry field'i de görürsünüz...

kıyafet için tj max tabii ki. elektronikte ise bestbuy türü yerler. ama pricegrabber.com'dan bakın yine de. ayakkabı için footlocker uygundur. olur da new jersey'ye geçerseniz, oradaki outletler çok çok uygundur. ama araba lazım.

bir de apple store... fith avenue ve west 14th'de var... kablolarına gurban :)

yeme içme konusunda ne desem bilemedim. ben harlem'de yaşadım, oradakileri bilirim de size uyar mı bilemedim. :))) genel olarak ama, bütün pizzalar güzeldir... yine de soho'ya gidin, houston street mesela, bereket döner bilem var. sonra angelika film center buradadır.
  • no avalon  (20.11.09 13:38:29 ~ 13:49:36) 
cevaplar için herkese çok teşekkür ederim! :))


  • elektr10  (20.11.09 14:01:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.