[]

duyuruda iyi niyetle yardım etmek ve bunun suistimal edilmesi

Örnek veriyorum, fotograf makinesi.

Adam makine alacak, iletişiyorsunuz mesaj yoluyla anlatıyorsun su sole bu bole, bir soru geliyor atıyorum yine (nerden alınır) diye. cevap veriyorsun açıklayarak sonra bir soru daha. google da yazsa binlerce cevap bulunabilecek bir soru.. hadi ona da cevap veriyorsun, bir soru daha.

Ben 3 sorudan sonra cevap vermeyi kesiyorum.

sizin de basınıza geldi mi? google neden var?

 
Google tecrübe edinmek için verimli bir yer değil. Bir ürüne kötü diyen yüzlerce insan var ama birçoğu sebebini bile yazmıyor, iyi diyen neden iyi olduğunu yazmıyor. Benim başıma saçma diyaloglar geliyor ama muhabbet olsun diye yanıtlıyorum bazen.


  • dissendium  (16.06.16 18:33:31) 
Zaten Google'da bulabileceğim şeyleri pek sormuyorum soracağım soruyu önceden aratıyorum genellikle spesifik konularda kişisel yorumları merak ettiğim ya da burda yorumuna güvendiğim kişiler olduğu için soruyorum. Başıma gelmedi ancak armut piş ağzıma düş hazırcı arkadaşlar var maalesef


  • limoncello  (16.06.16 18:34:40) 
ben sırf bu sebepten google'da bulunabileceğini düşündüğüm bir şeyi soruyorsam "aradım bulamadım, çıkan sonuçlar şu şu açıdan tatmin etmedi" gibi notlar düşüyorum duyuruma. ya da "ben şurada buldum ama başka önerisi olan varsa duymak isterim" diyorum. google tecrübe için verimli değil ama önce bi emek harca bi araştırma yap seçenekleri azalt, sonra gel "ya foto makinesi alıcam, şurayı buldum ama nasıldır acaba" de; kimse gıkını çıkartmaz. benim için sıkıntı olan kısım duyurunun "armut piş ağzıma düş" tavırlı açılması.

başıma geldi, çok açık ve net açıklama yaptım istediği şeyin öyle olmadığı, başka türlü araştırması gerektiği yönünde ama karşıdaki tatmin olmamış olacak ki yine devam etti benzer şekilde sormaya. ben de cevap vermeyi bıraktım 3 cevaptan sonra. ben önce nicke tıklıyorum acaba yeni kullanıcı mı diye, yeniyse yardımcı olurum ama duyuru tecrübesi olanlara yardımcı olmuyorum. tersime gelirse bunu google'a sorsana delikanlı bakınız'ı da verebiliyorum.
  • baba jo  (16.06.16 18:42:28 ~ 18:42:57) 
Verdiğiniz bilgilere güvenerek konu hakkında ehli birine denk geldiği kanaatine varıp sormuştur diye düşünüyorum. Bilemiyorum net tabii ki ama iyiniyet sömürmek amacıyla soruya soru eklendiği izlenimi uyandırmadı bende olay. Bir de buranın soru-cevap sitesi kimliği sebebiyle, buna güvenilerek de yapılmış olabilir.

Bana yapıldı mı, ben yaptım mı hatırımda yok ancak biri ile sözlükten kaya tırmanışına başlamak üzerine uzun uzun konuştuğumuzu, bana paragraflarca bilgi verdiğini hatırlıyorum. Buralardaysa selam olsun.
  • kaymaktutmayansicaksut  (16.06.16 18:52:04) 
yıllar önce bir forumda bir kişi birşeyler paylaşmıştı biliyorum ayağına bende mesaj attım bir kaç püf noktası sordum. adam geri cevap verdi google sorsaydın diye...

google yada başka arama motorlarının ruhu yokki ne kaybetmişse onu çıkarır. insanoğlu yıllar boyu bilgi birikimi tecrübesini duygularını mantıgı ile süzerek bir olgunluğa ulaşıyor ve ortaya hayat tecrübesi dediğimiz kavram çıkıyor.

uzmanlık alanım ise karşı taraf iyi niyetli ise sonuna kadar yardımcı olurum. google herşeyi bilmez bilemez ki
  • Fritz-X  (16.06.16 19:14:34) 
Hayir, mesaja gelen bir soruya yanit verdiysem bunu takip eden sorulara da cevap veriyorum. Bir kac sorudan sonra cevap vermeyi kestigim hic olmadi.
Bu konuda takintiliyim, bir insan herhangi bir soru sordugunda o insana cevap verilmeli. Bir insana cevap vermemek, onu hice saymak demektir. Bir insani hice saymak icin de saglam bir sebebin olmali. Kisacasi insana cevap verilir. en kotu ihtimalle cevap olarak "bu soruya cevap veremiyorum/vermek istemiyorum" denmeli, yani yine cevap verilmeli. Karsidakinin kurdugu cumle bir soru cumlesiyse cevap veririm ben. "Google'a sor" bile bir cevaptir, olu taklidi yapmaktan iyidir. Cevap vermemem icin art niyet sezmis olmam gerekir.

  • stavro  (16.06.16 19:37:05 ~ 19:38:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.