[]

Amerikalı Askerden Yanlışlıkla Gelen Mailler

selamlar
şimdi benim ergenken aldığım bir mail adresim var. bu mail adresi bir kadın adı soyadı şekilde. ingilizce tabi...
bu mail adresine sürekli e-mail uzantısı navy.mil olan bir adresten sanıyorum kocası kadının mail geliyor. sürekli böyle karısını sevdiğini söylemeler, evdeki parental bilmem ne sisteminin şifresi, çocukların okullarındaki etkinlikler, evlerinin tamiratı ve tadilatı ile ilgili detaylar filan gelip duruyor. allahtan kötü niyetli biri değilim de bunları kullanmıyorum başka birine gitse valla mazallah hangi saatte neredeler her şey ortalarda...

neyse bu abi belli ki karısının mail adresine bir harf fazladan koyup yolluyor ve farkında değil. üstüne üstlük adam usa navy'de. sanırım rütbeli de bi abi. mail fotosunda kolları apolet dolu.

soru şu? ben bu herife mail atayım mı? yanlış yere atıyorsun bu mailleri diye. ya da karısının mail adresine mi atayım? adam asker, bir de mail uzantısı navy diye atmak istemedim şimdiye kadar ayak üstü espionagela suçlanmayalım tövbe tanrıma. ne diyorsunuz ne yapayım?

not: engellemeyi denedim mailler yine geliyor. sadece gelen değil de spam kutusuna düşüyor o kadar.

 
Ben olsam meraktan yanıt verirdim. Bunlar senin hatan değil, senin suçlanman söz konusu bile değil. Amerikalılar öyle her yerde at koşturamazlar. Sana diyeceği tek şey kusura bakma olur. Yolladıklarını siliyorum dersin, onun da içi rahat eder. Adam denizciyse karısına özlem duyuyordur, engellersen onun önünü kapatmış olursun. Bu arada dolandırıcılara dikkat et. Para isteme, telefon numarası isteme durumu oluşursa verme hiçbir bilgini.


  • dissendium  (16.06.16 17:54:17) 
ben olsam cevap verirdim, hatta becerebilirsem arkadaş olurdum adamla haha. amarigan illerinde bahriyeli olması ruh hastası bir robot olduğu anlamına gelmiyor, adam eşine atacağı mail'i yanlışlıkla sana atmış diye kimse peşine takılmaz bence. kaldı ki şu var: eğer peşine takılacak olsa, eşinin mail'leri almadığını fark ettiğinde senin peşine düşmez mi? sonuçta adam bu mail'leri asla geri dönüş almayacağını bildiği eski sevgilisine değil, eşine yazıyor. ilk görüştüklerinde "yok gı gelmedi bana bi şey" dedikleri zaman adam kontrol edecek, bakacak nereye gittiğine. yani öyle "buna gizli bilgilerim ulaştı!1!!" diye coşacak olsa, o zaman da bulur zaten seni, hani o kadar yetkili biriyse. ben hiç zannetmiyorum böyle bi şey olacağını.

dayı yanlış yere atıyon yav deyiver.
  • der meister  (16.06.16 17:58:24) 
suçlanman gayet söz konusu eğer cevap verirsen, başkasının kimliğini kullanmış oluyorsun. cevap vermezsen ya da söylersen bir şey olmaz tabii.

neyse belirt, yanlış kişiye atıyorsunuz diye. sorry derler.
  • kurnaz  (16.06.16 17:58:34 ~ 17:59:19) 
geçenlerde bir entry vardı. elemanlar amerika'lı general vs fotosunu kullanıp bayanları kekliyorlarmış ben usa ordusunda rütbeli askerim diye. o türden birşey olmasın?


  • vayezikhan  (16.06.16 18:20:34) 
@vayezikhan yok öyle bir şey değil. bildiğin gerçek insanlar. google +'dan gördüm. kızları filan var. benden bir şey istedikleri filan da yok zaten. maillerin başkasına gittiğini fark etmiyorlar bile. nereden baksan 3 yıldır geliyor mailler.


  • kam davulu  (16.06.16 18:24:17) 
Dear sir,

you have been sending emails to a wrong adress.

sincerely.


bukaaa.
  • anonymice  (16.06.16 18:25:32) 
@kurnaz, dalga mı geçiyorsun? ingilizce bir kadın ismiyle mail almak nasıl başkasının kimliğini kullanmak oluyor? o zaman ben de benim ismimle mail adresi alanlara dava açayım?


  • der meister  (16.06.16 18:31:49) 
olum mail at tabi lan deli misin?


  • dedim dedim de kime dedim  (16.06.16 18:38:07) 
@ dedim dedim de kime dedim

tavsiye için teşekkür ederim de biraz daha kibar olsanız?
  • kam davulu  (16.06.16 18:42:47) 
azizim, bi ceyran-ı postayı sevk ile tedarik-i mahsusa eyleseniz şayet dimağ-ı cüstide yeller mi raks etmekte?


  • dedim dedim de kime dedim  (16.06.16 18:54:01) 
yahu at tabi ki, bu da sorulur mu?

adam belki senin bunu haber vermemen yüzünden eşinden ayrılacak.

ne sorumsuzmussunuz , pes.
  • scars dont fade  (16.06.16 18:56:28) 
oha, 3 yıldır geliyormuş, size ne dense az. arkadaşım olsanız en hafif söyleyeceğim sey " malın önde gideni" okurdu, iyi ki degilmissiniz.


  • scars dont fade  (16.06.16 18:58:08) 
@scars dont fade yanlış mail atması nasıl benim sorumsuzluğuma bağlandı anlamadım. onu geçtim "adam eşinden cevap maili gelmedi diye ayrılabilir" kafası nasıl bir kafadır anlamadım pes...


  • kam davulu  (16.06.16 19:00:34) 
@ scars dont fade en basit anlatımıyla söyleyeyim sizin gibi bir dili olan kişi yanıma yaklaşamazdı.
bi-idrak...

  • kam davulu  (16.06.16 19:04:03) 
@kam davulu,

bu kibarlık beklentisi nedir yahu? adam haklı. siz bu durumu, yani yanlış mail olayının farkına varıp o kişiye bunu bildirme kibarlığını dahi yapmıyorsunuz, o adam belkide sizin yüzünüzden kavga etti, sizin kibarlık yapıp bu hatasının farkına varıp uyarmamamnız yüzünden.

bu kadar titiz iseniz, niye mesaj atmadınız? sizin gibi bakış açısı olan biri yanıma yaklaşamazdı.

bi-idrak.
  • kurnaz  (16.06.16 19:08:43) 
@kurnaz

mail atmamamın nedenini adamın navy uzantılı adresten mail atması olarak açıklamıştım. durduk yere usa navy mail sistemine girmek istememem gayet açıklanabilir bir durum. anlamadığınız için bir türlü tekrar söyleyeyim.

kibarlık beklentisi gayet kibar olmam ve insan olmam sebebiyle. keşke biraz siz de olsanız. bakış açınız muhteşemdi zaten. amerikada 3435363636 kişide olabilecek bir isimle mail adresi aldığım için kimlik hırsızlığına filan götürdünüz olayı. zaten size cevap başkası tarafından verildi.

bi-idrak olma durumu tam da siz ve sizin gibilere göre. okuduğunu anlamadan abuklayanlar için yani...

neyse gene de yazan herkese teşekkür ederim. sanırım birkaç defa daha mail gelirse artık navy filan demeden gözü karartıp mail atarım.
  • kam davulu  (16.06.16 19:17:46) 
bana birkaç hafta/ay böyle mail gelse, hatta başkasına gönderildiğinden emin olduğum(spam olmadığını düşündüğüm) tek bir mail olsa cevap yazarım herhalde. 3 yıl çok olmuş. Şimdiden sonra yazsan da garip kaçabilir, yazmasan da bi garip... Cevap yazarsan da istersen "çok eski mailim, çok nadir bakıyorum" gibisinden bir şeyler de bari.


  • rodriguez2  (16.06.16 19:19:06) 
@rodriguez2 üç yıldır geliyor evet biraz uzun bir zaman oldu. ama çok sık da değiller. yani bu süre içerisinde baktım şimdi 6 tane mail gelmiş bugün gelen dahil olmak üzere. dediğim gibi navy uzantılı olmasa şimdiye karar kibarlıkla uyarmıştım ama bir çekindim neden bilmem.


  • kam davulu  (16.06.16 19:22:10) 
tabi ki senin suçun değil, tabi ki cevap vermek zorunda değilsin ama sonuçta kısacık bir epostayla bunu çözebilirdin ve gayet güzel olurdu.

ayrıca şu durduk yere usa navy mail sistemine girmek istememen nasıl gayet açıklanabilir bir durum merak ettim

www.youtube.com
  • azizakin  (16.06.16 19:26:24) 
@ azizakin :)

bazı konularda aşırı titiz olduğum doğrudur yapı gereği. mantıklı gelir ya da gelmez bilemem onu ama ben de pimpirikli bir tipim ne yapalım?... :)
  • kam davulu  (16.06.16 19:28:41) 
işte pimpiriklisin, titizsin ya da uuyusuksun, vurdumduymazsin, ya da başka bir şeyin, bu izlediğim kusur icin mazeret degil. biz de zaten bu yüzden sana sitem edip laf cakiyoruz.

su yaptığının bende uyandırdığı duygu, "sokakta dayak yiyen kadin ya da yerdeki nüfus cüzdanını görüp 'aman bana ne yahu'" demene benzer olurdu.
  • scars dont fade  (16.06.16 19:39:57) 
@ scars dont fade
ağzınızdan çıkan hiçbir kelime yapıcı değil ve hepsi açıkçası beni rahatsız ediyor. hakaretamiz hepsi ki bu hak sizde yok bu sebeple susarsanız memnun olurum.

  • kam davulu  (16.06.16 19:46:03) 
durumu izah eden bir mail at, bir şey olmaz merak etme. lanet olası federaller düşmez peşine :)


  • jaaaccckkk  (16.06.16 21:46:52) 
Bence bu işte bir karışıklık var. Eşine maille bilgi gönderen birinin 3 yıl icinde sadece 6 mail atması tuhaf. 6 mail de onemli maillerse, sifreler falan, eşinin bana mailler gelmiyor dememis olması, kontrol etmemiş olmaları va adamin mail gondermeye devam ediyor olması tuhaf. Bildirebilirsin tabii ki, bildirmeliydin hatta ama yine de bence bir tuhaflık var.


  • shadowcat  (16.06.16 21:55:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.