[]

Yorulmayan Köpek Yapmışlar

Günaydın herkese,

Benim 10 aylık husky cinsi dişi bir köpeğim var. İnanılmaz iyi kalpli, duygusal, hisli bir köpek. Fakat çok heyecanlı, tüm tepkilerini çok coşkulu şekilde gösteriyor. Hergün en az 2-3 saat gezdiriyorum, koşturuyorum, başka köpeklerle oynatıyorum ama asla yorulmuyor. Uyku saatleri dışında hiç oturup dinlendiğini ya da boş boş uzandığını görmedim. Sürekli hareket halinde ve bazen coşkusuna kendi bile engel olamayıp bizimle ısırarak oynamaya çalışıyor. (saldırı amaçlı ya da can acıtan bir ısırık değil ama tabii ki irite ediyor.)

Enerjisini yeterince attırdığımı düşünüyorum, ama olmuyor. Örneğin dün dişi bir sokak köpeğiyle tam 2 saat nefes almadan koşup oynadılar, arada 3 köpekle daha oynadılar bu esnada deliler gibi koştu ama eve dönerken hala koşuyorduk.

Evde sadece uyku mahmuruyken sevebiliyorum, uykusu açıksa sabit bir yerde 1 dakikadan fazla tutamıyorum. Bu arada ben evde yokken biraz daha sakinmiş, ben eve gelince daha da coşuyor.

Kısacası köpeğim yorulmuyor! :)

Biraz sakinleşmesi için ne yapabilirim, önerisi olan var mı?

 
Yorulduğunu anlamayan attır size husky diye at vermiş olmasınlar?
Şaka bir yana koşu bandı vs düşünebilirsin yada yediklerine dikkat edebilirsin

  • basond  (16.06.16 12:22:16) 
Şu tarz ürünler var işe yarayabilir cdn3.volusion.com
Ağırlık yeleği bu. Ağırlıkları değişiyor tercihe göre, kimisininki ayarlanabilir falan oluyormuş hatta. Köpeklere fısıldayan elemanı izlediyseniz görmüşsünüzdür mutlaka zaten.

  • naberabi  (16.06.16 12:23:20) 
ağırlık bağla +1 bi de sen bisiklete bin o yanında koşsun, böylece birlikte koşmaya göre aynı sürede daha çok enerji tüketir.


  • yue  (16.06.16 12:49:59) 
benimkinde de jack russel geni var sanirim. kisirlasinca durulur demislerdi, 4 yil gecti hala degisiklik yok. gorenler hala cocuk saniyor.
bence de yoruluyor ama anlamiyorlar. o enerjisini zihnini yoracak oyunlara yoneltmeyi deneyin bence. mesela evde cesitli yerlere mama saklayin ve 'nerde' dediginizde aramaya baslasin.
ya da oyuncaklarinin adlarini ogretin, onlari adiyla istediginizde getirsin. bu da cok eglenceli bence. bir kopek 100+ oyuncagin adini ogrenmis. ogretenin taktigi de cok ilgincti, onu bulup izleyebilirsiniz.
  • bir varmis bir yokmus  (16.06.16 12:56:40 ~ 12:57:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.