[]

Banka Borç İşleri

Merhabalar,

Bankaya yuvarlak hesap 19 bin borcu olan bir aile ferdimiz var. Bu kredi borcu, 1-1.5 yıl kadar daha vadesi bulunuyor. Uzun zamandır da düzenli ödeniyor.

Bankanın avukatı aramış, borcunuzu 1 ay içerisinde öderseniz 13 bin ile kapatabiliriz, düzenli ödüyorsunuz vb demiş.

Benim merak ettiğim bankaların gerçekte böyle bir uygulaması var mı, rutin ve normal birşey midir bu banka avukatının arayıp böyle bir teklif vermesi?

Ona göre çünkü bu aile ferdine yardımcı olunacak ancak tam güven vermeyen birisi kendisi, acaba yeni bir borç olabilir mi diye düşünüyoruz. Yoksa para toplanır, borç indirimli olarak avukatın dediği gibi ödenir soru değil.

Merak ettiğim nokta yukarıda belirttiğim gibi bankaların böyle bir uygulaması olup olmadığı. Doğru mudur bu durum bilgisi olan paylaşırsa çok mutlu olurum.

Teşekkürler

not: tikler akşama veya yarına.

 
Banka neden 6.000tl kârından vazgeçsin?


  • KaraSakall  (16.06.16 12:13:50) 
Krediyi vadesinden önce kapatırsan banka faizin bir kısmından vazgeçer orası doğru, ama bu genelde borçlunun tablebiyle olur, bankanın olayı zaten borç para verip faiz kazanmaktır, durup dururken banka size iyilik yapmaz. Ayrıca 19 binden 13 bine düşüş çok abartı olmuş. Olsun olsun en fazla 2-3 bin düşer borç, hesaplamaya üşendim fazla fazla söyledim, o kadar bile düşmez aslında.


  • zikardo  (16.06.16 12:19:39) 
Bankaya bizzat gidip teyit edin, dolandırıcı da olabilir arayan kişi.


  • peggy  (16.06.16 12:22:48) 
bankaya göre mümkün olabilir diyorum. hesabınızın bağlı olduğu bankaya gidip sorun böyle böyle arandık doğrumu, eğer aklınıza yatarsa kapatabilirsiniz.


  • kurnaz  (16.06.16 12:25:35) 
Haci ben boyle durumda parayi akrabaya vermek yerine direk bankaya veririm. abimden tecrubeliyim yas tahtaya basmam.


  • tezek  (16.06.16 12:49:33) 
ana para'dan daha azsa 13 bin hiç inandırıcı değil
banka parayı almak için neden uzlaşsın ki? adam banka zaten her türlü alıyor senden o parayı

  • Corc  (16.06.16 12:50:30) 
imkansız. banka hiç bir zaman vadesinden erken kapanmasını istemez borcun. faizden para kazandığı için her zaman işine gelir. kredi çekerken bile önce faizini alır sizden sonra ana paraya düşer. bu akraba sizi kekliyor kesinlikle, kredinin düzenli ödendiğinden emin misiniz ?

parayı ya da ona verip gidip kendi mi ödüyor ? ya da ödemiş gibi yapıyor
  • sisi  (16.06.16 13:27:51) 
bu arada akraba ise kesinlikle lafla iş yapmayın. tamam abi gel beraber gidelim bankaya kapatalım diyin. ona göre işlem yapın.


  • kurnaz  (16.06.16 14:50:50) 
Bana da pek mümkün gelmedi. Uzun vadeli borçlarda banka önce faizini tahsil eder, ana parayı sonraki taksitlere doğru artırır. Örneğin taksit 1.000 TL olsun.

700 faiz - 300 ana para
690 faiz - 310 ana para
680 faiz - 320 ana para
...
300 faiz - 700 ana para

gibi gider. Dolayısıyla son taksitlerin büyük çoğunluğu ana paradır. 19 binden 13 bine inmesi çok zor...
  • kartallar yuksek ucar  (16.06.16 15:12:24) 
Eğer düzenli ödüyorsa öyle bir şey kesinlikle olmaz, arayan dolandırıcıdır. Ya da daha kötüsü akrabanız sizi kafalamaya çalışıyor.


  • koskoca kirpi  (16.06.16 19:14:08) 
Cevaplar için teşekkürler. Genel olarak olumsuz bi hava hakim. Bendeki durum da buydu zaten.

Çalışan insanlarız, anca haftasonu bir araya gelebileceğiz. Bakalım ne çıkacak.

Bankaların işleyiş mantığına aykırı bir durum bu. Ancak Türkiye'nin şuanki olumsuz durumuna bakarak belki böyle bir teklif (önceleri yapmasalar dahi) yapıyor olabilirler mi acaba dedik. Daha yazmak isteyen olursa yazsın yine, arada okuyacağım yeni birşey olursa.
  • eindaclub  (17.06.16 10:38:00) 
dostum banka borcu dediğin icra borcu olmasın sakın?

icra borcuysa tamam, olabilir derim ama banka borcuna ilişkin böyle bir arama yapıldıysa ve buna ilişkin bir ödeme yaparsanız, show haber dolandırıcılık mağdurları derneğine üye olabilirsiniz.
  • jesues  (17.06.16 11:17:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.