[]

bimer apartmanı böceklere karşı ilaçlatır mı?

mahalleden bi komşu teyze var pazarda, markette falan görüşünce ayaküstü konuşur selamlaşırız, pek severim. dün yine karşılaştık apartmanlarının giriş katında suriyeliler oturuyormuş onlar taşınmış şu an hala daire boşmuş fakat o daireden bütün apartmanın içini böcek sarmış. başa çıkamıyoruz aparmanın içi, dairelerin içi hep böcek dolu diyor. beyaz masayı aramış belediye gelsin ilaçlasın diye fakat onlar da apartmanın içini, kömürlüğü varsa bahçeyi falan ilaçlıyorlarmış. boş dairenin içi ilaçlanmadan çözemeyiz esas yuvaları orası hep oradan çıkıyorlar diyor.

beyaz masadan gelenler bimer'i arayın oradan istekte bulunun onlar gelince evlerin içini de ilaçlıyor demişler. kadıncağızın da kimsesi yok benden rica etti internetten sen başvurur musun diye. bimer dediği başbakanlık iletişim merkezi değil mi yahu apartmanın böceğine de karışır mı ki? kendi adıma teyzenin adresiyle başvuru yapayım dedim ama saçma da geldi bi yandan. oluru var mı bu işin? daha önce bimere başvuruda bulunup da apartmanını, evini ilaçlatan oldu mu? ya da yanlış mı anladı acaba belediyenin falan başka bir ilaçlama yeri var mı öyle ücretsiz gelip de ilaçlayacak?

yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.

 
bimer ne alaka ki? yanlış duymuş olmasın teyze.

belediyeyi arayıp bi sorun bence, onlar ilgilenebilirler.
  • elorelia  (16.06.16 10:32:58) 
bütün devlet kurumlarından bilgi alma, şikayet vs. işlemler BİMER üstünden yapıldığı için demiş olabilir mi?


  • teknikekip  (16.06.16 10:40:51) 
bu konuda bimerin yardımcı olacağını bende düşünmüyorum.
ev sahibine ulaşmanın bir yolunu bulmak en doğrusu.
ilaçlama sorumluluğu ev sahibine ait.
  • seyduna6687  (16.06.16 10:41:08) 
Bimerde çalışanlar çok güler bu işe :) Bimer adı üstünde başbakanlığa bağlı kuruluşları ilgilendiriyor. Belediyeler başbakanlığa bağlı değil diye biliyorum. En fazla bimer ilgili dilekçeyi belediyeye yönlendirir.


  • infernalcadre  (16.06.16 10:51:28) 
bimer gelen tüm talepleri, şikayetleri muhattabı neresiyse oraya iletiyor. onlar da zaten sonuç olarak belediyeye ileteceklerdir böyle bir başvuruyu. bence bir doldur gönder oradan da, hem teyzenin duasını alırsın hem de gözlemlediğim kadarıyla kurumlara bimer'den gelenler etkili oluyor. artık bir yaptırımı ya da kontrol sistemi falan mı var neyse..


  • nrmnm  (16.06.16 10:53:16) 
Evet yaptırımı olur. Öyle ya da böyle o kurum cevap vermek zorunda. Bence başvurunuzu zaman kaybetmeden yapın. Cevapları e-devlet üzerinden Bimer bölümünden takip edeceksiniz.


  • teknikekip  (16.06.16 11:02:08) 
bir kamu kurumunda arada bimerden ve cimerden gelen taleplere cevap yazan biri olarak mümkündür diyorum.

şöyle ki bimer v.b. oluşumlar kendilerine gelen başvuruları ilgili makamlara iletiyorlar, ilgili yerlerde eğer başvuru gerçekten kendilerini ilgilendiriyorsa, başvuru çok garip de olsa, birşeyler yapmak en azından bir cevap vermek durumundalar.

bu durumda sizinki belediyeye gidecektir. belediyelerin de genellikle sosyal yardım amaçlı böyle işlere bakan kısımları vardır. onlar gerekli işlemleri yapar. siz gene de bimer üzerinden süreci takip edin olay uzmasın.
  • wallets wide shut  (16.06.16 11:07:02 ~ 11:07:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.