[]

İnsanın dış görünüşü karakterine etki eder mi?

Bir kız çok güzel olduğu için burnu havada ya da daha az güzel olduğu için eğlenceli olabilir mi, aynı şey erkek için de yakışıklı olması daha cool bir karakteri berberinde getiriyor olamaz mı, ya da yakışıklı olmamak eğlenceli, komik ve güvenilir olmaya mı yol açıyor?

Ya da bambaşka bir bakış açısı ile bakarsak, diğer insanların davranışları mı karakteri belirliyor, örnek olarak Finlandiya'da hiçbir güzel bir kızın Türkiye'deki örnekleri kadar bunu meziyet sandığını görmedim, aynı Türk kızını al koy doğduğu günden bu yana Finlandiya'ya muhtemelen karakteri Türkiye'deki gibi olmayacaktır. Her ne kadar kızlardan örnek versem de erkekler için de durum aynı!

-Tespitlerde genel baz alınmıştır, elbette durumu boşa çıkaran istisna ya da az yüzdede örnekler de vardır.

 
İnsanın dış görünüşüne göre toplumdan aldığı tepkiler tabii ki de kişiliğini etkileyebilir.


  • arnold schwarzeneger  (16.06.16 09:23:49) 
Kesinlikle etki eder. Sadece görünüş değil, topluma karışan bir insanın sahip olduğu diğer şeyler de karakterini ne yönde geliştereceğine ya da geliştirebileceğine etki eder. Ancak toplumun tamamen dışındaki insanlar bu konuda istisna oluşturabilir.


  • harvey  (16.06.16 09:30:53) 
Genele oranı nedir bilemiyorum tabii ama ben bu tarife uyan insanların içinde çok kompleksli insan görüyorum. Türkiye standartlarının üzerinde kalıp absürt ilgi görüyorlar da kendilerini baskı altına mı sokuyorlar bilmiyorum. Sokakta gören insanın dönüp bir daha bakacağı çok fazla kız/erkek tanıdım kendi içinde baya kompleksleriyle boğuşan. Enteresan bir mevzu.


  • naberabi  (16.06.16 09:31:00 ~ 11:56:40) 
Evet etki eder. Ancak ben bunun aynada gördüğünden çok insanların davranışları yüzünden olduğunu düşünüyorum.

Güzel/yakışıklı olduğunda insanlar sana farklı tavır gösteriyor. Saçmalamaya, kabalığa, vs. hak kazanmış oluyorsun.

Onun dışında finlandiya konusu çok farklı. Ben finlandiya'da yaşıyorum.

1. Finlerin herhangi bir konuda hislerini okumak, tavirlarını görmek oldukça zor. O nedenle sana sırf aptalca bir şey söylesen de gülümsemesi alçak gönüllü, anlayışlı olduğunu göstermez. Bizim gibi hemen surat ifadelerini değiştirme huyları yok.

2. Finlandiya'da güzel kızın kim olduğu değişken. Örneğin ben Türkiye'de 6-6.5/10 seviyesinde değerlendirilen bir kadınım. Ancak finlandiya'da 7-7.5/10 seviyesinde ilgi görüyorum. Hatta 8. Şimdi oradaki insanlar da düşünüyor ki "ya bu kız çekicı ama yaklaşması ne kadar kolay, bizim finler bok gibi". Fin erkekler kaç kere fin kızlardan dert yandi bana "yaklaşmak, konuşmak imkansız, sadece yabancılarla konusuyorlar" diye.
  • of dream and drama  (16.06.16 09:35:14) 
Mesafeli duruşumu, insanların tipimle dalga geçmesine borçluyum. Tişikkirlir people.

Güzel/yakışıklı olanların daha neşeli, sıcakkanlı, güleç ve burnu havada olması çevreden aldıkları olumlu tepkilerin sonucu.
  • mandalina kokusu  (16.06.16 09:51:41) 
o birazda hayatta ne ile, ne kadar meşgul olduğuna bağlı. güzelliği vurgulanan ve onun, hayattaki motivasyonun büyük bir kısmı güzelliğiyse, doğal olarak bu onun karakterinin büyük bir kısmına etki eder. küçükse küçük kısmına. ama güzel olupta güzelliğinin farkında olmayan bir kız daha görmedim :) dolayısıyla lafı uzatmaya gerek yok yaptığın tespitlere katılıyorum


  • gokhan atestepe  (16.06.16 10:29:20) 
Eder tabii ki. Kendime, kıyafetime özenerek çıktığım günler kendimi daha iyi hissettiğim için daha konuşkan, güleç oluyorum. Markete gider gibi gidersem de ev modumdan çıkamamış oluyorum hala. Hele sınavlar varsa sabah baya kendimle uğraşırım iyi hissedeyim diye.


  • jazzabel  (16.06.16 11:12:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.