[]

Öyle bir tıkaç olmak ama su kaçırmamak

(başlık geyiktir çok takılmayalım)

40 yaşından sonra yarım yamalak da olsa geçen yaz yüzmeyi öğrendim, şu an hevesim tavan yapmış durumda. bu sene de sezonu açmak istiyorum fakat kulaklarım çok sıkıntılı. hani neredeyse tek damla bile su girmese yeridir. geçen sene 1 ay kadar akıntı ve kulak ağrısı ile uğraştım. aynı konudan muzdarip ya da ilgili sektörün içinde olanların önereceği bir çözüm ya da ürün var mıdır?


 
genelde 3m'in köpük tıkaçlarını kullanıp üzerine vazelin sürüyorlar.


  • manuel mandalina  (15.06.16 12:47:18) 
Otifleks Ayarlı Kulak Tıkacı diye arat bi.


  • angelus  (15.06.16 12:53:58) 
hacı pamuk+vaselin veya vaslin ile olan diğer alternatiflere bak.
gerisi hikaye.
bone de aklında olsun.
  • seyduna6687  (15.06.16 13:02:11) 
aynı dertten muzdarip bir insan evladı olarak, tüm tıkaç türlerini denedim.

sonuç; bone + vazelin/pamuk üçlüsü

en iyi sonucu bu üçlüyle aldım.

neden?

çünkü; kalan tüm tıkaçlar, daldığın ve dipte yüzdüğün zamanlarda basınçtan dolayı kulak tarafından atılıyor. sudan çıkana kadar kulağa su kaçıyor. kulağın attığı tıpa ise denizin içerisinde kayboluyor.

denemiş ve onaylamış bir insan olarak, doktorun da tavsiyesi ile şu tarifi verebilirim;

kulağın yapısına göre pamuktan bir parça koparıyor ve vazelinle hamur haline getiriyorsun. istediğin kadar çok yapabilirsin bu minik topçukları. sonra bunları bir kutuya yerleştiriyorsun. kulağının içine kaçırmayacak büyüklükte ama çıkmayacak kadar da küçüklükte olmasına özen gösteriyorsun. akabinde hazırladığın bu tıpaları kullanıyorsun. kaybetme, düşürme ve erime durumunda da kutuda hazırlamış olduğun yedek tıpaları kullanıyorsun.

ben denizde bone takmayı sevmeyen bir insan olarak bone kullanmıyorum. fakat bone ile daha da etkili sonuçlar elde edebiliyorsun.

geçmişler olsun.
dikkatli ve güzel yüzmeler :)
  • makarnacanavari  (15.06.16 13:37:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.