[]

kahve makinesi

merhaba sözlük ahalisi
şimdi bi sorum var. ucuz bi kahve makinesi buldum. zaman ayarlı falan. ektede resmi var. şimdi bu kahve makinesinin olayı nedir anlamış değilim. filmlerde gördüm hep. istediğim olay şu: sabah 7 de kendisi otomatik kahveyi hazırlasın, bende kahve kokusuyla uyaniim. ama bu arkadaşın özelliklerinde 15 gincan kahve yapar falan diyor. bu makinelerin olayı nedir? normal çözülebilen nescafe mi kullanıyor. 15 fincan yapıp bunu sürekli sıcak tutarak hazırda kahvemi olmuş oluyor. zira günde 2 fincan kahve içiyorum, çok gereksiz olurmu. kısacası bu maknenin özelliği sağladığı kolaylıklar neler?



 
ne kadar aş o kadar iş, az kahve koyarsın az kahve çıkarır,
ayrıca filtre kahve kullanır bunlar genelde.

  • angelofdeath  (19.11.09 22:19:54) 
bu alet filtre kahve yapıyor, yani gerçek kahve. tepesindeki aparata çekilmiş kahveyi koyuyorsun, böyle özel bir süzgeç görevi gören kağıdı falan var, oradan kahvenin suyunu süzüp altta biriktiriyor.


  • holybullshit  (19.11.09 22:20:47) 
yani bu makineyle yapılan kahve nescafe gibi kahvelwerden daha güzel oluyo diyebilirmiyiz?


  • sw  (19.11.09 22:31:53) 
filtre kahveyi seviyorsan neskafeden daha çok doğrudur.

doğruyu söylemek gerekirse, bende var bu alet ve evde nescafe bitmediği sürece kullanmıyorum. o daha pratik bundan.

ama mesela gün boyu elimin altında kahve olsun diyorsan o zaman mantıklı, gün boyu çoks ayıda insanın yararlanabileceği kahve makinesi. ama yok bir sabah bir akşam içiyorsan benim gibi, gereksiz.
  • cedric  (19.11.09 22:37:34) 
lezzeti öyle ahım şahım değişmiyor. olayıda kahveyi çekip termostatlı ısıtıcılık yapmak. normal kaaveden daha sağlıklı olduğu söyleniyor(söyleniyor). bi zamazingo vardı elle kendi kahveni kendin çekip bişeyler bişeyler yapıyorsun. cam daracık kavanoz gibi. birileri söyler heralde neydi adı ne diye geçiyor. sen ondan al.


  • bore  (19.11.09 22:39:13) 
bence günde 2 fincan kahve için masrafa girme. ben french press tercih ediorum. bore onu mu demek istedi emin diilim ama filtre kahveyi french pressle de içebilirsin ööle çok içmiosan. koy o parayı kenara, daha lazım bişi alırsın yahu :)


  • mahnita  (19.11.09 22:42:03) 
bu cafelerdeki makinelerdeki kahve gibi olmuyor mu bunun kahvesi? eğer öyleyse arada çok fark var bence. keskinlik acılık ekşilik hiç yok bunda.


  • yoldaki isaretler  (19.11.09 23:02:36) 
o makneyle ilgil olduğunu sanmıyorum, tamamiyle kullanılan kahveyle ilgili. ama o starbaksta neroda falan da filtre kahve istediniz mi bunda yapıp veriyolar.


  • cedric  (19.11.09 23:22:45) 
bende senini gibi özendim aldım...

keşke almıyaydım...
onun yerine french press al aynı şey...
  • neoyazin  (20.11.09 00:50:39) 
arkadaslar sikma portakal suyuyla tangin iliskisi neyse, cekirdek kahveden yapilan kahve ile nescafe'nin iliskisi de asagi yukari odur (biraz abarti oldu ama neyse). kahve seven, kahveye merakli insan gercek kahve icmek ister, kuru dondurma isleminden gecmis kahve (nescafe) icmek istemez. turk kahvesi gercek kahveden yapilir mesela.

sw,
senin aldigin makina guzele benziyor. dedigin gibi filmlerdeki o sabah uyaninca hazir kahve olayini gerceklestirmeye yarar. birkac kisiye yetecek kadar kahveyi az zahmet ile yapar. yaptiktan sonra sicak tutar ki birkac saat daha icebilesin vs. ama tek basinaysan ve bir oturusta sadece 1 fincan iciyorsan sana cok gelecektir. iade etmeyi ya da baskasina satmayi dusunebilirsin.

diger cevaplarda onerilen french press cesitli yerlerde satilan basit bir kahve yapma aleti. tek kisi icin uygundur. iyi kahve yapar. kullanimi, bakimi kolaydir. hatta kahve yapmadigin zamanlarda ihlamur, ada cayi vs gibi bitki caylari yapmak icin de kullanabilirsin.
  • wpi  (20.11.09 08:25:18) 
otomatik kısmına takıldım ben biraz: bazılarının su haznesi içinde uzun süre bekletmeye dayanıklı değil, sızdırıyor. ama bu otomatik ayarlı dendiğine göre su haznesi sağlam yapılmıştır sanırım. yine de denemeden önce gündüz içine su koyup akşama kadar sızdırmadan tutabiliyor mu kontrol etmekte fayda var. sabah kahve keyfi rezil olmasın sonra...


  • zen spider  (20.11.09 11:38:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.