[]

müfettiş yrd sınavı hakkında bilgi

1 ay sonra özel bir bankanın müfettiş yardımcılığı sınavına gireceğim. lakin 6 yıldır ingilizce çalışmadığım için hemen her şeyi unuttum, 6 sene önce seviyem proficiency idi ama şimdi upper intermediate-advanced falanımdır herhalde.. eve almanlarla yaşıyorum sürekli ingilizce konuşuyorum, ama hiç tenselere falan dikkat etmiyoruz, konuşmam gelişti ama, yazma-soru çözme durumum yok anlayacağınız.
şimdi ben 1 ay ders çalışmak istiyorum, hangi kitapları önerirsiniz bana.
TOEFL (IBT)75
IELTS6,5
TOEIC800
KPDS80
min. bu notlardan varsa sınavdan muaf olacağım ama bu sınavlardan hiç birine daha önce girmedim...
bir de ingilizce kompozisyon yazdıracaklar, sizce ne gibi bir konu verirler
genel yetenek sınavı, ardında mülakat falan da var, ama ingillizceyi geçersem gerisi sorun değil, şimdiye kadar onca sınava girdim ve hiç mülakatta elenmedim, övünmek gibi olmasın.

 
hangi bankanın?


  • chaud  (19.11.09 22:30:40) 
kpss için hüseyin öz. bomba.


  • yoldaki isaretler  (19.11.09 23:00:32) 
İngilizcem hiç bir zaman sizinki gibi proficient olmadı ayrıca da sınava hiç çalışmadan girdim. IELTS'den 6.5 aldım, çok zor bir sınav değil halledersiniz bence.
Kompozisyon konularından biri grafik yorumlama oluyor. diğer konuda ise hapishanelerin suçluları arındırmadaki yeri hakkında birşeyler istemişti.

  • bluebeard  (20.11.09 08:46:40 ~ 08:47:43) 
denizbank (neden sordunuz?)
hüseyin öz- kpss?

  • de jure  (20.11.09 09:03:12 ~ 09:03:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.