[]

hangi dili öğreneyim?

şu aralar boşum, kendi çabamla bir dili ilerletebildiğim kadar ilerletme arzusundayım. ingilizcem 80/100 diyebilirim. ingilizce bilen biri en kolay hangi dili öğrenebilir? belki buna göre seçimimi yapabilirim.

ispanyolca (birçok ülke, dolayısıyla daha çok kişi kullandığı için)
italyanca
fransızca

bu dillere istekliyim diyebilirim şu an.

çince, japonca vb diller, almanca ise uzak olduklarım.

önerilerinizi sebeplere dayandırarak yazabilirseniz çok sevinirim. teşekkürler.

 
fransozca çünkü ortak kelime çok. anadili ingilizce olanlar için öğrenmesi en kolay dil diye biliyorum.


  • kelepir  (15.06.16 00:04:16) 
Rusça öğren. Rusları düşürebilirsin. Dostoyevski, Tolstoy gibi Rus edebiyatının önemli temsilcilerini anlayabilirsin. Rusça müzikler genellikle iyidir. Bunları anlayabilirsen müzik zevkini ilerletmiş olursun. Forumlarda Ruslara küfür edebilirsin.


  • dissendium  (15.06.16 00:05:17) 
ingilizcen 80/100 ise ingilizceni geliştir. 90/100 yap. ingilizce konuşman nasıl bilmiyorum, eksik varsa onu kapat.

öyle aman aman bir yetenek yoksa zaten kendin dil öğrenemezsin, yanlış öğrenirsin.

dil öğrenemezsin ama bana sorarsan çok çok daha yararlı olabilecek, kelime öğrenebilirsin. italyanca dil/gramer etc yerine sadece kelime öğren.
  • kurnaz  (15.06.16 00:17:26) 
ispanyolca, senin de dediğin gibi konuşan ülke sayısı çok, bu dili öğrenerek iletişim kurmak için gezebileceğin ülke sayısı da oldukça fazla.
telaffuzu göreceli ama bence çok güzel, ne fransızca gibi yumoş yumoş, ne de almanca gibi sert.
yine telaffuzu bir türk için çok kolay, özellikle fransızca'ya göre.
son olarak birnoktaya kadar kendi başına gayet güzel geliyorsun ama bir yerden sonra ders almak şart.
  • sheeper  (15.06.16 00:44:13) 
buradan 20-21 yaşındaki bebeklerin aklına uyup karar verme .


  • scars dont fade  (15.06.16 00:49:27) 
önce ingilizce ardından almancayı sağlamca öğrenmiş, sonra sırasıyla ispanyolca, fransızca ve italyancaya sarmış biri olarak (bunları çok iyi bilmiyorum, üstüne pek düşmedim) naçizane yorumum, tek başına öğrenmesi en kolay olanın italyanca olduğudur. telaffuz olarak italyanca ve ispanyolca ağır farkla daha kolay. fransızca her bakımdan en zoruydu benim için en azından. italyancanın şöyle de bir avantajı var, italyanca öğrendikten sonra fransızcayı kulaktan dahi sökebilirsin bence (ki tanıdığım her italyan yazamasa da fransızca konuşabiliyor), baya benziyorlar. ama dediğin gibi, konuşan kişi sayısına bakarak en avantajlısı ispanyolca olacaktır, ben de o nedenle ilk ona sarmıştım. illa tek başına öğreneceksen italyanca derim, yok ders alabileceksen ispanyolca. aylık cüzi bir miktarla babbel sitesini deneyebilirsin, bence yöntemleri çok başarılı.


  • gunesin isigi  (15.06.16 02:04:41) 
herkes ispanyolca diyor ama benim ruhuma fransızca daha çok hitap ediyor sanki senin yerinde olsam onu seçerdim.


  • qazedcsrfvtyhngujmkol  (15.06.16 02:06:12) 
dostum bu cok genel ve gereksiz bir soru, meslegın nedir? neye göre söylesin insanlar, mühendissen almanca öğren mesela


  • hopp  (15.06.16 02:34:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.