[]

İç Hatlar Uçuşunda Bavulda İçki Taşımak

Merhabalar,

İç hatlarda ilk yolculuğumu yapacağım. Dış hatlar kadar kuralların sıkı uygulanmadığı söyleniyor. Ben de uzun süreli bir tatile çıkacağım ve elimde bayağı bir köyde yapılmış boğma rakı var. Yanımda biraz götürmek istiyorum (çok değil 1-2 litre kadar. Burdan böyle damıttım. İhtiyacım kadarını alacağım.) . Şimdi benim kafamda iki soru işareti var. Bir dayak nedir, iki neden... öhm.

1-) Ben su şişesine bunları koysam ilk girişte anlaşılır mı? Anlaşılırsa alıp atarak yırtar mıyım yoksa kaçak içki olduğunu anlayıp takarlar mı?

2-) Buraları geçsek de check-in x-rayinde anlaşılır mı? El bagajına almayacağım zaten. Normal bagaja koysam yine sıkıntı çıkar mı?

Şimdiden teşekkürler.

Not: Anatoliajet.

 
içinde sıvı olduğu anlaşılır ama kaçak içki olduğunu anlamazlar. sorarlarsa çamaşır suyu dersin mesela. kim bilecek mk.


  • himmet dayi  (14.06.16 21:23:55) 
daha önce kaçak içki olmasa da valizde içki taşımışlığım var. Hiçbir sorun olmadı bende


  • nuevo  (14.06.16 21:31:39) 
Pet şişeye falan doldur, valizine guzelce koy. Xrayde sadece sivi oldugu anlasilir ve tasimak yasak degil valizde sivi


  • mukrime  (14.06.16 21:40:11) 
100lük ve 50lik iki pete koyup valize güzelce yerleştireyim. Çok çakarlarsa "Cam şişede kırılır diye pete koydum." derim o zaman.


  • hacettepeli  (14.06.16 21:46:19 ~ 21:51:49) 
bikaç sefer hariç iç hatlardaki bütün uçuşlarda suyuma bile el koydular. :(


  • barky  (14.06.16 22:06:00) 
Pete koydugunda kapagin altina naylon gecirip oyle kapat sikica. Sonra da 2 tane posete sar oyle koy. Acilirsa cok kotu olur. Bagaja verecegin valizde sivi tasimak yasak degil. Hicbir sorun olmaz.


  • isott  (14.06.16 22:07:22) 
Bavulların nasıl uçağa yerleştirildiğine detaylıca şahit olduktan, kendi sert bavulumu diş kısmı kırılmış ve sıyrılmış astar şeklinde aldıktan ve fıraltılan bavulun açılmasıyla düşen iç çamaşırlarının yeniden içine tıkılıp bavulun kapatılmasını gördükten sonra bavulda bunları taşımak bana fantastik geliyor.


  • shadowcat  (14.06.16 22:16:41) 
Evde köpüğüm, baloncuklu naylonum vs. var. Öyle bir paketlerim ki uçak üstünden geçse bir şey olmaz. Ağzını da koli bandıyla sarıcam iyice. Şimdi şartları da bulup okudum cam şişede olmasa dahi uçak altı bagajda alkol taşıma hakkım var. Teşekkürler arkadaşlar.


  • hacettepeli  (14.06.16 22:19:37 ~ 22:22:52) 
Buraya not düşelim, belki birinin işine yarar. Uçak altı bagajında götürdüm, bir sorun olmadı. Hayırlı forumlar.


  • hacettepeli  (26.11.16 22:32:30) 
normal bagajda sıkıntı yok. ben dış hatlarda yapmıştım aynısını bir şey olmadı. ama sağlam koyman lazım fırlatıyorlar bavulu kırılabilir.


  • konskenkova  (26.11.16 22:38:07 ~ 22:38:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.