[]

Ramazan davulcularina bahşiş veriyor musunuz?

Bizim davulcu erken geldi bu sene galiba; az önce kapıyı çaldı. Ben oruç tutmuyorum hatta güm güm gecenin bir vakti gecmelerine de uyuz oluyorum. Sonuçta artık kimse davulla uyanmiyor. Bozugum olmadığı için vermedim bir şey. Kapıyı kapattıktan sonra da kendimi tuhaf hissettim. Adam gecenin bir vakti kalkıp o kadar yürüyor filan.

Velhasıl siz veriyor musunuz bahşiş? Verse miydim ben de? Bayramda gelince vereyim bari.


 
vermeyin, azalrak bitsinler. öyle uygulama mı olur.

cami hocaları bağırarak mı okuyorlar. geçsinler, benim gözümde haraç kesen adam gibiler.

kapı çalarlarsa ki hakları var mı bilmiyorum buna. ben oruç tutmuyorum, ayrıca gece gece de ses yapmanızı sevmiyorum diyin.
  • kurnaz  (14.06.16 21:06:00 ~ 21:06:42) 
vermiyorum vermem de.rahatsız olmuyorum ama benim için çalmıyorlar.


  • riff cohen  (14.06.16 21:06:52) 
ben oruç tutuyorum da alarmla uyanıyorum. gereksiz bir adet bence. hadi kültür falan diye çalsınlar da bahşişsiz çalsınlar.


  • benim adim kerim hepinizi severim  (14.06.16 21:11:29) 
önceden verirdim de artık saçma buluyorum. uyuyan var uyumayan var.
vicdan yapmanı anlıyorum, adet gelenek vs. başlığı altında değerlendirilebilir belki ama gerçekçi bakacak olursak bariz saçma

azalarak bitsinler +1
  • Improbable  (14.06.16 21:14:00) 
Gecen bizim burdaki mani de soylemeye basladi indim asagi, bagirma dedim devir eski devir degil tutan var tutmayan var ayrica sesin bok gibi deyip 20 lira sikistirdim eline. Dondum uyumaya devam ettim sonra.


  • chiper  (14.06.16 21:22:33) 
Daha 1 hafta olmus gelip isteyen adama bormalde veriyo olaaydim da vermezdim

Bizim burda davulcu yok. Ogrenciyken 1 kere denk gelmistim onda da "abi ben ogrenciyim" demistim
  • la noix  (14.06.16 21:29:09) 
Ben veriyorum,oruc tutmuyorum ancak bize ait bir gelenek oldugu icin yasatilmasi taraftariyim.uzun zamandir ayni evde oturuyorum uzun zamandirda ayni adam geliyor,ilk tanistigimizda saclari vardi simdi kel,yaninda cocuguyla falan geziyor,ramazan basinda ortasinda ve sonunda geliyor,her defasinda harcligini veriyorum.

Birde geceleyin davul sesini duymak,kopeklerin ritmle havlamasi bana gore guzel ritueller,evimdeyim hissiyatini arttiriyor.
  • duptıs  (14.06.16 21:31:43) 
Vermiyorum çünkü çaldıklarını duymuyorum anca bayram günü bir sürü davulcu olarak ayrı vakitlerde gelip para istemesini biliyorlar.
Çoğu dolandırıcı.

  • Sulfoxaflor  (14.06.16 21:36:36) 
Bahsis vermiyorum ama ayni ikilemi ben de yasiyorum. Bi yandan ekmek parasi kazanmaya calisiyolar ama bi yandan da duymadigim, ilgilenmedigim bir sey icin niye para vereyim diyorum. Vermiyorum.


  • turuncu sufle  (14.06.16 23:02:39) 
vermiyorum, ailemi de vermemeleri için uyardım. gecenin köründe beni uyandır, rahatsız et, ondan sonra gel para iste.


  • kimlanbu  (15.06.16 12:55:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.