[]

kaçak dükkan ve başka bir yerde ssk'lı çalışan iş veren

ulen millet de beni bir şey sanıp hep soru soruyor bende gelip buraya soruyorum te allam.

kahramanımız gene bir arkadaş (gerçekten arkadaş, ben değilim).

ilk soru; adam ssk'lı olarak bir yerde işçi olarak çalışıyor, bir yandan da küçük bir ayakkabı dükkanı açmak istemiş. dükkan kendi üzerine olacak. bizde ssk'lı olarak çalışıp aynı zamanda da başka bir yerde kendi dükkanına sahip olması (yani üzerine şahıs veya ltd şirketi olması) herhangi bir sorun çıkarmaz dimi? hatta aksine avantajlı olur, bağkur'dan yırtar dimi?

2. soru; gene bu arkadaş kendine güvenemediğinden ilk 1-2 ay kaçak, ruhsatsız, tamamen resmi olmayan bir şekilde satış yapmak istiyor. bana kalırsa 2 ay bile olsa yakalanma şansı yüksek. bu durumda karşılaşacağı ceza nedir?

 
internetten falan cok sıkıntı olmaz ufak tefek
ama dukkan acar acmaz yapışır maliye.

  • kingcyrax  (14.06.16 15:54:08) 
fiziksel dükkan açacak, hatta bayağı işlek bir yerel cadde üzerinde.


  • tolga asp  (14.06.16 15:55:49) 
abi o zaman
1- sahis firması acsin ssk li devam etsin.
ama memursa falan prosedur farklı olabilir
2 o zaman sahis firması şart. maliye 2. gun gelir muhurler dukkan kirası kacar ceza kacar
  • kingcyrax  (14.06.16 16:02:08) 
maliye geldiği zaman gelen memuruna göre abi valla başvuruyorum ayağına filan bir iki ay idare edebilir. ama etmeyebilir de. bizim kıç kadar dükkana 6 ay uğramadılar. şans işi biraz. en güzeli doğrusunu yapmak, gelen memura abi ayağı yapmadan belgeleri gösterebilmek.


  • block  (14.06.16 16:05:44) 
ilk soruya cevaben:

ben yaklaşık 8-9 ay ssk'lı olarak çalıştım, aynı zamanda serbest meslek vergi levham vardı. herhangi bir sıkıntı yaşamadım. bir şirkete ortak olması, şirket sahibi olması bir değişikliğe yol açar mı emin değilim; ama sanmıyorum. zira düşününce devlet hem sgk'lının yatan maaşına kesinti uyguluyor, hem de serbest meslekçi olması sebebiyle edindiği kazançtan ayrı vergi alıyor. ben devlet olsam gayet mutlu olurdum açıkçası.
  • starborn  (14.06.16 16:05:51) 
1-Kendi işinden farklı bir yerde ssk lı olarak çalışabilir. Bunda kanunen bir sıkıntı yok. Fakat kendi işyerinde bir çalışanı yoksa ssk lı olarak pek mantıklı olmuyor tabi. Sigortalı çalışanı olmasa da çok düşük ihtimal tabi maliye açısından sıkıntı çıkması. Sonu olarak sıkıntı yok.
2-Kaçak olarak çalışır ve yakalandığında bir usulsüzlük cezası ile yırtar. Tabi gelen memurlar 1 aydan fazla geriye açılış yaparlarsa sıkıntısı cezası daha fazla olur.

  • murty  (14.06.16 16:39:17) 
karşı firmanın sahibi, bizim firmada asgari ücretle çalışıyor gözüküyor. neden bilmiyorum tabi ama 1 sene önce falan öyle yaptılar babamla. çok anlamadığım için bu işlerden sormadım.


  • c1b2k3  (14.06.16 20:51:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.