[]

kolay vejetaryen tarifler

merhabalar,

kolaylıkla yapabileceğim bir vejetaryen tarif biliyor musunuz? benim sebze yemekleriyle çok aram yok, esasen eşim için yapacağım. protein açısından zengin, enerji verici bir içeriğe sahip olursa şahane olur.

var mı bildiğiniz, kolay, besleyici, vejetaryen bir tarif?

 
Vegan yazmadığına güvenerek yazıyorum, karbonhidrat ile aranız varsa:

birkaç parça brokoli, biraz bezelye, isteğe göre minik küp kesilmiş havuç, mısır taneleri bunları haşlayın çok yumuşamasın. (Dilerseniz ayrıca krema veya sütte mantar dörde bölünmüş mantarları da pişirip en son kremalı makarna karışımına katabilirsiniz)
Penne makarnayı da haşlayın, süzdükten sonra yarım kutu kadar krema katın, krema kaynayınca içine haşlayıp suyunu süzdüğünüz sebzeleri ekleyin.

Besleyici kısmını bilemiyorum ama benim için tad olarak oldukça keyif verici bir tarif.

Aynı şekilde sebzeli noodle, sebzeli hamburger (Köftesi için: kabak, havuç ve soğanı rendeleyin, içine maydanoz/dereotunu tuzu katın, bir yumurta ekleyip yoğurun, biraz da ekmek içi ekleyin, köfte şeklini verin. kızgun yağda kızartın veya ızgara/fırında yağlı kâğıt koyarak pişirin zeytinyağı sürerek üzerine) de yapabilirsiniz bence
  • kaymaktutmayansicaksut  (14.06.16 15:56:54 ~ 15:57:15) 
Yesil mercimek ve eriste


  • la noix  (14.06.16 16:02:07) 
nohutu haşlıyorsunuz, biraz tahin, biraz soğan, biraz sarımsak, bolca maydanoz varsa kişniş, damak tadınıza göre baharatla beraber rondoya atıyorsunuz. azıcık kaynar suyla takviye yaparsanız çohgüzel kıvamı oluyor.

sonra bu karışımı paneleyip tavaya atıyorsunuz. oldu mu sana yeşil falafel. yazınca uğraşmışız gibi oldu, ama nohutun haşlanma süresini es geçiyorum, on beş dakika almıyor geri kalan. mikemmel.

fırında mücver, erişteli yeşil mercimek, yumurta salatası, meksika fasulyesi filan hem çok kolay hem de güzel vejetaryen tarifler. minik bir araştırmayla tariflere ulaşabilirsiniz.
  • evde liyakat kalmamis  (14.06.16 16:03:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.