[]

Ermeni soykirimi hakkinda soru

Bu konuda aklima takilan bir soru var. Ermeni soykirimini anladigim kadariyla Türkiye tamamen kabul etmiyor ama olmadida diyemiyor.

Tek savunduklari sey, zamanin da genelkurmay baskaninin ve komutanlarin alman olmasi.

Olay gercekten böylemidir yoksa ele avuca gelir bir savunmamiz varmidir?

 
türkiye "ermenileri göçe zorladık ama bunu soykırım haline getirecek şekilde yapmadık" diyor.
(bkz: tehcir)

  • baba jo  (14.06.16 14:30:23 ~ 14:37:44) 
basina buyruk bazi gruplarin/cetelerin yaptigi birsey, ermeni nüfusuna yönelik devlet eliyle bir soykirim girisimi olmamistir diyorlar.


  • kimse  (14.06.16 14:33:53) 
ne dediğimiz çok belli değil;

bazen "ermeniler de türkleri öldürdü, karşılıklı olaylar oldu" diyoruz,
bazen "savaşta arkamızdan vurdular, vatan savunduk" diyoruz,
bazen baba jo +1 diyoruz,
bazen kimse +1 diyoruz,
bazen trajik olaylar oldu diyoruz,
bazen ermenilerden özür diliyoruz.

ne dediğimiz belli olmadığı için de söylediklerimizin hepsi havada kalıyor.
  • babilbaligi  (14.06.16 14:40:06) 
ermenilerden özür dilenmedi.
devlet eliyle insanlar sırf ermeni diye göçe zorlandı. hayvanlar gibi vagonlara dolduruldu aç susuz günlerce yol gittiler ve haliyle öldüler. türkler aa öldü bunlar hayret bu soykırım değil dedi. halbuki bu da gayet soykırımdır.

  • cekilmis gayfe  (14.06.16 14:42:50) 
bir katliamdan söz edilemez ama ölümler ile ilgili olarak
bu işi en çok o bölgedeki kürt beyleri yapmıştır.
ihale türkiye cumhuriyetine kalmıştır.
hamidiye alaylarını bir inceleyin.
ingiliz ve alman kaynaklarını inceleyin.
rus devlet arşivine bakın.
ermeniler ile aynı köyde doğmuş büyümüş bir insan olarak yazdım bunları.
ermenilere karşı herhangi bir kinim, düşmanlığım yok. aksine köylümüz olan ermenilerden hala görüştüklerimiz var.
bu olayı en güzel özetleyen cümle: " iki tarafta masum değil."
  • seyduna6687  (14.06.16 14:55:25 ~ 14:56:48) 
olayın kısacası şu aslında

osmanlı savaştaydı, rus cephesinde savaşırken ermeniler de arkadan vurdular, osmanlı da hem o vuran ermenileri öldürdü (ateşe ateşle karşılık vererek), kalanları da ayaklanmasınlar bir de bunlarla uğraşmayalım diye göçe zorladı.

O göç sırasında da hem soyguncular, hem yol şartları çok ermeni öldü.

iyi birşey değil tabii, ama bir hitlerin sırf zevk için yahudi öldürmesi ile aynı kefeye konmaz.
Soykırım değil kesinlikle, ama iyi birşey de değil dediğim gibi.
  • Corc  (14.06.16 15:07:15 ~ 15:07:49) 
ermenilerden özür dilenmedi diyen cekilmis gayfe'ye sıralı tam liste. hem de sabah gazetesinden;

www.sabah.com.tr

bakalım fehmi koru bu özür meselesinde ne diyor;

t24.com.tr
  • babilbaligi  (14.06.16 15:37:20 ~ 15:38:23) 
taziye mesajıyla özür mesajı aynı değil. hislerinizi paylaşıyorum demek özür dilemek değil. özür dilemek kabullenmektir özür mözür yok bir de link vermişin, ulan hakkaten özür mü dilemiş bunlar diye açtım ama fıs.
nazilerin yaptığı kadar olmazsa soykırım olmaz diye bir algınız var gençler bunu değiştirin. türklerin yaptığı da soykırımdır. sadece ermenilere değil süryani ve pontus soykırımları da olmuştur.

  • cekilmis gayfe  (14.06.16 15:47:07) 
Bizimkiler sanki çok şey biliyorlarmış gibi, bugüne kadar çözülmeyen konuları çözeceğiz diye ermenistan'la ilişki kurup özür dilediler. Netice olmadığı gibi bu ermenistanın elini kuvvetlendirdi.

Şu ana kadar soykırımın başımıza bela olmamasının sebebi israil lobisidir. Bizi sevdiğinden yapmıyor tabii ki, israil holokost'a rakip istemiyor. İşlediği cinayetleri holokost maskesi altında gizliyor.

Tantananın sebebi tazminat. Türkiyeden 100-150 milyar $ tazminat almayı umuyor ermenistan. Yaklaşık 30 senelik bütçesine denk geliyor. Hani "bu işi kabul edelim ne olacak ya?" diyenlerin dediğini yaparsak, bizi arkadan vuran, toplu Türk katliamları yapan çetecilerin torunlarına büyük bir tazminat vereceğiz...

Türkiye bu işi güzellikle çözemez. Doğuda yer alan yüz bine yakın kaçak ermeni'yi sınır dışı ederek karşı atağa başlamalı...
  • kartallar yuksek ucar  (14.06.16 16:06:23) 
ermenistan'ın şu anki politik amaçlarını bilemem ama ermeni soykırımı 30 yıl önce ortaya atılmış, söylendiği gibi "emperyalist yalan" falan değildir.

ermeni soykırımı, 100 senedir ermenilerin kendi içlerinde taşıdığı, 100 senedir bahsini yaptığı bir olaydır. bunun son 30 yılda gündeme geliyor olması yeni ortaya atılmış bir iddia olduğu anlamına gelmez.

kaldı ki, "soykırım" sözcüğünü İCAT EDEN raphael lemkin soykırıma örnek olarak yahudi ve ermeni soykırımlarını vermiştir. nedense türk resmi tarihini savunanlar buna asla değinmez. (www.youtube.com sene 1944, dikkatinizi çekerim, daha ortada dillerden düşmeyen ermeni lobisi falan yok öyle) soykırımın tanımı açık ve ermeni soykırımı buna uyuyor.

kısacası türkiye bu konuda neyi savunduğunu, neye karşı çıktığını bilmiyor. bir partinin ve onun paşalarının suçunu savunup duruyorlar yıllardır.
  • nathanieltroy  (14.06.16 16:34:12 ~ 16:35:40) 
cehalet gerçekten çok kötü.

www.factcheckarmenia.com

merak edenler girip inceleyebilir.
  • tescillimarka  (14.06.16 16:42:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.