[]

orlando'daki saldiri

cahilligimden soruyorum, belki cok sacma gelebilir.

1- bu adam elini kolunu sallaya sallaya nasil girebiliyor bir cluba? madem oyle buyuk bir yer, kapisinda guvenlik gorevlisi yok mu?

2- hadi girdi bir sekilde, taramaliyla mi girdi? 50 kisiyi oldurene kadar kimse mi adamin ustune atlayip etkisiz hale getirmeye calismadi? 2 oldurdu, 5 oldurdu de geri kalanlar ne yapti?

ne bileyim boyle bir sey olurken en azindan 1 kisi olsun cikip bu adama yanasmaya calismadi mi?

 
elinde silah olan birine ne yapabilirler ki? muhtemelen karanlık ve gürültülü bi ortam, kim bilir nasıl karışmıştır içerisi. şahsen ben kahramanlık taslamazdım, kaçardım.

içeri nasıl girebildiğini ben de bilmiyorum. olayın ayrıntısını bilmiyorum ama belki de zaten zorla girdi içeri.
  • nathanieltroy  (13.06.16 16:08:33) 
2- clubta eglenirken kimsenin dur yanimdaki otomatik tufegi cikarip taramaya baslar diye tetikte durayim da kahraman olayim diye dusundugunu zannetmiyorum. gecmistir bir koseye taramistir. dakikada 100lerce mermi atan silahlar bunlar. dogal olarak delik desik olmustur insanlar.


  • baldur2  (13.06.16 16:12:16) 
Once kapıdaki gibi güvenliği vurup içeri girmiş.


  • of dream and drama  (13.06.16 16:38:34) 
1. amerikada her club'ın önünde bekleyen bodyguard, hayal ettiğin gibi bodyguard değildir. çoğu yaş doğrulaması için çalışır. ben de wat ile amerikaya gittiğimde ara ara kapıda çalışıyordum "bodyguard" pozisyonunda ama amerikalı ayılar rahat döverdi beni. benim görevim -21 kimseyi içeri almamaktı hepsi bu.

2. elinde makineli tüfekle yüzlerce kişinin olduğu bir ortama yaylım ateşi açıyorsun. sırtını duvara dayamış olsa sağdan soldan geleni bilir. o panik ve kargaşayla ölenlerin bazısı ezilerek ölmüştür hatta.

soruyu sormanı anlamadım. kasti olarak mı yapıldı demek istiyorsun ya da islamofobi için bilerek mi yaptırdılar diyorsun?
  • KidLazer  (13.06.16 16:46:30) 
KidLazer, hayir sadece merakimdan sordum. hatta "taramaliyla mi girdi?" demistim, cunku bilmiyordum, ki oyleymis. o zaman zaten etkisiz hale getirilmesi pek mumkun degilmis.


  • letheavendangered  (13.06.16 16:56:27) 
yani. patlama yoksa otomatik tufek olmamasi imkansiz. tabancayla 50 kisiyi olduremezsin.


  • baldur2  (13.06.16 16:58:48) 
2. soruyu sorman baya komik olmuş normal bir insan asker-polis vb değilse karşısında silah görse ne yapacağını bilemez sen elinde tam otomatik silahla ateş eden adama koşmasını bekliyorsun.

Çok fazla Call of Duty'nin bünyeye etkileri işte.
  • Nox  (13.06.16 17:45:25) 
Adam 2 adet tüfek ve başka mühimmatlarla girmiş ve olay anlık bir olay değil. Polisle de çatışmış, içeride bayağı zaman geçirip vurmuş insanları.


  • la rana  (13.06.16 18:03:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.