[]

seri üretime geçen orkide

çiçek açmayı bıraktı yaprak üretiyor arkadaş. o tepede yeni çıkardığını yakın çektim 2. fotoğrafta daha net görülüyor. ben o üst daldakinden çıkana ekstra bir şey yapmalı mıyım? kesip toprağa diksem diyorum ama kesmeye korkuyorum bozulur eder diye. çiçekçiye sordum kes onu at dedi :S :S kesilir mi yahu yeni bitki çıkmış ordan. diğer dallarından da yeni yaprak çıkarıyor. napayım ben buna?




 
bitkinin mantığı şudur, " lan dur yapraklarım boku yedi ölüyorum galiba, hemen tohum mohum yapayim de neslim devam etsin.". Dolayısı ile yaprakları azaltırsan çiçek açacağını düşünüyorum, orkide yetiştirmedim hiç ama asmada, üzüm ve sarmalık yaprak oranı böyle göz önüne alınıyor. bi bitkiden ya yaprak alırsın, ya meyve/tohum.


  • okumayi sevmeyen okur  (13.06.16 11:18:33 ~ 11:19:12) 
Bence kesmeyin, bitkinin yeni yaprak çıkartmaya ihtiyacı var ki çıkartıyor diye düşünüyorum ben. Çiçekli de olsa çiçek açması için bitkiye besin takviyesi/yer değişim/saksı değişimi dışında müdahaleyi doğru bulmuyorum.


  • kaymaktutmayansicaksut  (13.06.16 11:25:22 ~ 11:25:31) 
şimdi değil de budama zamanı geldiğinde (zamanı ne zaman bilmiyorum, şimdi de olabilir) alttan üçüncü boğumdan kesmek orkidelere iyi geliyor.


  • whoosie  (13.06.16 11:54:52) 
seviyorum senin gibi insanları. hahaha hiç bir fikrim yok ama, yeni çiçek çıkacak kesilir mi ayıp. :D


  • dirildimde geldim  (13.06.16 13:41:24) 
çiçeklenme aşamasındaki bir bitkinin bir yerlerini keserseniz strese girer bitki, olmaz yani.


  • zebragibi  (13.06.16 15:31:46) 
ne yapayim simdi sonuc itibariyle? :)


  • in vino veritas  (13.06.16 15:33:28) 
Tebrikler bebeğiniz oluyormuş :)
www.brennansorchids.com

  • Lim5  (13.06.16 15:44:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.