[]

bıçak tavsiyesi

şu işi görecek ayarda olsun www.youtube.com ne alayım?




 
yeterince bilersen meyve bıçağı da bu işi görür, önemli olan bu keskinliği ne kadar süre koruduğu ve köreldiğinde tekrar ne kadar kolay bilendiği. esneklik/sertlik oranı yani.


  • icim urperiyor  (13.06.16 01:46:05) 
biliyorum 15-20 liralık bi bıçak bile bu işi görür ama hayatımda bıçak almadım yani. bunun bi püf noktası vardır elbet. ondan sordum direk link falan istiyorum al bu kalitelidir işini görür falan diye


  • freetakilir  (13.06.16 01:49:06) 
Buck 110


  • wiillii  (13.06.16 01:52:43) 
pahalı bu ve her yerde farklı fiyat var. ucuzunu biliyosan link at max 30-40 lira olmak suretiyle


  • freetakilir  (13.06.16 01:58:54) 
işte püf noktası kullanılan çelik. yaprak jiletlerde esnek çelik kullanılır mesela. ikiye katlarsın kırmak için, çabuk körelir. aksi durumda yaprak kadar ince üretemezsin.

sıradan karbon çelikleri (1095) kolay bilenir ve nispeten çabuk körelir. ama ucuzdur. kolay işlenir. üretim esnasında geometrisi uygun yapılırsa dirençlidir. senin alacağın bıçak muhtemelen fabrikasyon olacak 30-40 liraya. ikinci el güzel çelik bulabilirsen al derim. isviçre çakılarında 440C çeliği kullanılıyordu mesela. letherman'larda s30v kullanılıyordu sanırım. bu da daha sert, daha zor körelen ama daha zor bilenen bir çeliktir. kullanım alanı burada esas önemli olan.
  • icim urperiyor  (13.06.16 02:03:49) 
Affedersin, 30 40 liraya kaliteli, et kalinligi güncel isleri görebilecek, uun süre keskinligini kaybetmeyecek, darbeleri emecek kadar yumusak, ama saglam indirecek kadar da serlestirilmis, isi, islemden gecmis celik bir bicagi, cakiyi ya da herhangi bir seyi 30 40 liraya beklemek? Sence ne kadar realistik?

Permatik al, koruyucu kismi kir, en ucuz ama en keskin diyecegin sey bu. Ama iki kagit kessen körelir. Maket bicagi da secenek, keskinlik ise temel konu. Ama bir a2 karton kessen körelecek. Ayni sekilde, o fiyata ne bulabiliyorsun bilmyiorum ama spydercolari 50 dolar altina bulamazsin, bu daha da fazladir, opinel desen zamanla köreliyor kutudan da hazir o derece keskin cikmiyor, microtech desen en ucuzu 70 dolar, cold steellere bulassan kukri falan alip, kargosu senin maks bütceni asiyor. Kershaw kimura falan girmedim bile.

30 liraya alip kendin diamond tasta bileylexebilirsin, 1200 gritle acilis yaparsin, ama tek günlük kullanimda gene körelecektir. Kaliteli, bakimi kolay, uzun süre dayanacak, keskin kalacak caki yok 30 liraya. Varsa, bana da alin, cok ciddiyim. 30 liraya tek kampta tek avda körelmeyecek bicak varsa bana söyleyin, birkac tane de ben alayim.
  • wiillii  (13.06.16 02:07:00) 
öyle mi diyorsun, pahalı değildir diye düşündüm, tamam artırın o zaman fiyatı

www.meydankamp.com

bu nasıl
  • freetakilir  (13.06.16 02:17:43 ~ 02:36:09) 
opinel iyi bıçak, görüntüsü de hoş kilit mekanizması falan ama üst düzey malzemeden üretilmiş değil. ara sıra kullanmalık işe yarar. no 8 biraz büyük kaçabilir. no 7 kullanılır genelde.

eğer bulabilirseniz 2. el victorinox öneririm ben. 2 katlılarda 2 tane bıçak olur biri büyük biri küçük. küçük olanı daima neşter keskinliğinde tutup yoğun olarak diğerini kullanabilirsiniz. bende victorinox office suisse var, en son 1-2 yıl önce bilendi ve az önce küçük bıçağını çıkarıp denedim videodaki kadar 'smooth' olmasa da kolumdaki kılları kesebiliyor.
  • icim urperiyor  (13.06.16 02:52:13 ~ 02:55:14) 
aklına gelen her bıçağı bu şekilde bileyebiliyorum. önemli olan amaca uygun çelik seçimi.

eğer çok esnek olursa, çabuk körlenir, çok sert olursa çabuk kırılır.

cold steel in 2010 yılına hepsiburadadan bir çakısını almıştım mesela, çok sert yapmışlar, incecik bi yaş ağaç dalının ucunu sivrilteyim derken ikiye kırıldı, çok sertleştirmişler hatalı üretim diye geri gönderip paramı almıştım.
  • killerbee  (13.06.16 08:59:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.