[]

Diş eti ağrısı galiba

Sol üst tarafımda diş etim acıyor. Dişler de sıcak-soğuğa biraz hassas gibi. Diş eti dişten daha sorunlu şu an. Delice bir ağrı değil. Dünden beri üst taraftaydı, şimdi aşağıya da kaydı hafiften. Yarın sabah doktora gitmeye çalışacağım (randevu işlerinin izin verdiği en erken zamana). Ağrı kesici aldım ama pek sallamadı gibi. Bir önerisi olan var mı? Rakı, kolonya basma işe yarar mı, olay diş eti midir; oturup bekleyeyim mi?




 
yakında eczane varsa dişinol. yine evde varsa agiz bakim sulari, colgate'in agiz bakim suyu klorex etkisi yapiyor. bir süre idare eder.

agri, iltihap oldugu icin oluyor. iltihabi kesmediginiz sürece agri olur. agri kesici almanin faydasi yok, öncelikle antibiyotik tedavisi olmasi lazim.

bir de tabii hersey psikolojik. agriyi düsündükce daha cok agrir.
  • thewizardofearthsea  (13.06.16 01:43:05) 
Ne yapabileceginizle ilgili bir fikrim yok ama raki basmayin diyorlar genelde. Dis etine zarar verebiliyormus. Bir de geceleri genelde dis agrisi daha fazla olur diyorlar. www.dentalfearcentral.org birkac yerde daha tartisilmis. :)


  • yuzır  (13.06.16 01:49:43) 
Dis agrisi maceralarinin aranilan ismi olarak disinol ,raki vb nin cok faydali olmadigini soyleyeyim.tabi bu benim gibi agri esigi yuksek -sanirim dogrusu boyle- insanlarda gecerli durum.

Anlik olarak kesilmesini istiyorsan hafif soguk suyu agri olan yerin uzerinde tutarsan agri kesilir ve seni bir sure idare eder,bu surecte uyuyabilirsen iydir.amanda boyle oluyormus takilayim ben deme,akibetin ben olur elinde soguk su siseleriyle disci kapisi asindirirsin.

Yatarken kafani yuksek tut,mumkunse hafif oturur pozisyonda uykuyu bekle ve uyu,yattigin zaman agri daha fazla oluyor.

Agri kesici ne aldin,kac saat oldu.prospektuse bakarak bir tane daha alabilirsin.

Gecmis olsun.
  • duptıs  (13.06.16 02:10:36) 
Öyle çok fena uyutmaz bir ağrı değil şu an ama hissettiriyor kendini. Isırıyor derler ya, öyle bir ağrı. Uyutmamazlık edecek gibi değil. Varlığını hissediyorum. Dolorex aldım, bir saat kadar önce.

Edit: Yeniden cevap yazmayayım dedim, burayı editledim. Dişler fırçalanmaktan aşınacak yakında.
  • aychovsky  (13.06.16 02:13:11 ~ 02:23:33) 
Varsa bir majezik o agriyi keser gibi.sabaha buyuk ihtimal hissetmezsin ama disciye gitmemezlik etme.

Demin sunu eklemeyi unutmusum,disleri guzelce fircalamakta faydali olabilir,disetinde bi sikint varsa az kanasin iydir.

Acil sifalar yeniden,
  • duptıs  (13.06.16 02:17:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.