[]

youtube'dan para kazanmak

ben simdi yabanci bir youtube kanalinin videolarini kesip bicip, uzerlerlerinde o kanala dair yazi/logo falan varsa kaldirip, turkce baslikla ve guzel keywordlerle donatip tekrar youtube'a yukleyerek yerellestirsem ve bunun gibi bir suru videolar yukleyip kendi kanalimi olustursam, kanalim telif sorunu yasar mi? para vermemezlik yaparlar mi? amac calmaktan cok yabanci materyalleri turklerle bulustururken bir yandan da para kazanmak.




 
youtube'un telif konusunda katı kuralları var. Büyük ihtimalle fark edilebilir


  • metehan01  (13.06.16 00:42:50) 
o videolara altyazı bile gömsen, bu da benim emeğim, hani liralarım desen gene yaşarsın. google o kadar saf mı?


  • feel the blanks  (13.06.16 00:43:40) 
çat diye anlaşılıyor.

anlaşılmayanlarda şikayet ile kaldırılıyor, 3-4 kere olursa banlanırsın.

bununla uğraşacağına özgün üretsene.
  • kurnaz  (13.06.16 00:45:36) 
Ilk videoda strike yerdin, ücte kanalin kapatilir. Para kazanmaya calismadan cogu halti yükleyebilirsin, ama para kazanmak istiyorum dediginde youtube sert. Kendin gitar calip söylesen bile yayin hakkini commercial usagei legalize etmen lazim. O zamana kadar da 30 gün kanaldan para kazanamazsin. Ki bir video parasini ilk 30 günde getiriyor. Ek olarak, youtubeda para kazanmak icin original content yapmak icin hayvan gibi emek harcayan cok insan var. Cal cirp seklinde kullandigin eger benim gibi yasasin oc diyenler tarafindan reportlanir ya da yayincinin videolarina comment olarak birakilirsa, aksamina kapanir kanalin.

Eger amacin, para kazanmak degilse, yabanci iceriklere altyazi teklif edebilirsin. Ama niyetin o olsaydi "para vermemezlik yaparlar mi" demezdin. O yüzden, önerim, bulasmaman. Kendi icerigini hazirlayacak, müzigini vs lisansli kullanacaksan, niyetin buysa, kanallara mail at, de ki mesela, buzzfeed, ben türkiyede pazarin olduguna inaniyorum, videolarini türkcelestireyim, ya da finebrosun legal use tarzi izinli ve komisyonlu icerigini kendi videolarinda kullanabilirsin. Eger gercekten bilgilendirme amacli olacagina inandirabilirsen cogu, kurzgesagt vs, icerigini kullanmana izin verecektir credit verdigin sürece. Ama söylemeyeyim, izin almayayim, taninmayacak sekilde kesip biceyim, bu direkt icerik calmaktir.

Önerim, altyazi yazmak icin ortaklik teklif et. Iki taraf da para kazanir. Ya da icerigiklerini kullanmak icin yazili izin iste. Kredisini ver, kaynak belirt. Yoksa kanalin para kazanacak kadar hit aldiginda, aninda 3 strikei doldurur ve kapanir. Ek bilgileri webtekno youtube kanalinda aratabilirsin. Cok güzel kilavuzlar hazirlamis adamlar.
  • wiillii  (13.06.16 00:49:49) 
Tamamen istisnai bir sey de söylemem lazim, nedenini anlamadigim bir sekilde, youtubeun kati ve net kurallarini yirtarcasina parcalayan birkac ekol var. Türkce olarak, ilki compilationlar. Fail compilation, en iyi vinelar, yok bilmemnenin vinelari. Bunlar monetize kriterlerine uymasa da bir sekilde sürelerden dolayi yirtan az seyden biri.

Yanilmiyorsamzerinde comment olan ya da süresi belli bir limiti asmayan müzik yayinlarinda vs googlein söz söyleme hakki yok fair usedan dolayi. Bir de cogunda kaynak belirsiz oldugundan, kaynaklari kontrol edemeyip, gene eli kolu bagli kaliyor googlein. Ama youtubeda yayin yapan cogu bilindik youtuberin icerikleri sakli.

Not düseyim dedim. Kiss yoldan zengin olma hayali varsa, mal türk izleyicisine hitap et, küfürlü oyun videosu at, vine vs compilation yap, listelist onedio vsden icerik cal derle yayinla. Bir süre caktirmadan gidebilirsin.

Ama yukarida dediklerim hala gecerli.
  • wiillii  (13.06.16 00:59:18) 
gece gece ekonomik buhrana suruklenip fikirler uretmeye calisiyordum kendimce. aci gercekleri iyi carptiniz yanaklarima, tesekkurler. kendim bir seyler uretebilecek yetkinlikte degilim. youtube unlusu olmak da asla istemiyorum. guzel video kesip bicebiliyorum sadece ve de altyazi konusunda tecrubeliyim cevirmen oldugumdan. imkani yok kurzgesagt ya da buzzfeed'in gelip de 0 subscriber'li hopeless'la is yapmasinin (bkz: duyuru ve nick uyumu). zaten milyon kisi bu tur tekliflerde bulunmustur onlara.

tesekkur ederim cevaplar icin, inime cekiliyorum.
  • hopeless  (13.06.16 01:05:44) 
Dur hopeless, redditten sürekli ilginc seyler cekip, gettyimages vs gibi stock görüntüler kullanip narrative anlatimla süsyelen matthew santoro olabilirsin ama her daim. Türk benzer is yapan birkac mal var, clickbait basliklarini gördükce cringe geliyor inceden.

Bir bak, ciddili düsünürsen, merak ediyorum ne yapacagini, belki yardimim da dokunur, bu duyuruyu yesillendir gene.
  • wiillii  (13.06.16 01:11:16) 
tek derdim 5-10 saniyelik orijinalinden biraz daha farkli clickbait videolar yapmak aslinda. burada da herkes ogrendi artik sagds. ozelden detayli bi sey yazdim @wiillii


  • hopeless  (13.06.16 01:15:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.