[]

Psikolağa mı gitsem?

Aslında gündelik yaşamımı etkileyen ruhsal bi bunalım yaşamıyorum. Yada bi depresyon durumu içerisinde değilim. Ama içinde yaşamakta bulunduğum ailem tarafımdan baskı altındayım. Sürekli bişeyime müdahale ediyorlardı ve ben de artık hiçbir şey yapmamaya başladım.(sosyal olarak) Bildiğim tek şey bu baskı üzerimde ve bir gün bir şekilde bunu üstümden atmalıyım. Buna göre düşünüyorum ve pek de umutlu değilim.
a,s,l?
24,m,ist


 
bir uzmana danismak icin sorununuzun olmasi sart degil.


  • hopeless  (13.06.16 00:33:05) 
aile şirketinde çalışıyorum bir de evde onlar, işte onlar. iş çıkışı dışarıya çıkıyorum, nereye gidiyorsunlar, telefonda defalarca aramalar(10 gibi başlar) içinde durdurdukça bir bataklık misali beni daha da kendilerine bağlayacaklar. biliyorum ama bi süreç gibi gördüğümden katlanıyorum.


  • the feel good  (13.06.16 00:38:52) 
belki de en sağlıklısı bu süreci profesyonel bi destek alarak atlatmak


  • the feel good  (13.06.16 00:41:35) 
Psikoloğa gitmeni gerektirecek bir durum yok. Sevgilin olsun, onla gez sürekli. Ailenle pek muhatap olma. Onlar senin artık yetişkin olduğunu anlarlar. Şansın varsa iş değiştir.


  • dissendium  (13.06.16 00:41:47) 
@dissendium sevgilim varken daha iğrenç bi baskı yaşıyordum. garip garip söylenmeler, saatler süren nasihatlar.. telefonumu ulu orta bi yere bile bırakamıyordum.

arkadaşlarım da senin baktığın gibi çok alakasız bi açıdan baktıklarından ve genelde kafa açtığımdan dolayı. pek de çözüm olmuyor. anlattıklarım daha da sıkıntı oluyor.
  • the feel good  (13.06.16 00:49:01) 
@the feel good, sen anlatırken ben sıkıldım. öyle bir ailem olsa evden kaçardım. peki onlar sana böyle yapınca hiç tepki vermiyor musun? uğraşmayın benle gibisinden bir gider yapsan ne olabilir ki? bence senin sapıtmaya ihtiyacın var. barlara falan git, fotoğraf çektir, annene göster bak nasıl çıkmışım de, biraz bozuk profil çiz. sana sevgilinle ilgili nasihatler verirlerken sevgili olmayı sizden öğrenecek değiliz tepkisi verebilirsin mesela. ya sen çok düz adamsın ya da uğraşmak istemiyorsun. bunu kısa zamanda aş. yoksa ileride korkak bir tip olursun.


  • dissendium  (13.06.16 00:57:10 ~ 00:57:43) 
@dissendium olmuşum zaten olacağım kadar :) ya adamlar emeviler-abbasiler döneminde yaşıyor. ben bu şekilde davransam zerre itibarım kalmaz. yüzüme bakmazlar ama anne-baba işte... mutsuz etmek istemiyorsun, bilmesinler ama istediğimi yaşayayım diyorsun. sıkılıyorsun ama gerçekten sıkıcı :)


  • the feel good  (13.06.16 01:05:45) 
Başka bir ilde, yapabiliyorsan yurt dışında bir işe gir, araya mesafe girince otomatikman uzaklaşırsın.
Dertlerini anlatacak kimse yok psikoloğa git, birinin dinlemesi bile iyi geliyor bazen. Ama eninde sonunda kendi başına birşeyleri değistirmen gerekeceğini de unutma.

  • Sulfoxaflor  (13.06.16 08:16:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.