[]

hastalik halini seviyor musunuz?

Selamlar.

Garip gelebilir ama ben severdim hastalık halini. Yani ilaçların verdiği uyusuklukla, hafif ağrı siziyla butun gün yan gelip yatmak, kimsenin de niye yatiyorsun kalk bi işin ucundan tut diyememesi, gündeminin yalnızca o hastalık olması, kendince gerçek bi yaşama savaşı veriyor olman, soyut dertlerden azade "Neyin var?" diye sorulduğunda açıp gösterebiliyor olman. Garip bi şekilde hoşuma gidiyordu işte. En sevdiğim savunma mekanizması da organlastirma bu arada.

Ama artık katlanamiyorum. Azıcık bi yerim agrisa aklım çıkıyor . Gerçi su an azıcık da agrimiyor da aklım çıkacak gibi sancidan. İlaçların etkilerinden nefret etmeye başladım. Verdiği halsizlikten, uyusukluktan. Başka hicbi şey dusunememekten. İleride kanser falan olsam o acıya nasıl katlanırim bilemiyorum. Bosuna paranoya yapıyorsun demeyin hiç, çoğumuzda yüksek kanser riski var. Surekli yatar vaziyette olmak da canımı sıkıyor ama hiç halim yok.

Neyse, sizin hastalıklarla araniz nasıl?

 
ay nefret ederim


  • balpolen  (12.06.16 14:44:13) 
Okuduğum en ilginç duyurular dan oldu bu. Ben sevmem. Kendimi çöp kutusu gibi hissederim. Hasta olduğunda sanki radyasyona benzer kötülük ve pislik saciyormus gibi oluyorum.


  • charlotte blanc  (12.06.16 14:46:00) 
Hayır sevmem


  • basond  (12.06.16 15:17:38) 
yapacak hiçbir işimin olmadığı, istediğim gibi yatabileceğim zamanlarda bayılıyorum ben hastalıklara. hatta bunu anneme söylediğim ve "salak yemin ederim gerizekalı bu çocuk" bakışı attığı anı hala hatırlıyorum.

insan hafiften ruhunun bedeninden ayrıldığını hissediyor. hafif bir sıcaklık. ne bir sorumluluğun var ne başka bir şey. o kafa rahatlığı hiçbir şeyde yok. bedenin sağlam değil. e zihnin de etkileniyor bundan. o an dünya yansa "izinli" olabilirsin çünkü hastasın. o yüzden ben de yatakta kafam rahat vaziyette geçirebileceğim üç günüm varsa, hasta olmaktan keyif alıyorum sjhfsjk. yok diğer türlü ise çok büyük sıkıntı. hastalık, çorba yapacak ve sana bakacak biri olunca güzel.
  • der meister  (12.06.16 15:28:47) 
grip veya soğuk algınlığı olduğum zamanları ben de severdim. ilacı alıp yatma, sürekli meyve suyu içme, bir şeyler yeme. güzel olurdu. damdanakan yalnız değilsin.


  • burya  (12.06.16 15:30:46) 
Isim yoksa +1 hele atesin oldugu zamanki kafayi istedigin kadar alkol al yasayamazsin :d


  • rayde  (12.06.16 15:31:16) 
asla. hatta en sevmediğim anlardan biridir. yalnız yaşıyorsun zaten onun verdiği bi zorluk var hastalık halinde de birisine en ihtiyaç duyduğun zaman. o da olmayınca bitsin artık bu çileee diye söylendiğim çok oluyor. ha yanında birisi olur nazını çeker seni iyileştirmeye çabalar falan o hissiyat güzel ama o da bi yere kadar. sağlık her şeyden önemli benim için.


  • dedim ben sana  (12.06.16 15:39:52) 
Sevmem, yapacak bir sürü şey varken hastalık yüzünden yatağa gömülü kalmak korkunç!


  • neferkitty  (12.06.16 15:41:20) 
Yıllar geçtikçe kontrol manyağı oluyorum herhalde. Uç gundur aynı problem var, "Niye geçmiyor ya, nasıl olabilir böyle bi şey?!" diye düşünmekten, bi de antibiyotiğin kafasından yıldım arkadaş. Annemi aradım, iyi değilim diyorum. Yarın gideriz doktora diyor. Belki ben bugün Ölücem :/ Şaka bi yana, ölmem de bu malliga bi dk daha katlanacak halim kalmadı. Aysecikteki yemek geturdukleri huysuz kadın gibi oldum


  • damdanakan  (12.06.16 15:47:29) 
Eskiden ben de aynı hisleri paylaşırdım ama sana bakacak biri olunca güzelmiş meğer +1

Üniversitenin ilk yıllarında deli gibi hasta olurdum, sonra baktım çekilecek gibi değilmiş bir başınayken, sürekli dikkat edip kendimi korumaya başladım mecbur.
  • bfm  (12.06.16 15:50:33) 
hastalığın her hali kötüdür. yalnız yaşarken hasta olmak daha da kötü. bi ara hasta olmuştum tek başına yaşıyordum evde. bana çorba pişirecek kimsem dahi yoktu. ağlayacaktım nerdeyse.


  • komando kani var bende  (12.06.16 15:51:07) 
çok severim, babamdan bana geçti. ikimiz de hasta olunca iş güç ne varsa bırakıp yatıyoruz, böyle derinden yalan inlemeler ajitasyonlar falan oyşh.


  • ripolip  (12.06.16 16:56:08) 
ağır farenjitten bildiriyorum an itibarı ile, sevenler olarak ruhsal sıkıntılarınız son raddeye ulaşmış sizin, nesini seviyorsunuz! sevilmez, hayattan soğudum.


  • devorgilla the gunslinger  (12.06.16 17:01:09) 
hastalanınca veya sakatlanınca sinirleniyorum ben. bi bakamadım kendime salak mıyım beceriksiz miyim neyim diye. sevmiyorum genel olarak.

edit: hasta arkadaşlara geçmiş olsun.
  • in vino veritas  (12.06.16 17:10:06 ~ 17:11:25) 
Hastasıyız dedeeeeeeee... :)

bir dönem semtimizdeki hastanedeki hemşire yüzünden bir yerlere kesik atmışlığım var.acayip ilgileniyordu :)
diğer yandan hastalığı iş yönünden sevebiliyorum.fazladan izin kopardığımda bide .ama genelde sevmem.
  • Game Over  (12.06.16 17:12:47) 
ben de seviyorum lan biraz:)


  • nothing in my way  (12.06.16 17:33:57) 
yapacak baska bir isim yoksa, zaten yatiyorsam, hastaligi tam ilk paragrafinda tarif ettigin gibi ben de severim.

ama 3 gun sonra sinavlarim baslayacakken gelen hastalik bana sadece sikinti getirir, bir yandan hastalikla cebellesirken bir yandan sinavlarima calisamadigim icin vicdan yapar üzülürüm. yapmam gereken önemli bir sey varken hasta olursam, öldür beni daha iyi. cünkü öyle olunca gerceklikten kopamiyorsun, hep aklinin bir kosesinde diger dertlerinin senin hastaligini umursamayacagi ve o an hastalikla yalnizca vakit kaybediyor oldugun dusuncesi yatiyor.
  • equine  (12.06.16 17:51:12) 
Ateşim çıkınca farklı bir kafa yaşıyorum, çenem acayip düşüyor. Kemiklerimin içi sızlıyor. Nefret ederim hasta olmaktan. Hele bir de aft çıkmışsa rezalet.


  • Lim5  (12.06.16 22:03:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.