[]

crash test izleyip izleyip kafayı yemek

sa

araba bakıyoruz vs, bu sırada güvenlik şudur budur kıyaslamalar için ncap sonuçlarına dadandım, testleri de izliyorum haliyle.. fakat acayip etkileniyorum izlerken. geçen bir tanıdık kadıncağız halihazırda kullandığım aracın aynısı ile (model ve yıl) bir kaza yapmış. oldukça hızlı çarpmış aslında 110 ile çarpmış.. kaza şu şekilde : sketchtoy.com

vefat etmiş tabii, 7 aylık da bebeği varmış. şimdi ben bu testleri izledikçe kafayı yedim, bırakın yeni araba almayı var olanı kullanamaz hale geldim korkudan, anksiyete yaşıyorum resmen düşündükçe.. nasıl atabilirim bu düşünceleri kafamdan, nasıl telkin edeyim kendimi?

 
Öncelikle şekilde gösterdiğiniz tipte bir kazadaki hata, eğer başka bir aracın etkisi yoksa, büyük oranda sürücünün kendisine ait.
Yol ayrımına 110 km hızla girmek, büyük ihtimalle hangi yola sapacağından emin olmamak veya yol ayrımında viraj olduğundan kontrolü kaybetmek vs. gibi sebeplerle orta refüje çarpmış. Allah rahmet eylesin.
Siz, başkasının yaptığı hatadan dolayı kendinizi korkutmamalısınız.
İstanbul (eğer burada yaşıyorsanız) gibi bir şehirde, zaten bu hızlarla araç kullanmak risk. Ne kadar tecrübeli olsanız da geri zekalının teki siz bu hızla giderken şeridini bir anda kaçırıp size kaza yaptırabiliyor.
Temkinli olun, aracın kontrolünü ve yol hakimiyetinizi bırakmayın.
En önemlisi de çevrenizden asla gözlerinizi ayırmayın.
Kendinizi başkalarından koruyun.

Hergün, binlerce kişi trafiğe çıkıyor.
Yeterki gözünüz açık olsun.
  • quaker  (12.06.16 13:26:45 ~ 13:27:37) 
Yeni arabaların çoğu tırt bu konuda
Eski volvolar tüm yenileri ezer geçer
Nasıl yenersin öncelikle kabulleneceksin güvenmeyip ona göre kullanacaksın
  • basond  (12.06.16 13:28:05 ~ 13:29:22) 
Hız sınırı + takip mesafesi. Ama sen kadın şöför olduğun için baştan kaybediyorsun. %90 kötü kullanıyor, %10 iyi kullandığı için hızlı kullanıyor. Sonuç toplu taşımaya yönel. Trene falan bin. Hatta senin deli sevgiliyi de trenin altına at. Bitsin bu zulüm


  • hasmetizm 2046  (12.06.16 13:28:49) 
hasmet lan çattık ya, deli sevgilim falan yok olm anlamıyon mu?

kadın şoför ayrımcılığın komedi, erkekler gibi davar davar sürmüyorlar. kötü kullanan kötü kullanır kadını da erkeği de. şu noktada bile cinsiyetçilik yapıyonuz ya hll..
  • shotgunwoman  (12.06.16 13:39:13) 
Bence izleme o testleri ya. Bahsettiğin kadının haberini tvde gormustum, ben bile etkilendim. Basın sağolsun, tanidikmis. Kaza istatistiklerine bakabilirsin, sonuçta direksiyon başına her gecenin başına böyle şeyler gelmiyor. Hanı dusuk ihtimal nas olsa, beni bulmaz deyip kendini rahatlatabilirsin.


  • damdanakan  (12.06.16 13:55:20) 
her şey olacağına varır diyip elinden geleni yapacaksın.
türkiyede yolda yürürken kafana saksı düşüp ölme ihtimalinde var sonuçta.
trafikte kadın erkek ayrımı yapmak mantıklı değil ama bu tarz işlere erkeklerin daha kolay adapte olduğunu öngörmekte haksızlık sayılmaz.

tabi ölen üzerinden örnek vermekte hoş değil ama değişken zeminler ve türkiyedeki muhteşem yollar göz önüne alınınca tünele de 110 ile girmekte pek mantıklı değil açıkçası.

ne kadar deneyimli sürücüde olsan alkollünün teki gelip çarpabilir...
işin özü korkarak bir şeylerden kaçacağına hallederim diyip elinden geleni yapacaksın.
  • qxgviper  (12.06.16 14:42:06) 
110 ile çarpmak çok ekstrem bir durum. Kaza önleyici frenleme mekanizmaları var ama çok sağlıklı olanı var mı bilmiyorum. Benim denk geldiklerimin hassasiyet ayarını yapmadığı takdirde yoldaki cips poşetini de tehdit olarak algılayıp ani fren yapıyor. Bu da kazaya yol açabilir.

Bir de şu var; 110 ile her tarafın balondan oluşan bir ortamda dahi bir anda 0 km hıza düşsen iç organların falan hasar görür yine düzgün devam edemezsin hayata. O yüzden suç arabaların sağlamlığında da değil bence.

Ek olarak; motor bloğunu sert çarpışmalarda aşağı düşürüp araçta sıkışmanı engellemesi ve aracın üretildiği malzemenin büzüşerek o şiddeti emmesini sağlamak için karter koruması takılmıyor yeni araçlara. Belki bu bir nebze rahatlatır içini.

www.posta.com.tr
  • la rana  (12.06.16 15:51:40) 
110 km hızla şu grafikte gösterilen yol ayrımına hangi araçla çarparsanız çarpın, kurtarması imkansız gibi bir şey.

110 km otoyollarda normal bir hız. önemli olan defansif sürüş uygulayabilmek ve kurallara uymak. çıkışa gireceksen birkaç km önce en sağ şeride gitmen gerek sonuçta. birkaç saniyelik bir kafa karışıklığı her araçla ölümcül olacaktır.
  • burya  (12.06.16 16:55:34 ~ 16:57:49) 
@la rana: 110 km hızda çalışan bir frenleme mekanizması yok bildiğim kadarıyla. çarpışmayı önleyici sistemler genelde 30-40 km hız altında çalışıyor.


  • burya  (12.06.16 16:58:51) 
kötülere bir şey olmuyor bak kuş serisi araçlar 2 ye bölünüp sürücüyü musait bir yere sağsalim bırakma özelliğine sahip öldürmeyen allah öldürmüyor


  • mrthany  (12.06.16 17:03:24) 
@burya

yanlışın var. inter-urban aeb modunda 80 le devreye girdiğini biliyorum. ki bunu 3 sene önce görmüştüm. şimdi daha da yüksek hızlara uyarlanacağını düşündüm.

ek olarak 110 ile gitmek ekstrem demedim, 110 ile dümdüz yere çarpmak ekstrem dedim. o tarz durumlarda frene asılıyor insan refleksle.
  • la rana  (12.06.16 18:42:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.