[]

fm 2016 - totnim belasi

selam,

fm'de 3. sezonumdayim galatasaray ile. bu yil sampiyonlar liginde valencia - juventus - celtic'li gruptan 1. olarak ciktim. (touch versiyonunu oynuyorum, incigiyle cincigiyla ugrasmiyorum )

arkadas iki yildir karsima totnim cikiyor, kevgire ceviriyorlar beni. gecen yil ilk turda, bu yil da ikinci turda karsilastik. ilk maci 7-2 kazandilar... sanki adamlar maca 4-0 onde basliyorlar gibi, 4 tane yemedigim mac yok. taktigim 4-2-3-1 normalde, bunlarin karsisinda vatan millet sakarya da yapsam yok arkadas... realden barcelonadan 1-2 bilemedin 3 yiyen takim totnimi gorunce yarim duzine gol yiyor.

nasil bir sey yapmam lazim? ilk maci nasil olsa 7-2 kaybettim. ikinci mactan once save edip taktik denemek istiyorum gelecek sezonlar icin.

 
hocam gerçek futbol gibi düşüneceksin. önce gol yememeyi hesaplıcan. sen ilerde 4 tane adam bırakırsan kolay rakipleri yenersin ama zorlardan yersin böyle. sol-sağ açıklardaki adamlarına defans yaptırman lazım orta sahaya gelip destek olacaklar, ofansis orta saha merkezde adamın varsa o da orta sahaya destek olacak, ileri salıp bırakmayacaksın. tek tek gir bireysel talimatlarına oradan mantıklı gelenleri işaretle, mesela dalmak için uygun zamanı kollar hemen adama atlamaz diye bi talimat var, onu seçtiğin zaman belli bir yere kadar adamın önünde savunuyor. defansını ilerde tutmayacaksın, barcelona gibi ilerde basayım top hep bende kalır diye bir şey yok, illa rakip arkaya top atıyor saçma bir gol yiyip maçı çevirmeye uğraşıyorsun. ne çok geride ne çok ilerde olacak defans. rakip elini kolunu sallayarak ceza alanına giriyosa topa dal yada biraz daha ilerde bas diyeceksin. ama bu maç içinde değiştirelecek talimatlardan. yani sen lig için önce bi taktiğini oluştur kaydet, sonra takım talimatlarını bir de şampiyonlar ligine göre oluştur, onu da kaydet, defans talimatı oluştur, hücum oluştur, benzer seviye rakiplere karşı temkinli bi talimat oluştur, rölanti ve yüklen talimatlarını da oluşturduktan sonra maç içerisinde duruma göre hızlı hızlı talimatlar arasında gidip gelirsin. ama şampiyonlar ligi için o taktik ben fazla hücum. 90 dakika maçlarını izle orda aksayan yerleri daha rahat görürsün zaten. bence bi ön libero kesin olmalı. onun önündeki iki orta saha merkez adam çok kaliteli olmalı biri ofans, biri hem ofans hem defans yapacak. sağ sol açıklar ve tek forvet, aslında böyle olunca 3 forvet kabul ediliyo gibi bişey ztn. bu şekil bi taktikle defansif oyun da oynayabilirsin ofansif de. maksat sahanın her yerinde adam olması iyi dağılmaları, sadece ofansiz orta saha bölgesinde adam yok, onun da boşluğunu hem taa forvete hem de taa defansa gidebilen merkez orta sahalar dolduruyor. kaleci talimatlarını ayarla, kazma oyuncularına kısa pas yaptır, oyuncu rollerine çalışman lazım sürekli, sıkı markaj yapmayı bilmeyen bi defans merkez benim gözümde oyuncu değildir, at çöpe daha iyi. sağ kanattan sık sık bindirir i bilmeyen kanat kanat değildir. sık sık ara pası atmayan teknik orta saha orta saha değildir vs. böyle bir sürü etken var, asistan managerin yada teknik ekipten birinin kesinlikle oyuncu değerlendirmesi ve taktiksel bilgi birikimi 15in üstünde olacakki maç başlarken rakibe göre talimatları düzgünce yapabilesin. daha da aklıma gelmeyenler vardır anca bu kadar sabah sabah. alan hansenin bi lafı var çocuklarla hiçbir şey kazanamazsın diye. oyuncun iyi olmadan takım iyi oynamaz. ben şu an sanırım 2050'lerdeyim ilk 11'imdeki tüm oyuncular açık ara dünyanın en iyisi. 5 yıldız olan oyuncum var ki dünyada yok başka ztn. kolay gelsin.


  • sertayg@yahool.com  (12.06.16 11:27:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.