[]

Artık gerçekten ingilizce bilmeliyim

Merhaba,

Yarım yamalak ingilizcem beni artık sinir ediyor. Zaten ilgilendigim şeylerle ilgili internette dolaşırken tam bir gelişmekte olan ülke vatandaşı olduğum gerçeği acı acı yuzume çarpiliyor. Amerikada yasamak vardi diyorum gitmemin ne kadar zor oldugunu beni resmen almamalarini dusununce kendimi kurucesmedeki 1 gece kulübüne girmeye çalışan varoş genç gibi hissediyorum. Ve sonra bunlarin uzerine, bu kaderimi degistirecek sey olan ingilizceyle, hala kendimi zorlayarak,a sözlükle falan okuma yapmalar iyice şevkimi kiriyor. Bu kısım cogunlukla serzeniş oldu kusura bakmayin.

Bu gelişmemişlik ve benim gevsekligim kaynakli dezavantajlardan kurtulmak istiyorum artik. Yalama olmus bir okul var ve önce onu bitirmem gerektigi her zaman tepemde bir eksi puan. Bunun yaninda çalışıyorum ve aileme ufak da olsa destek olacak kadar gelirim var. Tamam bu okul tamamen boş işe yaramaz birsey degil. Ama 26 yasindaki benim icin anlamini yitirmiş gibi görünüyor. İsim zaten mezun olunca da yapabilecegim maaşlı bir iş. "Diploma lazim", ailenin beklentisi, askerlik filan gibi gerekcelerle de noktayi koyamiyorum. Cunku daha iyi bi planim bir stratejim yok. Yani adeta birine kefil olmusum da onun kredi borcunu 2 sene daha odemem gerekiyor, ama odemiyorum ve bu surede tüm özgürlüklerim ipotek altinda. Hicbiryere gidemem, evlenemem, ne biliyim iste oyle seyler.

Ozet: ingilizce icin biseyler yapıyorum. Dizi, makale okuma vs. Ama bunu 2 ay sora birakmiyacagima emin degilim. Yani motivasyonum gidicek ve ben 28 yasinda yine ingilizce ogrenmek istedigime dair bir duyuru acacagim muhtemelen. Yurtdisina gitmem lazim. Bu is anca oyle hallolucak gibi. Okulu beklemeden ama. Yani universite mezunu olmadan. Ama oraya gidince burdan bana para yollamicak kimse. Hatta ben yollamaliyim. Bu en önemli madde. Ne is mi yapmam istiyorum. Start-up projeleri ilgiimi cekiyor. Su an icin bu var elde. Grafik tasarimi da karnimi doyuracak kadar yapabilirim. Ne diyosunuz? Nasil yapayim?

 
Ders çalışır gibi çalışacaksın. Masa başında en az iki üç saat ayır her gün. Hobi boyutunda değerlendirme.


  • dissendium  (12.06.16 02:33:29) 
ingilizcenin bir amac degil arac olmasi lazim oncelikle. ha ingilizcen cok iyi olsa bile amerikada tutunamayabilirsin veya gidersin wat la kacak calisirsin garsonluk yaparsin bu mu yani istedigin? niye kalifiye eleman olmaya calismiyorsun.

zaten 26 yasindasin bence bu tarz gercekci olmayan ve bir yandan gercek potansiyelini de harcadigin hayaller 26 yas icin luks. mesela grafik tasarim demissin. karnini doyuracak kadar yapma da babalar gibi yap o zaman gercekten bir sansin olabilir boyle bir sey icin hicbir zaman gec degil.

bir de yine grafik tasarim orneginden gidersek o konu uzerine yogunlasirsin ogrenmek icin kendini ing kaynaga bogarsin. ingcen kasmadan gelisir yandan yandan; sen anlamazsin bile. bunu da dusunebilirsin.
  • groove  (12.06.16 02:52:45) 
kararının arkasındayım.


  • Goddard  (12.06.16 03:01:26) 
acaba siz ve diger ingilizce ogrenmek ya da pratik yapmak isteyenler icin bir forum acilsa, orda birbirimize destek versek nasil olurdu? birbirimizin hatalarini duzeltir, 'sunu nasil soylerim'lere yanit verilir, gundemden konusulur vs.? belki skype grubu olabilir? whatsapp'ta birbirine girecegini dusunuyorum konusmalarin, bir de numarasini vermek istemeyenler olabilir.


  • bir varmis bir yokmus  (12.06.16 12:28:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.