[]

Deniz Seki - Sizce cezasını hak edecek kadar suçlu mu?/Kurban mı?

Selamlar,

Soru başlıkta.
Hep merak etmişimdir, bu kadın gerçekten çok ciddi bir suç mu işledi, yani evet uyuşturucu ticareti ama, bunun kullanıcısı var, arkadaşına vereni var, organize bir suç şebekesi oluşturup ticaretini yapanı var. Seviyeleri var yani.

Ben bu konuda hiçbir şey bilmiyorum, ama kimileri diyor ki "kadını günah keçisi seçtiler birinin harcanması gerekiyordu, harcadılar" kimi de diyor ki "hak ettiğini buldu".

Sizce durum nedir? Bu konuda bir bilginiz varsa, (duygularınızı katmamaya çalışarak) paylaşsanız da aydınlansak.

 
ünlü bir insanın yargılandığı davada, sanmıyorum ki dediğin bir durum olsun. hani başka davalarda günah keçisi olur, suçu üstüne yıkarlar, kimsenin ruhu duymaz. öyle bir dava değil ki bu. kamuoyuna yansımış bir dava. sağlam deliller var demek ki, böyle bir ceza verildi.

bir de, bizim millette ünlülere karşı bir merhamet var. nedendir bilmem. suç işleseler bile ceza almamalılar diye bir düşünce hakim. buna karşıyım. herkes kanunlar önünde eşittir, bir insan bir suç işlemişse verilecek cezanın belirlenmesinde onun statüsü, malvarlığı gibi şeylerin göz önünde tutulmaması gerekir.
  • dead and broken  (12.06.16 02:21:11) 
Cok saglam deliller ile uyusturucu kullanimina aracilik ettigi sabit. Bu once mahkemece, sonra da Yargitayca da onaylanmis. Aldigi cezayi fazlasiyla hakkediyor. Bir insanin zehirlenmesine aracilik eden herkes ayni sekilde cezalandirilmali.


  • kareem said  (12.06.16 02:35:37) 
suclu tabii ki.

deniz seki suclu degildir diyenlen yuzde 98ine neden suclu olmadigini dusunuyorsun diye sorsan, cunku sarkilari guzel cevabini alirsin.
  • baldur2  (12.06.16 02:37:04) 
Gözünü sevdiğim medya ya. Kadının acıtasyonunu hergün yapıyorlar, bu şekilde okumuş dediğimiz kesim de gelip buraya soru soruyor.

Olay şu, Deniz Seki veya aynı levelda bir ünlünün uyuşturucu kullanmasında sıkıntı yok. Zira, Kenan İmirzalıoğlu, Çağtay Ulusoy falan hepsi yakalandı. İtiraf ettiler vs bitti geçti.

Deniz Seki denen zat demekki gerçekten epey birşeyler karıştırmış ki hapise attılar, göstermelikti zaten. Önümüzdeki yıl bitiyormuş hatta cezası.

Ama ne oldu, yetmedi, kadının 2-3 ayda bir haberi yapılıyor illa, zira daha geçen hafta kapalı cezaevinden açık cezaevine gönderilmesine karar verilmiş (cezasının bir kısmını yattığı ve az bir süre kaldığı için böyle olması gerekiyormuş), kadın istememiş. Şimdi kadın onu istese sorun yok, istemediği için 2 gün boyunca birşekilde alt gündem oluşturuldu bu kadın için.

Asıl heyecanla beklediğim kadının çıktıktan sonra yapacakları. Kitap, dizi, film, albümler, konserler, ağlamalar, hapishane günlerinde yaşadığı tramvalar, kodes arkadaşlarıyla olan fotoğrafları falan. Kadın uyuşturucu kullandı, sattı, orgylere kadar geldi iş. Bunun tabi ki cezası olmalı, oldu da. Ama verebilecekleri minimum cezayı verdiler, ki hani en önemli nokta kadın aylarca polisten kaçtı. O kadının yerinde sen veya ben olsak 10+ yıl ile savcı kapıyı aralardı. Polisten kaçmak nedir ?

Neyse efendim, günün sonunda gene bu kadın mutlu olacak. O kadar yediği halta, polisten kaçmasına rağmen yattığı ceza civciv kalıyor herşeyin yanında. Sonrasında da zaten milyonları götürecek. Mağdur edebiyatının dibine vuracak (ki vuruyor şu an).

Sonra hala bizim millet gelip, "bu kadın kurban ya hiçbir suçu yok" diyecek.

İki gram akıl fikir gerçekten.
  • liriamer  (12.06.16 09:26:28 ~ 09:27:07) 
esasında hiçbiri hak ettiği cezayı almıyor. hem de hiçbiri.
çünkü basında şurada burada görüyorsun ya mesela "5 kilogram esrar ele geçirildi" diye. o aslında 50, hatta 100 kilogram filan olabiliyor. burada kazan-kazan durumu var.

satıcı 100 kilo ile yakalanıyor. bu şekilde hakim karşısına çıksa, ölmekten beter edilir. 5 kilo ile çıkınca bir süre yatıp cezasını çekiyor sonra dışarıda. bu yüzden hıyar gibi çıkıp da "eee hakim bey aslında ben 100 kiloyla yakalandım" demiyor. kalan 95 kilo ne oluyor? olayın diğer kazananı kim dersen, kim olabilir? biraz düşünmek lazım, benim aklıma gelmiyor şimdi. nereye gittin lan bu 95 kilo esrar.
  • elestirman  (12.06.16 10:51:28) 
Iste bunlar hep nazire reyisin ahi.

(Bkz:allah belalarını versin)
  • condom kurşunu  (12.06.16 11:09:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.