[]

paslı su içmek (hem tıpçılar hem tesisattan anlayanlar bakabilir)

oturduğum binada su arıtma sistemi var. ama bina eski ve borular demir. boruların pas yaptığına musluk perlatörlerinde biriken kum ve taşlardan ve sararmadan anlayabiliyoruz. (musluktan sarı renkli paslı su geldiğini hatırlamıyorum)

musluk suyunun tadı fena değil ama soğutmadan içince tat farkı anlaşılıyor. görünürde içinde bir pislik yok.

şimdi 3 tane sorum var,

1. paslı olduğunu varsaydığımız bu suyu içmenin veya bununla yapılan çayı kahveyi içmenin zararı var mıdır, varsa nelerdir? şöyle bişey buldum ama ne kadar güvenilir bilemedim: www.coreklen.com

2. bu suyu ve çayı-kahveyi 2-3 senedir her gün içiyorum. doktora gidip bi tahlil falan yaptırsam bişeyler çıkar mı? zararı olup olmadığını bu şekilde anlayabilir miyiz?

3. sorum tesisattan anlayan arkadaşlara. bu pas işinden evi, duvarları kırıp dökmeden kurtulmanın bi yolu var mıdır? yoksa illa tesisatın yenilenmesi mi gerekiyor? bu arada dairem 5. katta. yani ev içi tesisatı yenilesem bile aşağıdan gelen su yine eski borudan gelecek. bu durumda yapılacak bişey kalmıyor mu?

 
Böbrekler iflas ettikten sonra başı duvarlara vurmadan önce hazır su kullanmaya başlasan iyi olur. Türkiye'de belediyeler tarafından insan sağlığına verilen önem ortada içme suyu olarak musluk suyunu kullanmak büyük cesaret.

Not: 10 yıldan daha uzun süredir musluk suyu içmiyorum.
  • solo  (11.06.16 22:55:31) 
çok uzun süredir musluk suyu içmiyorum üniversitede iken bi ara bina suyundan pas kokusu geliyordu hemen değiştirdiler.

Hangi organlara zararlı net bilmiyorum ama zararsız demek heralde imkansızdır.
  • basond  (11.06.16 22:59:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.