[]

Basel'de ne yapılır? Basel'de olan var mı?

13.06-16.06 arasında Basel'de olacağım bir etkinlik (iş) için. 2x yarım gün vaktim var dersek:

- Nereleri göreyim?
- Ne yiyeyim, nerede yiyeyim?
- Ne içeyim, nerede içeyim?
- Akşam/gece için tek başına takılmalık pub, bar önerisi? Belki maç izlemelik mekan?

İstasyon etrafında konaklayacağım, etkinlik sanat fuarında ki o da istasyonun karşısında bir yerde. Uzak mı buralar mekanların olduğu kesime?

- Ulaşımı nasıl yapayım? Taksi kullansam kıçımda patlar mı?
- Yeme içme çok pahalı mı? (Mlano/İtalya'dan geliyorum, ucuz buralar. Çok kaçmasın mümkünse)
- Örnek fiyatlar

Basel'de yaşayan varsa bir akşam iki bira içmelik akabilir, İtalya'yı itin gotune sokup, İsviçre'yi övebiliriz birlikte.

 
Pek görülecek bir yeri yok gibi. Ren kenarında Basel Manastırı var. Bar Rouge'a çık. Orada alkolsüz içkiler 12 alkollüler 15 frank olması lazım. Yemekler de restoranlarda 15-20 frank arası. Her şey Türkiye fiyatı x 3 idi. Türkiye'de 5 lira veriyorsak orada 5 frank oluyor. İstasyon çok merkezi bir yer, neredeyse her gün postane, istasyon civarında takıldım. Otobüs geçiyor oradan bir sürü. Biz arabayla gezdik ama hep. Mekanlar Rathaus civarında diye hatırlıyorum. Köprüyü (Mittlere Brücke) geçince Uzakdoğu restoranı var güzel bir yer. Starbucks var, hatta orada, sağlı sollu bir sürü kafe restoran var o sokak üzerinde.


  • Lim5  (11.06.16 22:45:03) 
Gidecek olanlar icin bulunsun, bi bok yokmuş. Esek zki gibi de pahalı, mcdonaldsda Zkik menüye 14 Euro verdim (Milano 7 Euro max), Doner içecek 13 frank (Milano 5-6 eur). Görülecek de hiç bi zki yok, bi tane kırmızı belediye binası hariç, sıkıntıdan patladım.


  • no christ requires  (16.06.16 14:02:35) 
Basel ufak olmasına rağmen oldukça kompakt bir şehir. Eğlenmek isteyen için de alternatif var, doğaya çıkayım, ruhumu dinlendireyim diyenler için de. Türkiye standartlarını geçtim, avrupa standartlarına göre de pahalı olmasına katılıyorum. Yine de işini bilince az paraya da keyifli tatil yapılabilir bu şehirde. Şunu da şuraya koyayım da yararlansın millet: www.planetware.com

Diğer gelebilecek olanlar için söylüyorum, siz mesaj atın bana ben de anlatırım size Basel'de ne yapılır ne edilir, nerede ucuza yemek yenir vs.
  • bi bok anlamadim  (01.08.16 16:48:39 ~ 16:49:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.