[]

Ssd ve ram artırma

Selam,

Laptopum 2 gb ram'e sahip ve oldukça kasıyor. Neredeyse hiç kullanmaz hale geldim. Pek program da yüklü değil. Bugün tanıştığım biri ram artırmak yerine ssd taktır dedi. şayet ben ssd taktırırsam pc'm hızlanır mı? Herif öyle bir anlattı ki hemen taktırasım geldi. Daha önce herkes ram artır diyordu ilk kez biri ssd dedi. Napayım?


 
Eksik bilgi vermiş. En az 4 gb Ram takman lazım. SSD de tak. 64 bit kur hatta, 8 gb Ram tak. Kasma falan olmaz. Yağ gibi akar.


  • empty man  (11.06.16 21:01:40) 
aslında bunlar direkt rame değilde işlemciye de bağlı olduğundan 8gb ram yaptığında hızlanacağının garantisini veremeyiz. sen laptopunun adını ver bakayım ben işlemcisine falan ona göre yükseltme yap. eskiyen bilgisayarlarda parçaların tamamı eskidiği için yükseltme yapsan da hızlanmayabilir.


  • freetakilir  (11.06.16 21:17:07) 
@freetakilir karşim model şu:

Asus k25f
  • cemallamec  (11.06.16 21:31:15) 
k52f olmasın?

bi de o kasa kodu diyebiliriz. yani içi değişebilir sürüme ve modele göre. biraz daha detaylı vermeniz lazım modelini.
  • icim urperiyor  (11.06.16 21:36:34) 
Tam modeli yazıyorum gençler hazır olun:

K52f-sx352r

Bu arada üstte yanlış yazmışsım :/
  • cemallamec  (11.06.16 21:39:38) 
ilk nesil i3, günlük kullanımda darboğaz oluşturan işlemci değil. ssd ve ram desteği ile hızlanacağı kanaatindeyim ama çok bilgili olduğum bir konu değil.


  • icim urperiyor  (11.06.16 21:51:38) 
hocam
senin çözümün şu

120 gb bir ssd al
pc nin arkasinda ram takilan yere bak
2 slot mu var tek slot mu var
2 slotun biri bossa oraya bir 2 gb ram tak
tek slotsa 4 yap
8 gerekmiyor
ssd ile bir format

olayın o
seni goturur cok rahat
  • kingcyrax  (11.06.16 22:26:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.