[]

demin ilginç bir şey oldu

son bir haftadır çok yoğun çalıştığım için çöpleri atamıyordum. bol bira içtiğim bir haftaydı aynı zamanda. tekrar bira ve sigara almak için çıkarken bi çırpıda çöpleri topladım. 15-20 küsür bira ve bir kaç çöp poşetiyle birlikte indim çöpü her zaman koyduğumuz yere koydum. çöpün orda (çöpleri yere koyuyoruz) adamlar bekliyordu. "birader onlar bira şişesi mi?" dedi. "evet" dedim. "onları kaldırır mısın ordan" dedi. "niye?" dedim. "kaldır bak burası bizim evimizin önü." dediler. " tamamda bir sürü çöp var niye bira şişelerini kaldırayım ki?" dedim. "kaldır kaldır" dediler ve bira şişelerinin olduğu 3-4 poşeti elime verdiler. bende aldım ilerde bir çöpe koydum. sonra döndüm "e öbür çöpler ne olacak?" dedim. "onları ben birazdan atarım" dedi elime poşetleri veren.
sonra gittim sigaramı aldım biramı aldım önlerinden geçtim dönerken yine.

niye olmuş olabilir bu? yani "burası müslüman mahallesi burda içemezsin" salaklığını anlarım (anlayamam aslında da o şeyi biliyorum). altı üstü bira şişesi çöpü. ne alaka?

 
'biz içiyoruz sanmasınlar' diye düşünmüş olabilirler.

neresinden tutarsan elinde kalır boşver. dayak yemediğine dua et otur.
  • icim urperiyor  (11.06.16 19:25:43) 
onlar içti sanır millet diye mi düşündüler acaba?


  • basond  (11.06.16 19:25:49) 
%98.76 esnaftırlar. benim cuma kılmadıgı halde cuma vakti dukkanı kapatan akrabam var.


  • galandar kostumu  (11.06.16 19:36:28) 
Ne demek dayak yemediğine dua et otur? Bu mudur yani? İnsanlar müslüman olmak zorunda değiller? Bir tek bana mı verdikleri tepki gereksiz geldi. Millet ne der diye düşünen adam bu kadar kafaya takıyosa bira şişesi olan çöpleri alır atar başkasının huzurunu kaçıramaz.


  • powerpufgirl  (11.06.16 19:37:13) 
@nbilge

gerekli veya doğru demedik ki, ortam böyle. 'bu mudur yani?', valla elimizdeki ülke bu.
  • icim urperiyor  (11.06.16 19:57:18) 
@nbilgesahan bunu yazıyorum diye bu davranışı onaylıyorum anlamı çıkmaz.

bu ülkede malesef budur, üzgünüm :/
  • notinhere  (11.06.16 20:29:57) 
sırf bira şişesi diye gerizekalıca bi tavır . sokayım böyle insanlara ! ya ben de elimden geldiğince dindar bir insan olmaya çalışıyorum ama başkalarının yaşam tarzlarına hayatlarına bana zarar vermediği sürece müdahale etmiyorum. neyin kafası ya bu ali kıran baş kesen gibi mahalle delikanlılığı yapmaya çalışmışlar sana...


  • tociess  (11.06.16 21:54:53) 
Eğer gerçekten çöpler evlerinin önünde duruyorsa başkaları onların içip attığını düşünür diye koyma demiş olabilirler, çok büyütmemek lazım takma sen kafana çok fazla en azından dua et ters insanlar değilmiş şiddet kullanabilirlerdi de.


  • solo  (11.06.16 21:57:42) 
yüzde 99u müslüman ülke diyen hıyarlar var lan hala. hodri meydan. yapın bakalım bir araştırma. yüzde 99'u müslüman çıkarsa cami yaptıracağım lan.


  • elestirman  (11.06.16 22:12:12 ~ 22:12:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.