[]

Domuz Gribi Aşısı

merhaba canlar,

Domuz gribi aşısı bildiğim kadarıyla şu sıralar risk gruplarına yapılıyor. Sağlık ocaklarında yapılan bu aşılar için aşı olacak kişinin risk grubunda olup olmadığından nasıl emin oluyorlar?

Var ise bir rahatsızlığı vs, bununla alakalı tahlil belgeleri, etc. talep ediliyor mu?

Bu konu hakkında fikri olan var mıdır?

selamlar.

 
o kadar çok aşı ellerinde patladıki istersen domuz gibi sağlıklı ol risk grubunda filan olma sanada yaparlar. tahlil vs yaptıklarını sanmıyorum belge vs. istemezler en fazla sorarlar varmı hastalık vs diye belki bi muayene ...
son olarak yaptırmayı düşünüyorsan yaptırma bence adam gibi beslenmeye devam et bi halt olmaz olsada 3-5 günde geçer mevsimsel grip gibi. iyi bi halt olsa kendi bakanının, bakanlığının milletten söğüşlediğini düşündüğüm paralarla alıdırdığı aşıları RTE yaptırırdı. meclisten kimse yaptırmazken sen neden yaptıracaksın ki... inan portakal ye hergün daha faydalı daha çok korur yan etkiside yok

  • pposeidon1  (19.11.09 11:56:25) 
ben risk grubundayım. dün gittim aşı vurulmaya, herhangi bir şey istemediler. beyan yeterli oluyor.
ancak aşılar bozulmasın diye sabah 10-12 arası yapıyorlar genellikle, bilginiz olsun.

  • vejeteryan vampir  (19.11.09 11:59:07) 
poseidon 1'in nerden bilgi aldığını bilmem ama ben sağlık ocağı sorumlu hekimi olarak sağlık raporunu görmeden aşı yapmıyorum. ayrıca ilk partide o kadar az aşı geldi ki sağlık ocağı bölgemdeki on binlik nüfusa sadece 30 doz aşı gönderildi. 1 flakondan 10 doz aşı çıkıyor ve kapağı açılan flakon 8saatte bozuluyor. bu nedenle belirli saatlerde aşı yapılmakta.


  • kroc  (19.11.09 12:31:10 ~ 12:32:19) 
kimlik dahil hiçbir şey istemiyorlar, sadece bir belge var, onu imzalamanızı istiyorlar o kadar. siz bu aşıyı yaptırmakta kararsız kalmışsanız eğer, dinleyeceğiniz kişiler bana kalırsa, her sözünü eleştirdiğimiz, yaptırsa işin içine, kim bilir kimleri zengin edecekler, yaptırmasa, aşı doğru düzgün olsaydı yaptırırdı, demek bir sorun var, diye söyleneceğimiz kişiler ve bu eleştirileri sunanlar değildir.

türk tabipleri birliğinin açıklamaları umarım sizi tatmin eder. gereksiz muhalefet değil olması gereken gibi muhalefet yapan bir kurum olduğu için söylediklerinin daha temelli olduğunu takdir etmenizi dilerim.
www.ttb.org.tr
  • wesiye  (19.11.09 12:55:48 ~ 12:58:22) 
@kroc, gelenlerin beyanıyla yetinileceği konusunda bir açıklama yapıldı bu da haberlerde yer aldı. bir orak hücre anemili biri olarak, benden rapor istenseydi, kalabalık hastanelerde onun için de bir tam günümü harcayamayacağımdan sanırım ya çirkefleşip fec, kavga ederdim ya da vurulmaktan vazgeçip gerisin geri işe dönerdim. risk grubunda olanlar zaten mecburen ama gönülsüzce yaptırdıklarından lütfen bir de siz doktorlar işlerini iyice zora sokmayın.. rica ediyorum çok :)


  • vejeteryan vampir  (19.11.09 13:28:10) 
@kroc

özel bir hastanede çalışan arkadaşım yana yakıla beni çağırıyor "gel aşı yapalım elimizde patladı bunlar yoksa bizi aşılayacaklar diye" (yani pek belge filan istenmiyor) ordan biliyorum. birde zaten millet aşı olmaya soğuk bakıyor bin türlü soru işareti var kafasında birde rapordu tahlildi vs. isterlerse aşı olmak isteyenlerin sayısı dahada azalacaktır adım gibi eminim. olması gereken bencede test tahlil vs yapılması tabiki ama zaten gereksiz olduğuna inandığım yada mevsimsel grip aşısından çok daha gerekli olmadığına inandığım ve hatta o miktarda ilacı alan alımına izin verenlerin vatanseverlikleri ile ilgili şüphelerim olduğu için ayrıca halkın sağlığını yalandan düşündüklerine inandığımdan bence kimse olmasın aşı filan. bu arada allah sizede kolaylık versin doktor bey.
  • pposeidon1  (19.11.09 14:28:52) 
sanirim yaptiracagim, kalp rahatsizligi ve kronik farenjitim var cok sik grip olan birisi degilim ama olduğumda geçmek bilmez.

herkese tesekkur ederim.
  • kobretti  (19.11.09 19:19:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.